9 Temmuz 2009 Perşembe

Kuaförler! Diyeceklerim var!

Kuaföre gitmeyi hiç sevmiyorum. İnanılmaz gergin oluyorum. Senelerdir gittiğim olsa bile. Bir kere o fön gürültüsü boya kokusu beni mahvediyor. Bir de kuaför salonları neden beyaz ışıkla aydınlatılmak zorunda? Beyaz ışık feci bir şey. Tamam enerji tasarruflu ampuller falan beyaz ışık ama olmaz olsun öyle enerji tasarrufu. Migrenimi azdırır, insanı berbat gösterir o yapay ışık. Bir de aynalar var. Yahu o aynaların bizi güzel göstermesi gerekmez mi? Neden cildimizi berbat, saçımızı yüzümüzü kötü gösterir?
Bu dünyada 3 tip kadına saygım yok arkadaş.
1. Kırmızı ojeleri aşınmış yarısı soyulmuş kadınlara,
2. Esmer sarışınlara, (özellikle dipten 5 cm siyahı gelmiş kara kaşlı sarışınlara)
3. Terlik giyen kadınlara ,
Saygım yok! Saygı olmayınca sevgi de tükeniyor biliyorsunuz ki :)

Dün saçlarımı kestirdim bugün de fön çektirdim, 2 gündür istemediğim yoğunlukta haşır neşirim kendileriyle.
En son sir ağda ile bıyık operasyonuna tanımadığım bir kuaföre gitmiştim ve 2 hafta yanık dudakla dolaşmıştım berbattı.
Bence kuaförlerdeki en acınası tipler çıraklardır. Zaten asık suratlıdırlar gün boyu kuaförlerin ayak işlerini yapmaktan. Fönü tutarlar mesela ama öyle bir sıfatları vardır ki, sanırsın giderken peçeteye "beni kurtar" yazıp verecekler. Gelir terliklerini sürüye sürüye, saçınızı yıkar, önlüğünüzü giydirir, saçınızı ıslatır, fönünüzü tutarlar ama aslında bu işten nefret ederler. Saç kesiminden sonra yerleri süpürme işleri falan da bunlara verilir. Ben üzülüyorum çıraklara yahu. Daha iyi muameleyi hak ediyorlar .Hayır böyle kötü davranıyorlar sonra onlar ilk para bulunca kendi yerlerini açıyorlar sonra daha meslekte pişmeden korkunç saçlara, kaşlara, makyaj ve epilasyonlara imza atıyorlar.
Ben böyle bir kuaföre Azeri kızı Günel gibi girmiş, Ayşen Gruda olarak çıkmıştım kaşlarımı o şekil yapmıştı yani.
Bir de o saçlar seni rezil eder kuaförde. Saçların ıslanınca keçe gibi dolaşır tarakla açılmaz, aynada bakarken bir bakarsın beyazın var veya naylon gibi yıpranmış.
Ustalar da az değil. Havalı havalı keserler.Bir de bilmişler. Her boku bunlar bilir. Şöyle kısa olsun dersin, "Olmaz şöyle yapalım" der, düz fön istiyorum dersin "olmaz sana dalgalı yakışır" der. Yahu sana ne? Belki ben süpürge saç seviyorum. Belki ensem cascavlak açılsın istiyorum. Belki yataktan yeni kalkmış saç modeli derken gerçekten yataktan yeni kalkmış saç modlei istiyorumdur,yataktan kalkıp fön çekmiş saç modeli değil.
İyice kısa kestirdim işte. Artık 2 ay rahatım ooh.

15 yorum:

Haydins dedi ki...

Kuaförler hakkındaki fikirlerine katılıyorum , hep kendi istedikleri olsun istiyorlar..Hatta son gidişimde kuoför bana sen karışmasan ben isteğim gibi kessem ne güzel olur dedi..Saç kendinin ya ilginç..
Terlik giyen bayanlara niye saygın yok onu anlayamadım..Yazın terlik gibi rahatı var mı ya..PArmak arası terliklerimle bir bütün olucam valla :)Senin şimdi bana da saygın olmaz o zaman :)

Adsız dedi ki...

bugün kuaföre gittim bende boyattım:)kestirdimaynı ayrıntılara takılmışım bende yeni kayt diyip yazayım dedim baktı kuaförlere söyleyecek birşeyleri olan sen:)
aynı şeyler :)
birdaha yazılmazki şimdi:):)

yazdıklarına ayneennnnn katılıyorum ala başım ağrıyor gürültü ve kokudan

Robin Goodfellow dedi ki...

haydins: bir de sen karışma diyor ya vay be :)
yahu parmak arası terlik değil aslında kastettiğim, böyle başka tür terlikler önden kalın bantları olur hani, parmakları yarım metre ileriye fırlar giyince sürterek yürürler. o terlikleri giyenlere lafım :D

asya selda: sen de yaz dök içini :)

Adsız dedi ki...

tatlım çok güldüm yaa yorumlarına :)
ben de nefret ediyorum ama naaparsın mecburen gidiyoruz işte.
kuaföre gitmeyi seven bir blogger yok mu acaba? merak etmeye başladım..

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Puckcum yazdıklarına tamamen katılıyorum. Bu ustalar şey der bir de "saçınızı nerede kestirdini yada nerede boyattınız?" beğenmezler başkasının yaptıklarını bir havalara girerler. Ben birde fön çekiilirken konuşmalarına gıcık olurum. Kardeşim zaten az işitiyorum niye bik bik laf yetiştirmeye çalışıyorsun ki? Çıraklara da çok üzülürüm. Bahşiş falan verirken çekinirim nereye koyacağımı bilemem parayı. Kasaya bırakırım çoğunlukla. Terlik konusunda da haklısın. İğrenç bir görünüm oluyor o fırlamış parmaklar. Hele birde pedikür, oje vs yoksa aman allah...

allımorlu dedi ki...

yukarıda yazdığınız 3 şeyede katılıyorum.hele bu üçü aynı bünyede toplanmış oluyor bazen.o zaman bingoo diyorum:)

kuaför çıraklarına bende acıyorum.gelen iş buyurur giden iş buyurur orta malı sanki.

o kuaförler herbir şeyi bilirler güya ama icraatta sıfırlar.

Haydins dedi ki...

hımmm anlasıldı o zaman :)

Robin Goodfellow dedi ki...

gülcan: vardır hoşlanan herhalde millet kokoş şekerim :p

boogie:evet ya bi de o var dimi "saçınızı kim kesti? hmm" falan yapar anlamlı anlamlı :)

Robin Goodfellow dedi ki...

allımorlu: 3 ü bir arada mükemmel karışım oluyor gerçekten .

Adsız dedi ki...

Ben katılmıyorum söylediklerine belki kuaförünü daha özenerek seçersen çok iyi ve bu işi seven kuaförler ile de karşılaşabilirsin.
sevgiler..

Robin Goodfellow dedi ki...

2 -chic: Bu kuaför benim ilk saçlarımı kesen kuaför , hala da bu kuaföre gidiyorum , duygusal bir durum olmasının yanı sıra gerçekten işinde çok iyi ve işini çok seven kuaförler çalışıyor orada senelerdir. ama ben yine de rahat olamıyorum sevmiyorum o gürültüyü hengameyi.
bir kaç kere başka kuaförlere de gittim ama kös kös kendi kuaförüme geri döndüm çünkü harika yapıyorlar işlerini. ben huysuzum been :D

Noni dedi ki...

Ayyy sir ağda ile aldırdığım bıyıklarım bana siyah leke olarak geri döndü bıyıklı Noni oldum :( meğer yazın dudak üstüne sir ağda yaptırmamak lazımmış :( senin de aklında olsun canım...

Robin Goodfellow dedi ki...

Noni: Çok acı bir şekilde ben de buna kanaat getirdim :D

Mimmi dedi ki...

kuaför seven insan geldi :)
yani aslında hepsinde haklısınız da insanın kayınpederi kuaför olunca, saçlarınızı yaparken çırak yerine eşiniz yardım edince, ev ortamında kokusuz kokusuz saçlarınız yapılınca seviyorsunuz valla :) (Ha bir de biz gitçez diye sarma falan yapılıyor var ya, ohh hiç çıkasım yok yani)
Tek sorun, utanıyorum kardeşim, ya baba şöyle kes böyle yap diyemem ben, nasıl istiyorsa öyle kessin moduna giriyorum bir kere kızıl gölge yerine sarı gölge atmaya kalkınca höyt diyebilmiştim meğer dalga geçiyormuş benle, bir bu stres var :) Bak gene aklıma soktun, ben bir gidip saçlarımı kestiriyim...

Ful yaprakları dedi ki...

ama ama çalışırken öyle bir vakitsiz kalıyor ki insan bazen o ojeler çıkabiliyor bu kadar katı olmayalım :))