18 Kasım 2009 Çarşamba

Dogumgunu ardı dogumgunu, nereden nereye yazi


Pazartesi akşamı sevgilim beni aldı, siyah atımıza bindik Cibalikapı Balıkçısı'na gittik. Mekan güzel, balıklar güzel, müzik güzel, adam güzel eh ben de fena sayılmam. Yemeğimizi yedik, sohbetimizi ettik. Biz ilk çıkmaya başladğımız gün de balıkçıya gitmiştik hatta üstümdeki kıyafeti çıkmaya başladığımız gün de giymiştim. (Tesadüfen)
Şimdi bu cumartesi kalabalık olacağız. Çok güzel olacak. 80'ler partisi yaptığımız grupla kutlayacağız bir de doğum günümü. Şımardıkça şımardım anlayacağın. Ne mamalar hazırlasam acaba onlara. Yemek konusunda iyiyimdir ama börek çörek gibi şeylerde hiç iyi değilimdir. Nasıl bir menü hazırlayacağımı bilmiyorum, hile yapıp dışardan mı alsak hehe.
Bu aralar kısırım yazı konusunda nedense. Blogları okuyorum bir sürü insan da öyle yazamıyor. Yorum bile bırakasım gelmiyor. Halbuki takip ettiklerimi okumayı ihmal etmiyorum bilsinler.
İzlenecek bir dizi buldum Flash Forward adı. Daha 8 bölümü yayınlanmış indirmek gerek.
Stephen King 'in yeni kitabı çıkmış çevirmenler uyuyor muu?
Teftiş gördük sonunda ama günlerdir harıl harıl yazdığım programlarım incelenmedi gerek duyulmadı boşuna yazdım pee.
Taksiciler, minibüs ve dolmuş şoförleri niye arabesk müziğe ilgi duyar? Dün bindiğim minibüs kırmızı kadife ile baştan aşağı kaplıydı ve kırmızı da ışıklandırması vardı ve müziği de tahmin edebileceğiniz gibiydi. Akşam ablamdan dönerken bindiğimiz taksi çok teknolojikti koltukların arkasında lcd ekranlar vardı ama Devran Çağlar çalıyordu. Dikkat ettim de yeni nesil genç minibüs şoförleri tenko falan dinliyor ama yine de arabesk müzik hakim bu kültürde. Neden ama?
Aklıma takılıyor böyle şeyler.

16 yorum:

Nihan dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun tekrar :-)
Bunu bende çok düşünmüştüm ve en son şuna karar verdim; acı çekmeyi seviyoruz biz.Bu yüzden arabesk müzik buna kolay ortam yaratıyor...
Sen ne dersin? :-)

Robin Goodfellow dedi ki...

somethin special: peki minibüsçüler neden daha çok acı çekmeyi seviyorlar? Hepimiz acı çekmeyi seviyorsak avukatların bürolarında, doktorların muayenehanelerinde böyle fantazi öğeler ve arabesk müzikler olması gerekmiyor mu :D

Nihan dedi ki...

Sen daha iyi yorumlarsın ama fakirlik psikolojisi gibi bişi okumuştum.Olabilir mi?Uzman sensin :)

Robin Goodfellow dedi ki...

somethin special: çocuk sözkonusu oldu mu uzman olabilirim ama yetişkin psikolojisini pek bilmem :)
belki bu zamana kadar o ferdi tayfur'lu falan arabesk filmler fakirlik psikolojisi yaratmıştır ama minibüsçülük bence epey para getiren bişey yahu.

obez ve şişman bir sevgi dedi ki...

doğum günün kutlu olsun efenim. tanrı sizi korusun her zaman

Robin Goodfellow dedi ki...

mehmet akif: teşekkür ederim :)

defne dedi ki...

hello :) happy birthday :) why am i writing in English ??

diyeceğim şudur ki ben de pasta börekte iyiyim, yemekte ı-ıh. aynı yerde olsaydık güçlerimizi birleştirirdik :p

Robin Goodfellow dedi ki...

defne: thank you defne :)
o zaman senden derhal nefis börek, kısır ve kek tarifi istiyorum lütfeennn:D

Nihan dedi ki...

Ayşegülcüm, sana süper ötesi kolay bi börek tarifi veriyorum: Şimdi 5 yufkayı böyle üst üste koyuyorlar ya yufkacılar, işte o doğal halini bozmadan yufkaları rulo yap.Sonra yarısını parmak kalında ince ince kes.Bunları yağlı kağıt serdiğin tepsiye yay.Üste peynirli maydonozlu harcını koy.Üste kalan yufkaları aynı şekilde kes ve yay.Piştiğinde hediye paketi gibi kıvır kıvır olacak.Sonra 1 yumurta, 1 bardak süt, 1 şişe soda ve yarım bardak kadar sıvıyağı karıştır, üzerlerine dök.Çıkınca çok şekil bir börek oluyor, yapımı da çok kolay di mi?kesim kısmını düzgün anlatabildim mi?Kolay gelsin.Nihan.

Robin Goodfellow dedi ki...

Hmm onun bir değişiğini ablam yapıyor ama bu sanırım şöyle olacak o kesilmiş rulo, arasında maydanoz peynirli harç üstünde yine kesilmiş rulo yufka. üstte de yumurtalı karışım.
doğru mudur?
doğruysa bir de kısır tarifi istesem yüzsüz olur muyum :D

Gidi Kuzgun Güdük Fare dedi ki...

Ben de minibüsçülerin niye hot mail adreslerini aracın güneşlik bölümünde ifşa ettiklerini düşünüyorum uzun zamandır.Olayı senin sorunla birleştirecek olursak sanırım onların da amaçları "Neden arabesk müzik dinlediklerini kendilerine sordurmak" ve bu iş için hot mail yolunu kullanıyolar.
O adresleri alan var mıdır ki?
Ben de yollarbanabensanahastayim@hotmail.com adresi alıcam ve minibüsçüleri ekliicem bundan sonra :P

Nihan dedi ki...

Yok,rica ederim :)
Börek konusunda anlaşmışız, aynen dediğin gibi.Kısır için de en önemli malzeme,salça.Öyle marketten alınan domates salçasıyla güzel olmaz.Bulabiliyorsan doğal biber salçasıyla süper olur.Bulguru önce ıslıyoruz, tamamı ıslanacak ama böyle su içinde yüzmeyecek.suyunu çekince salçayı ekleyip yoğuruyoruz.(kısır için tavsiye, kişi adedi*çay bardağı kadar ölçü ideal)sonra yeşil soğan, maydanoz, minik minik salatalık ekliyoruz.Baharatları; karabiberi kimyon,tuz,pul biber.bunları da ekliyoruz.ben sarmısakta doğruyorum minik minik.en son domatesleri,limon suyunu,varsa nar ekşisini ve zeytinyağını ekleyip, afiyetle yiyoruz :-)
tavsiye, yeşillik bol olsun :-)
Niyan cafe iyi akşamlar diler :-)

Adsız dedi ki...

yazıyı okuyunca ben bu kızın doğum gününü kutlamadımmmm diye hüsrana kapıldım. ama sonradan hatırladım ki kutlamıştım :)) böyle bi şuursuzluk içersindeyim son günlerde... tekrardan kutlayayım burdan da.. yeni yaşın kutlu olsun canım.

şu flash forward'ı eşim izliyodu beni de yoldan çıkarmak için uğraştı ilgilenmedim. yeni bi diziyle uğraşamam dedim hatta izliyim diye diziyi durdurup bak bunu hatırladın mı kimler var bu dizide diyip lost'taki charlie'yi ve penny'i gösterdi yine takmadım. ama bugün önce GEce nin blogunda şimdi de sende okuyorum.. meraklandım şimdi.. ver şu bölümleri dedim eşime. pek bi sevindi.. "ben dedim bak dayanamıycaksın izliyceksin diye"
izleyelim bakalım...

Robin Goodfellow dedi ki...

gkgf: evet bir de o mail adresleri var dimi ahah eklemek lazım deney amaçlı :)

somethin special: ooh canım çekti valla hepsini yapayım cumartesi elceezlerimle geri dönüş bildieryim :) çoook teşekkür ederim :)

gülcan: ben duyunca dedim ki kesin gülcan izlemiştir, meğer sen de sürüncemede kalmışsın. başlayalım gitsin gülcanım :)

Damlo dedi ki...

Flash forwardı sevdiceğimlen islios biz de.

Ful yaprakları dedi ki...

geç de olsa nice nice mutlu senelere:))))