6 Nisan 2009 Pazartesi

Sıfır beş sıfır dört ikibindokuz haftasonusu

Mis haftasonu. Ruhum beynim dinlendi.


Cumartesi gününden başladı güzellikler.
Cumartesi sevgilim beni aldı ve Beyazıt'a sahaflara götürdü. Kitap kitap kitap dolu mis kokan dükkanlardan 6 kitap aldım. D&R dan da kitap sipariş etmiştim onlar da bugün geldi etti 9 kitap. Benden mutlusu azdır herhalde bu konuda şu an.
Kitaplarım:
* "Olasılıksız". Daha önce başkasından alıp okumuştum ama bunu sevgilime aldım.
* "Babam öldüğünde ağlamadım. " Bu kitabı çook eskiden okumuştum ama hem tekrar okumak istedim hem de kütüphanemde bulunsun istedim. (Kitabım okulda o yüzden fotosunu çekemedim)
* "Sevginin Yolu" Şebo ile bu konuda konuştuğumuzun üstüne bu kitabı sahaflarda hem de 3 tl ye bulmuşum kaçırır mıyım. Mevlana'yı Mevlana yapan Şems i tanımak ister misiniz? Mevlana'yı bilen kaç kişi Tebrizli Şems 'i biliyor? Ben daha önce okumuş ve çok etkilenmiştim bu kitaptan hemen arşivime aldım tekrar okumak üzere. Mutlaka tavsiyemdir. ( Şebo buldum kitabı! )
* "Günler akıp geçiyor." Ah ah İpek Ongun'un Serrası'yla bir gençlik geçirdik :) Serinin en son çıkan kitabı. Ee o kadar okumuşum ,kusursuz Serra evlenmişti geçen kitapa evliliğinin gidişatı vs vardı, bu kitapta hem evli hem çocuklular kervanına katılıyor.
* "Baba ve Piç" Epeydir aklımdaydı bu kitap ama Siyah Süt faciasından sonra okumak istememiştim Elif Şafak. Ama bu kitabı çok emrak ediyordum. En iyi kitaplarından biridir demişlerdi ben de aldım.
* "Aşk" Yine Elif Şafak. Bu kitabı almayacaktım yukardaki sebepten ötürü. Am Şebo dedi ki hikaye Mevlana ve Şems. Kaçırır mıyım?
* "Lady Chatterley'nin Sevgilisi" . Bir klasik. Epeydir aklımda olan diğer bir kitap. Buldum ve kaçırmadım.
* "Ölü erkek kuşlar" . İnci Aral'ın ilk romanı. İnci Aral'ı severim. Umarım bu ilk kitabını da beğenirim.
* "Duma Adası" Stephen King'e bayılırım. Hemen hemen bütün kitaplarını okudum. Bu kitabı alsam mı almasam mı diye düşünüyordum bir süredir. En son okuduğum kitabı "Cep" çok güzeldi. Bunu da alayım dedim ve aldım. Stephen King buldun mu kaçırma okuyucu. Korkmayı seviyorsan bu adam gece uyutmaz.

Ebru, seni de andım sahaflarda. Ah dedim burada olsa o da bayılırdı. Seninle de gideceğiz bir gün dimi? Mis gibi eski püskü kitaplar... İkinci el, kullanılmış,terk edilmiş, içinde yazılar olan saman kağıdı kitaplar... Saatlerce bakabilirdim hepsine. Ohh.

Sahaflara en son babamla gitmiştik ben küçüktüm o zaman.

Pazar sabahı erkenden sevgilimle çıktık yola. İstikamet Yıldız parkı.
Kahvaltımızı ettik, ormanda yürüyüş yaptık. Hava mis gibiydi. Sonunda bahar geldi oh ya dedik.
Koşanlar, köpeklerini gezdirenler, çoluk çocuk gelenler, sevgililer, bütün o karmaşadan gürültü ve görüntü kirliliğinden uzak yeşil yeşil yeşil. Ağaçlarda sincaplar. Her yerde güneşlenen hayvanlar.
Uzun uzun sohbet ettik. Her şeyden ordan burdan konuştuk. Birbirimizi dinledik, kafamızı dinledik.
Oradan çıktık ver elini Eminönü. Yine babamla gittiğim, benim için çok farklı bir anlamı olan Eminönü'ne gittik. Çok tuhaf geldi bana. Ben mi büyüdüm yoksa Eminönü mü küçüldü? Ama bir kaç detay dışında her şey aynı. Havyan ve bitki pazarı, oradaki bidonlardaki sülükler, mis kokan çiçekler, Mısır Çarşısı'ndaki ısrarlı dükkan sahipleri. Gönlümüzce gezdik, bir avuçluk lokum aldık, baharatları kokladık.Kuşlara yem attık. Artık omuzuma astığım çantam kadar olmuş, yeme doymuş güvercinler pek yüz vermediler bize ama olsun.
Tahtakale'ye doğru yürüdük ama dükkanlar hep kapalıydı. İncik cincik bir sürü eşya. Zeytinyağlı sarma yapma makinesi (!) , korsan cep bataryaları, İpotlar (!) ... (Valla ben yanlış yazmadım bakınız foto.)

Oradan çıktık Gülhane parkı. Denize karşı yükseek bir yerde çay keyfi. Hatta bir demlik çay. Çay öyle tek bardakta satılmıyor dostlarım.
Yandaki gibi geliyor masaya.
Bu hafta canımız yeşil çekti, keyif çekti.
Alışveriş merkezlerindeki çoluk çocuk insan gürültüsü, yapay ışıklandırma, klima havası isteyenlerin keyifleri bilir ama ben bu haftasonumu şahane geçirdim. Eh aşk da cabası ;)
Daha nicelerine.
^_^

14 yorum:

Fifi Croissant dedi ki...

O "ipot"lar kim bilir kimlerden çarpılma, çalınma... Cep telefonları, mp3 çalarlar böyle mukavva tezgahlara düşüyor işte çalındıktan sonra. Ucuz da olsa almam asla o yüzden.

babegazelle dedi ki...

aşk sa süper baba ve piç de en iyi iki kitabı bence

lale kunt dedi ki...

oooh ne güzel okurken bile içim açıldı..

serrose dedi ki...

super super gecmis ben burada kitapci seferlerimi ozluyorum :(

Primarima dedi ki...

Canikommm:)süper ötesi olmuş hafta sonun, rüyamda gördum seni dün gece kalmaya gelmişdin RİMOŞla gülüşüyordunuz :):)

khaos dedi ki...

Penimde içim açıldı be Puck..
Ne iyi bakit geçirmişsiniz..
Dur canım çekti:P
:)

düşümdeki dünya dedi ki...

Hafız olucan yaw, yavaş oku:) umarım her haftasonun bu keyifle geçer.

mermaid dedi ki...

ah o başbaşa vermiş fotoğraf ne güzel ne kadar huzur dolu:)

A.Ş.K dedi ki...

süpper bir haftasonu geçrimişsin cnaım ne güzel, ben genelde evdeydim.. ama imrendim şimdi sana kıskandım da diyebiliriz hihiii maşallah diyeyim hemen peşinden , aldığın kitapların ismini not aldım özellikle Şems'i merak ediyorum ...

Ful yaprakları dedi ki...

Harika vakit geçirmişsiniz:))))

Robin Goodfellow dedi ki...

magissa: adam foto çekerken istemedi zaten ben de çekemedim sanmıştım ama çekebilmişim :)
babegazelle: sabırsızlanıyorum ya önce hangisinden başlasam diye :)
uyuz cadı: siz de yapın bi plan nefis oluyor.
serrose: :(
primarima: yakın zamanda gelmek lazım yine.
digital kelebek: ilk fırsatta sen de yap bence.
düşümdeki şebo :P sağol kuzum. hayret yorum yazdığını ilk kez gördüm sanırım :)
mermaid: ^_^
gofrett:daha diğer kitaplarımın incelemesini yazamadım yahu o da aklımda ayrıca.havalar güzel olsun alın taco yu sizde çıkın.
ful yaprakları: evettt;)

ESTHER dedi ki...

fuck you serra bitch!!! :) bu kızdan nefret ediyorum ama gene de alıp okurum herhalde kitabı sinir ola ola.. başladık bi kere bırakmak olmaz. hep annem yüzünden... bir nesil ipek ongun sayesinde kayıplara karıştı.. yazıklar olsun ne diyim :))

tatlı sade bi haftasonu geçirmişsiniz.. bu arada gene seni benzettim kendime pek bi seviniyorum bir ikiz kardeş edinmiş gibiyim :)

ipoT fiyatları neymiş?

Robin Goodfellow dedi ki...

esther: ipek ongun gençliğimizi çürüttü :D
ipotların fiyatı sormadım ama güzelmiş dimi :D:D
thank you sister :D

Damlo dedi ki...

ben bu postu nasıl okumam ya. benim en sevdiğim yerlere gitmişsiniz. hele o bakır çaydanlık önünden geçen eski püskü tren ve çok fazla o taraftan bakmadığın bi marmara denizi.

biz bunu kız kıza da yapalım bu hafta sonundan sonra :Pp
güneş ve deniz kokulu bol fotoraf.