28 Şubat 2011 Pazartesi

Kıllı ve öfkeli







En son beni baş parmağımı oyma suretiyle ısırdıktan sonra oturdum düşündüm. Fikrine güvendiğim arkadaşlarıma danıştım . Bana söyledikleri acı gerçekle kendime geldim. "Artık lider siz değilsiniz, siz sürüsünüz ve güdülüyorsunuz. " Yani Nancy'nin artık evde kontrolü devralmış olması. İyice olan biteni düşündüğümde hak verdim. Nancy'nin yemek zamanı sınırsız, mama kabı ortada istediği zaman yiyor. O istediği zaman istediği kadar oynuyor ve oyunu o bitiriyor. Yattığı zaman dokunulmasından hoşlanmıyor keyif yaparken bile olsa. Alan savunmasını artırdı. Bir lider olduğu için de aslında endişeli tedirgin ve mutsuz zamanlar yaşıyor.  Artık red zone durumuna geçmiş, yani öldürebilecek ve ciddi yaralayabilecek nur topu gibi bir itim olduğunu anladım. Bir çocuğum olsa çok zor zamanlar yaşayacağım kesin -ki bunu asla göze alamam. Fark ettim ki annem de ben de evdeki bu köpekten huzursuz oluyoruz korkuyoruz. O halde ne yapabiliriz diye düşündüm.
Temel eğitime dönüş
Egzersiz
Liderlik çalışmaları (eve gelince heyecanını bastırma, agresif olmayan oyunlar, yeme düzeni , yolda yürüme çalışmaları vs.)
Ona bir köpek gibi davranma (bu acı ama gerçek)
Ne yazık ki sorunlu bir köpeğim var ve ben de belli ki eğitilmeliyim. Evde sizi oyun oynarken bile ısırabilecek, tedirgin olan bir köpekle olmak istemezsiniz. Elbette ki asla ama asla onu başkasına verme gibi bir durum olmayacağı için ona göre çözüm üretiyorum.
Zor zamanlar başlasın.
En baştan alıyoruz.
Eğer başarılı olursak Cesar'a bir kutu çikolata göndereceğim.

8 yorum:

rahat yazar dedi ki...

Normal halde elimi ağzına soksam da hafif ısırıp bırakıyor bizimkisi. Ama yemek almaya çalışırken ona dokunursam ya da oturduğu yerden kalkmak istemediğinde onu zorlarsam bayağı kuvvetli ısırıyor:)

Mathilda dedi ki...

rage sendromu ya da başka bir psikolojik sorun düşündün mü? köpekteki her davranış bozukluğu ve agresiflik liderlik sorunu olduğunu göstermez çünkü.
cockerlarda rage sendromu çok yaygındır.
annemlerin köpeği duffy de benzer problemlere sahip ve biz bir süre prozac kullanmak ve onu uzuuuuun uzun yürütmekle önüne geçebildik. günde kaç saat yürütüyorsun senin sıpayı?

Mathilda dedi ki...

ay dur yanıt kutucuğunu işaretliyeyim. bu yorum bunun içindi.

Robin Goodfellow dedi ki...

rahat yazar: aslında onu da yapmaması gerekiyormuş, çünkü sen aslında onun da yemeğine oyuncaklarına sahipsin. bu tür şeyler beni korkutuyor, ben onu bilirim ellemem ama başka birisi bir çocuk mesela ellese o sorumluluğu nasıl alırım :S

mathilda: evet düşündüm, rage sendromu olabilir mi diye, araştırdığım zaman ondaki belirtilerin olmadığını fark ettim,yani mesela uyurken atılmıyor ve sonrasında sersemlemiyor, uzun uzun araştırıp soruşturmalarım sonucunda aslında nancy nin tam bir lider gibi davrandığını fark ettim, her hareketiyle bunu korumaya çalışıyor, öte yandan onun daha önce terk edilmiş bir köpek olması, trama yaşamış olması da tuz biber ekiyor.
önce kısırlaştırma ile başlayacağız bakalım adım adım.

Mathilda dedi ki...

o halde çözümü çok daha kolay olacaktır. psikolojik bir durum olduğunda elinden fazla bir şey gelmiyor. Şimdi NILIF'le filan çözebilirsin durumu.

Nily dedi ki...

benimkinde de puppy iken agresiflik durumu vardi... hormon testleri sonucu tyroidleri eksik cikti... ilacla dengeliyoruz...
belki fikir verir diye bahsetmek istedim...
sevgiler cok...

Robin Goodfellow dedi ki...

mathilda: nilif zaten sürekli sürekli onun hayatı nilif.


decaf latte: sanırım hormon artı davranış bozukluğu cesar bana çok yardımcı oldu. önce bir kısırlaştırma gelsin de sonra devamı için çalışmalara devam edicez.
yeter ki son bulsun bu ısırma işi :(

Mimmi dedi ki...

o cikolatalardan bana bir gelmesin yedim seni... ben sana ne zamandir soyluyorum inanmiyorsun da cesar soyleyince mi inandin, kina kendini : (((