17 Ekim 2011 Pazartesi

Haydi kedi evi yapmaya

Havalar soğudu. Her yerde yağmur var, üstelik İstanbul'da sağnak yağış uyarısı da var. Sokaklardaki kuzucuklarımızı barındıracak yağmur geçirmeyen, yapımı kolay kedi evi ile mutlu edelim mi?
Burada yapımı anlatılıyor. Çok basit.
Tabi kedi evinizi koyacağınız yer önemli. Görevlilerin veya kağıt toplayıcıların almaması için stratejik bir yere koymalısınız. Ya bir esnafla anlaşın onun dükkanının civarına koyun ki o da gözkulak olsun ya da güvenli bulduğunuz, çocukların ve zarar verebilecek kişilerin kolayca göremeyeceği yerlere koyun. Kediler zaten kuytu yerleri severler. Biz bizim yaptığımızı sitenin dış duvarının dibine koyduk. Hem site içindeki hayvan düşmanları görmüyor hem de kolayca bulunmuyor.
Yaptığınız kedi evinin yerle temasının az olması gerekiyor ki yerden su çekmesin. O yüzden biz altına da köpükten ayaklar yapıp yerleştirdik. İçine de mama koyduk. Civardaki Yoda'nın annesini ve diğer yavrularını içine yerleştirdik. Zaten mamayı görünce anne hemen girdi.
Sokağa koyacaksanız üzerine "Bu bir kedi evidir lütfen almayınız" tarzı bir yazı yazabilrisiniz.
Aşağıda çılgın bir arkadaşımın adeta binaymışcasına inşa eetiği kedi evi örneğini görebilirsiniz.

                                                                                                                                                                     




Biz bir hevesle aceleyle yapıp fotosunu çekmediğimiz için pişmanız. Yakında çekerim.
Haydi size kolay gelsiiin.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

from Simge: Kartonları büyük boy çöp poşeti ile kaplarsanız hem su almaz hem de malzemenin ömrü uzar ;)

Robin Goodfellow dedi ki...

simge: bizimkini öyle yaptık, 3 kat çöp poşeti ile sardık. içini de köpüğümsü bir madde ile kapladık.

Selin Ergeçer dedi ki...

Muhteşem fikir de acaba nereye koyabilirim diye düşünüyorum malum etrafta gıcık o kadar çok insan var ki "aman kirlilik yok çöp" gibi laflarla dolanıyorlar ortalıkta.
fikir süper,deneyeceğim ve paylaşım için çok teşekkürler :)

Robin Goodfellow dedi ki...

selin ergeçer: evet bizim sitede kedileri aç ve susuz hiç bırakmıyorular haklarını yememek lazım ama site içinde karton kedievini pek hoş görmüyorlar, o yüzden sitenin çayır çimen olan dış duvarının dışına koydum.

Mathilda dedi ki...

Ben bunların takibini yapamıyorum Ayşegül ya. Bilmiyorum o yüzden gerçekten dayanıklı oluyorlar mı. Acaba diyorum suntadan mı yapsak, abartmış mı oluruz acep. Bir de millet bir tekmeyle uçuruyor. Gidiyor.

Hepsini geçtim, şunu soracağım. Bunları kullanan kedi gördünüz mü gerçekten?
Apartmanın arka bahçesi çok müsait aslında, oraya villa tipi kedi evi bile yapabilirim :)

Robin Goodfellow dedi ki...

Mathilda evet takibi zor. biz cadde sitede oldugumuz icin isimiz kolay oldu ama gozden uzak bir yer bulmak zor tabi. bizim yaptigimiz kartondan ama uzerini 3 kat buyuk boy cop torbasi ile kapladik o yuzden su gecirmiyor. ara ara bakiyorum gayet mutlular keratalar.
:)

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

süperrr olmuş...Benimde baktığım sokak kedilerim var bitanesi iş yerimde kalıyor kaloriferin üzerinde uyuyo tüm gün :) dünya güzeli bir melek oda diğerleri gibi...