25 Eylül 2010 Cumartesi

Noodle

Rahmetli babam hayattayken mutfağa girer her çeşit yemeği yapardı. Birinden bir tarif duysun hemen denerdi. Evde onun aldığı 2-3 yemek kitabı hala durur. Ben de çocukken özenirdim, mutfağa girer değişik tarifler, karışımlar yapardım. Biraz ondan biraz bundan... Babam da tadına bakardı. İlk yaptığım pilavın yarısı tencereye yapışmıştı hatırlıyorum da . Bundan sebep yemek yapan erkek tuhaf gelmez bana. Asıl yemek yapmayan erkek tuhaf gelir hatta. Yani hiç olmadı salata, makarna, omlet falan yapsın. Şükürler olsun ki Uzi yemek yapan bir erkek. Hem de pek güzel yapar. Güzel bir tarif bulduk mu hemen deneriz pişiririrz afiyetle yeriz.Netten değişik tatlılar, yemekler bulur bana gösterir; yaparız, yeriz, hatta eve misafir çağırıp onlara da yediririz. Yemek olayı tamamen keyif olduğundan beri, takdir edersiniz ki O ve ben kilo aldık, kendimizi koyversek bin kilo olacağız.
Geçenlerde de bana noodle yaptı parmaklarımı yedim.
İstek üzerine yayınlıyorum.
Malzemeler:
1 paket noodle
Küp küp veya jülyen doğranmış tavuk göğsü
Yeşil sivri biber, kırmızı biber, soğan
Mantar
Soya sosu




Noodle'ı 6-7 dk haşlıyorsunuz. Çok fazla haşlamayın biraz diri kalsın.

 Sebzeleri uzun uzun kesiyorsunuz efenim.


Tavukları Uzi jülyen usulü doğradı ama minik küp küp de olabilir. Tavukları teflon tavada az su ve yağ ile pişiriyorsunuz . Haşlayabilrisiniz de.


 Sebzeleri Wok tavasında şööyle bir çeviriyorsunuz. Fazla pişirmeyin çok ölmesin sebzeler.
Sonra mantarı ekliyoruz.

Sebzeler pişince noodle ve soya sosunu ekleyip tavada çeviriyorsunuz bir süre.


 Haydi afiyet olsun.
Not: Malzemeleri göz kararı yaptık biz. İsteyen detaylı ölçülü mölçülü tarifi yemek bloglarında bulabilir..

2 yorum:

stickman dedi ki...

ehee elinize sağlık. canım çekti lan :D bu arada mantarlar acayip sevimli. onlar değişik bi mantar türü mü? değişik bi adı var mı? bizim aldığımız mantarlar hiç öyle değil. bi tanesi sizinkilerin en az üç misli boyutunda hayvan gibi ve rengide grili ve yer yer siyahlı bişey. gerçi lezzeti acayip güzeldi. mantarda lezzet biraz şansa sanırım. çünkü aynı tür mantar olsa da hepsi aynı lezzette olmuyo. bizimkiler sadece tavuk+mantar yapıyolar. bi de inanılmaz müthiş bi kokusu oluyo. yemeye doyamıyorum valla.

Robin Goodfellow dedi ki...

stickman: çünkü onlar konserve mantar , düzgün mantar yoktu markette, bozuk gibi görünüyordu biz de mecbur konserve aldık. off tavuk+mantar da nefis oluyor, yanına da pilav off