29 Ocak 2013 Salı

Aptal

Şimdi, artık özel eğitim alanında çalışmak istemediğim için, her fani öğretmen gibi ben de devlete geçip kendi işimi yapıp rahat etmek için Kpss hummasına yakalanmış bulunuyorum. Artık haftanın 4 akşamı kursa gidiyorum, seneler sonra matematik, coğrafya falan görüyorum.
Benim en son lisede gördüğüm bu derslerdeki durumum sayısal zekamın 0 (yazıyla sıfır) olmasıyla birlikte ilk insanların ateşle tanışması, ilk mağara resimlerini yapması, Kabil'in insanların öldüğünü anladığı an gibi bir durum  yaratıyor. Yani kısacası ANLAMIYORUM !
Matematik dersinde hoca geldi, seviyeye şöyle bir göz attı. Bu arada seviye de şu şekil; insanlara son sınavda kaç netiniz oldu diye soruyor, millet de "matematiğim pek iyi değil ama 20-24 yaparım" diyor. Pardon! Pek iyi değil dediğin 4 nettir 5 nettir kardeşim 20-24 benim için nirvanadır, ermektir göbektir atılmalıdır. Hoca da genel seviyeye göre bir yerden başlayalım dedi ve üslü sayılardan başladı!
Yazdı anlattı millet kafa sallıyor hemen anlıyor, herkes John Nash herkes Occam'ın usturası herkes Schrödinger'in kedisi. Sıramda küçüldüm de küçüldüm, "siz sözelde görürsünüz oğlum" dedim, burnumu çektim. Kendimi sorguladım ben neden böyle aptalım allahım beni neden böyle yarattın dedim. Bu arada sınıf Fetullah Gülen vaazı dinlercesine kendinden geçmiş, coşmuş , bilimin ışığında aydınlanmış mutlu mutlu konuyu takip ediyor.
Size seviyemi şu örnekle anlatmama izin verin , hocaya "hocam terim sayısı dediniz ama o ne demek?" diye sordum. Düşünün artık.
Hatta ortaokula şu şekil bir 'seviye tespit sınavı'yla girmişliğim vardır.

Neyse uzun lafın kısası yeniden öğrenci oldum. Defter aldım, kalemler aldım, kalemkutu bile aldım. Sağolsun Uzi de matematikte bana özel ders veriyor , şu ana kadar anlamadığım şeyde streslendiğini de görmedim . Geçen hafta asal sayıları ve faktöriyeli öğrenebildim. Parmak hesabı hala en sevdiğim hesap. Pozitif negatif sayılarda toplama yaparken sayı doğrusunu düşünüyor olabilirim ama yine de 5-10 soru çözerim böyle gidersem. Yani sonuçta dereceye gireyim gibi bir hırsım yok, bizim bölümün puanları şaka gibi çok düşük falan filan.
Bu arada sayısalda kötüyüm ama bir süre Türkçe derslerine girmeyecek kadar sözelde iyiyim hehe.
Artık rutinim haftanın 3 günü (salı-çarş-prş) iş, haftaiçi 4 akşam (pzt-sal-çarş-cuma) kurs.
Haydi hayırlısı.

4 yorum:

Keşke Gerçek Olsa dedi ki...

Matematik zekası diye bir şey olduğuna inanıyorum ama bizim aile geninde olmadığını da biliyorum.
Oğlum 2. sınıfa gidiyor (ilkokul) en fırtınalı saatlerimiz matematik ödevi yapmaya çabaladıklarımız. Bakın yaptıklarımız demiyorum! ana oğul gayret ediyoruz sadece :))

Yalnız değilsiniz!

Robin Goodfellow dedi ki...

Damla merhaba
Benim 10 yaşındaki yeğenim de benden farklı olarak tam bir sayısalcı. İşi gücü hep sayılar şekiller. Hangi bebek 1 yaşına gelmeden 'elips' der :D
Bazıları öyle doğuyor galiba :D

Adsız dedi ki...

ayy bak bende matematikten anlamadığımı sanırdım çok uzun zaman böyle gitti :)sonra mecburiyetten severek tabularımı yıkmayı yeğledim.noldu dersin? 1000 kişilik mat kursundaki ilk 50 1. den biri oldum.eşiği geçtikten sonra insanın hoşuna gidiyor,sende akrep burcusun okumuştum istesen oyuncak gelir,kendimden biliyorum :))

Robin Goodfellow dedi ki...

ebru: merhaba yok yıkamıyorum tabularımı, hoca da çok hızlı geçiyor konuları, sırf benim için konuyu kağnı hızıyla anlatacak değil ki :( artık elimden geldiğince.