29 Temmuz 2010 Perşembe

Kezban Tatilde 3

Her yerde English Breakfast görmekten bunalmış, kalabalıktan ve görgüsüz turist milletinden sıkılmış, en son 130 tl'ye akşam yemeği görünce gözlerimiz pörtlemiş 2 sevgili dün atladık motorumuza Kayaköy'e gittik. Giderken de markete uğrayıp kendimize yolluk aldık. Kurduk pikniğimizi sandviçlerimizi tatlılarımızı yedik. Aman Allah'ım o ne güzellik öyle! Mutlaka mutlaka görmelisiniz. O yollar, o köy kokusu, doğası,  her şeyi şahane!

Üstte Karmylasoss'u görüyorsunuz. Karmylasoss'un mimari özelliği hiç bir evin diğer evin ışığını kesmemesiymiş.Likyalılardan sonra Rumlara aitmiş. Rumlar mübadele sırasında buraları terk etmek durumunda kalmışlar. Zamanla Kayaköy olarak yerleşim yeri olunca, koruma altında olmayan yerleri bazı kişiler alıp, restore etmişler. Hatta bazı evlerin bahçesinde antik çağdan kalma kilise falan vardı.Sokakları nefisti. Buradaki pansiyonlara ve yemek yenilecek yerlerine bayıldım.

Fethiye ve Ölüdeniz bölgesindeki kazık işletmelerden sonra mis gibi köy kahvaltısı fiyatını en son 5 TL olarak görünce doğal olarak gözlerimiz yaşardı.
Buralara gelip belki 15 gün kalmazsınız sıkılrsınız ama mutlaka 2-3 gün kalıp kafa dinlenmeli. Çok sessiz sakiiin, huzurlu.

Kayaköy'ü geçtikten sonra Gemiler Adası'na doğru yola devam ettik. Gemiler Koyu diye de bilinirmiş.Mis gibi çam ormanlarının çevrelediği yolda devam ederken birden karşınızda muhteşem denizi beliriveriyor. Sağ tarafınız uçurum, solunuz çam ormanı önünüz deniz. Sevinçten çığlıklar ata ata koya vardık. Koya giriş, kişi başı 2,5 TL.
En pahalı yiyecek 20 TL o da karides. Geri kalan her şey normal fiyatında. Hemen havlumuzu serdik, kendimizi berrak sularına attık. Tepede zeytin ağaçları, sağın solun dağlar...


Dönüşte motorumuz arıza yapsa da, gecikmeli otelimize dönsek de harika bir gündü. Yarın sabah erkenden motora atlayıp köy kahvaltısı yemeye gideceğiz.
Bugün de Saklıkent turumuz vardı. Ama çok yorgunum , onun da yazısını artık ne zaman uygun olursam o zaman yazarım.
Son olarak, buralara gelip de Kayaköy'ü ve Gemiler Koyu'nu görmeden gitmeyin. Çok şey kaçırırsınız.

3 yorum:

Haydins dedi ki...

Üni'de okurken görmüştüm Kayaköy'ü ve saklıkent'i su çok soğuk di mi :)

Fifi Croissant dedi ki...

gemiler koyu'nda 2 gece kaldık mavi turdayken. gece yüzdük, gündüz ordan dalışa gittik. şahaneydi gerçekten de :)

Robin Goodfellow dedi ki...

haydins: saklıkent'in suyunu tarif etmeye kelimeler yetmez buzzzz
magissa: dalış için de güzel olsa gerek.