4 Şubat 2011 Cuma

Ardından


Çok şaşkınım, çok mutluyum. Başta ne kadar stres yapmıştım, kim gelmek isterdi ki acaba nişana, hadi nikah falan neyse de nişan benim nazarımda çok da önemli katılması elzem olan bir hadise olmadığı için bunca zaman çok nadir kişinin nişanına katılmışımdır. Ama çok şaşırdım. Her seferinde Uzay'a , "ya bizi ne çok seven varmış" dedim.
Biz isteme nişan bir olsun istedik, istedik ki saçma sapan sözdür bohçadır yapılmasın. Uzi ile başbaşa karar verdik herşeye. Kimseyi karıştırmadık. "Damadın ailesi bunu yapar gelin bunu yapar" diye ayırmadık. Samimi gelmiyor bana, bir birliktelik bu sonuçta , bir aile olmanın ilk adımı, kimse yanlış anlamasın ama aç gözlülük geliyor bana o bohçalar, damadı kuyumcuya götürüp şu kadarlık takılar aldırtmak falan. Saçma geliyor. O yüzden biz iki sevgili tarihimizi belirledik, mekanımızı kendimiz seçtik, kıyafetlerimizi aldık, yüzüklerimizi aldık.Her şeyi kendimiz ayarladık, millete bildirdik. Evvelden bir sürü şeyi hallettiğimiz için hiç stres yaşamadık. Öyle bir nişan telaşı harala gürele olmadı yani. Her kafadan çıkan seslere kulak kapadığımız için belki.
Sıra geldi kişileri belirlemeye. Sadece ve sadece en yakınlarımız olsun, biz bize olalım istedik. Bu yüzden az kişi çağırdık. Toplamda 33 kişiydik. Aileler ve çok yakın dostlar vardı.*
İsteme sonrası ekipçe fasıla gittik. Upuzun masalarda en sevdiklerimiz vardı. Çok eğlendik, biz dahil herkes mutlu ayrıldı en güzeli de o.
 *Bu az kişi meselesi başımıza iş açtı bu arada. "Biz yakının değil miydik" yapanlar, çağırılmadığı için trip atanlar oldu sonrasında. Bir kere ben çağırılmasam bile utanırım "beni niye çağırmadınız" demeye. Zaten iyi niyetli olduğuna inandığım kişiler sitem etmezler, iyi dostlar iyi arkadaşlar öyle gerektiğini bilirler. Özellikle sade olsun istediğimiz içn az tuttuk kişi sayısını, nikah sonrasına mutlaka bekliyoruz diyerek çağırmadıklarımızın da gönlünü almaya çalıştık. Ne yaparsak yapalım memnun edemeyeceğimiz kişler olacağını zaten bu işin başında bize söylemişlerdi. Öyle de oldu. Şükürler olsun ki gerçekten doğru bir karar vermişiz az kişi konusunda. Sapır sapır döküldüler diğerleri. Daha önce yazdığım " kötü günde herkes olur bize iyi gün dostları lazım" konulu yazımın örnediğini yaşadım. "İyi" arkadaşlarımdan bile nişanı görmezden gelenler oldu, şaşırdım. Onlardan birşey beklememeyi not ettim kendime.
Hep şükrettim, hala da ediyorum.
Çantama bir dolu teşekkür sığdırdım.
Aileme, o gece vakit ayırıp bizimle olan en en en dostlarımıza,her zamanki gibi yanımda olan Şebo'ma, bir uğrayıp bizi sevindiren canım arkadaşıma, gelemeyen ama işinden gücünden vakit ayırıp herkesin bayıldığı gofretlerimizi yapan Ebru'ya, hep arayıp soran canım Niho'ma, "bişey lazım olursa mutlaka söyle" diyenlere, önce gelmek istemeyen ama sonra beni kıramayıp gelen hatta oynayan enişteme, kuzenlerime, çok beğendiğim, çok içime sinen, herkesin hep bir afiyetle yediği nefis pastamızı yapan Butik Tatlar'a herkese ama herkese sonsuz kere teşekkürler. Bu kadar sevildiğimi bilmiyordum. Bizi bu kadar sevdiğiniz için bile ayrı teşekkür ediyorum size.
Ve elbette Uzi, bütün bunları bana yaşattığım için , beni mutlu ettiğin için ve tuzlu kahveyi içtiğin için teşekkür ederim. Seni seviyorum.

not: fotodaki Uzi'ye "aldın kızımı" bakışı atan benim annemdir efenim.

17 yorum:

Nihan dedi ki...

Canım benim; dostsun sen, bitanesin...

Bukle dedi ki...

neden hep gözlerim doluyo lan? anlamadığım şekilde aşırı duygusal yaklaştım senin evliliğine :) çok güzel be! sini yirim

Burcu Çalışkan dedi ki...

ne güzel sıkıntı yapmadan gönlünüze göre bir şey organize etmişsiniz. mutluluklar diliyorum :))

Selin Ergeçer dedi ki...

Canım tekrar tebrikler,mutluluklar dilerim :)

elif ada dedi ki...

Bak şimdi benim de gözlerim yaşardı. Bir ömür mutlu yaşayın, bir yastıkta kocayın
Umur & Ada & Efe

Robin Goodfellow dedi ki...

samtin niho: yavrum benim

bukle: ye beni ye ye yee, benden öyle şeyler beklemiyodunuz da ondan :D

burcu çalışkan: çok teşekkür ederim, inşallah nikahta da öyle oluruz :)

selin ergeçer: çok teşekkürler, sevgiler :)

elif ada: çok teşekkür ederim ^^

Adsız dedi ki...

Nişan çok tatlı bir şey. Sahiden. :) Düğün gibi abartı telaşla kalabalıkla geçmiyor belki ondan. Ya da o güzelim alyanslar ilk kez ele takılıyor ondan. Hep mutlu olun, maşallah. Güzel şeyleri, mutluluğu okumayı seviyorum.

Robin Goodfellow dedi ki...

little penny: Allah'tan düğün işine hiç girmiyoruz , sadece nikah ve sonrasında yine böyle "eğlenmeye gidiyoruz gelen var mı?" havasında devam ederiz .
teşekkürler bu arada :)

Adsız dedi ki...

sayfa bile renklendi yahu:)
Daha da güzelleşti bak ne güzel :)
Ve şu prosedürleri uygulamayıp kafanıza göre hareket etmekle en güzelini yapmışsınız.Ben de aynen öyle yapmıştım.
Seslere ise tıkayın kulaklarınızı onlar düğünde de bol bol konuşurlar çünkü:)
tekrar tebrikler age:)

Robin Goodfellow dedi ki...

asyaselda: ne iyi oldu dimi, sıkılmıştım eski halinden. çok teşekkür ederim efenim.
(tenin adın ney?) :P

Uzay dedi ki...

Seni seviyorum bebeğim

Robin Goodfellow dedi ki...

uzay: seni seviyorummm

NiLaY dedi ki...

mutluluğunuz daim olsun :)

Robin Goodfellow dedi ki...

nilay:çok teşekkür ederim

butik tatlar pasta- kurabiye-cupcake dedi ki...

Tekrar ömür boyu mutluluklar dileriz :))

Pastanın fotoğrafları birazdan geliyor :))

Kucak dolusu sevgiler..

Robin Goodfellow dedi ki...

butik tatlar: teşekkürler, sevgiler ^^

PRİMARİMANIN ÇOCUKCA DÜNYASI dedi ki...

Canımsın:)