25 Ağustos 2009 Salı

Anasının danası



Bugün annelerinin biricik yavruları, dünyanın sekizinci harikaları mini mini minişleri hakkında yazmak istiyorum.

Kadınların, anne olunca değiştiğini, adeta üç maymunun tek bedende vuku bulmuş hale geldiklerini defalarca görmüş ve kendilerine acımışımdır. İşim dolayısıyla bir çok anne- baba ile tanışıyorum ve ebeveynlerin (özellikle annelerin yüzde doksanının bu halde olduğunu görüyorum.)

Anne - bebek dergilerindeyapılan röportajlarda falan veya gazetelerin magazin sayfalarında ünlülerin bebekleri hakkındaki röportajlarında okumuşsunuzdur mutlaka. Annelerden çocuklarını anlatmaları istenir. Annelerde aşağı yukarı üç beş cümleyi kurar; çok hareketli, çok duygusal, dans etmeyi , müziği çok sever, çok yetenekli, lider yaratılışlı vs. vs.

...

Gelin bunlaır inceleyelim.

Çok hareketli : Meali ; bir an bile yerinde durmaz , kırıcı, yıkıcı, çok malın gözü, iki dakkada evi talan eder, dışarda bir tasmaya ihtiyaç duyarım, böyle çocuk olmaz olsun.

Çok duygusal: Meali ; istediği olmadığında kıçını yırtarcasına bağırır çağırır ,yerlere yatar, eşyaları fırlatır kafaya göze dalar vurur eder. Benim de tek yaptığım "aa yapma anneciğim ayıp, aa anneye vurulur mu, aa atma bakayım onu, aaa kalk yerden anneciğim annesinin bi tanesi aman da bıdı bıdı, gıdı gıdı "
Dans etmeyi, müziği çok sever: Meali ; şekilsiz ve orantısız vücuduyla devinir durur, İsmail Yk veya Demet Akalın çıkınca vücudunu sağa sola yana yana sallar oynar işte saçma sapan. Genellikle anne-babalarının cep telefonlarını ellerindne düşürmezler telefondan müzik açarlar oynarlar.
Çok yetenekli: Rabbim vermiş işte! Çocuğum bir Dali! Bir Monet! Yaptığı kargacık burgacık figürler, parmak boyasını evin duvarlarına duvarlarına sürmeler, oyun hamurundan yaptığı "köfte, pastalar" , mutfaktaki tencere ve kaşıklarla falan kafa şişirircesine dandundandun yapmaların tek açıklaması çocuğunuzun bir sanat dahisi olduğunu gösterir olsa olsa!
Lider yaratılışlı: Hep kendi dediği olsun ister, inatçı, yemek yemez, annesi peşinden tabakla koşturur, oyunlaır o yönetir babayı köpek eder anneyi bebek yapar, nice yiğitler bu lider veletlerin uğurunda maymun olmuştur. Alışveriş merkezine gidilir haftasonu ailecek, çocuk nereye isterse oraya gidilir, dana kadar 6 yaşında veletler çocuk arabasına oturtulur paşa gibi, mağaz mağaza gezilir, balon alınır arabaya asılır, istediği olmadı mı yerlere yatılır, sahte tehtidler savurulur "böyle yaparsan almam süngerboku" denilir ama yine de alınır çünkü duygusal çocuk özür diler gözünde timsah gözyaşı annesi de hemen alır. Yemek yemeğe fast foodculara gidilir, çocuk baş köşeye oturur, adamla kaıdn artık konuşmaz iki laf etmezler çünkü kadın çocuğu doyurur, adam gazete dergi okur veya kadınları keser. Evde de çocuk patrondur. Misafir gelir çocuk "susun" der herkes susturulur. Anne der ki "peki ne yapalım evladım." çocuk der ki "herkes hav hav desin!" anne ile baba gülerler ay çocuğum bir harika tipiyle.
Bir de derler ki röportajlarda; "Hayatım değişti!" Ulan tabi ki değişir evde anasının gözü bir çocuk var, istersen değiştirme gör gününü.
Herkesin çocuğu bir tane , herkesin çocuğu dahi. Hem size bir şey söyleyeyim mi ben öyle çocuk atölyelerine falan da inanmam, hani çocuklar müzelerin çocuk bölümünde veya ne bileyim tatil köylerinde sanat faaliyetleri yapar ya uyduruk uyduruk. Hadi canım. Öyle insanın dehasının falan çıkacağına da inanmam. Öyle sonsuz çocuk sevgisine inanmam.
Puck DEHŞETENGİZ.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

:):):):):):):)

çocugun oldugunda daha farklı düşünürsün diyede hep söylenen bir cümle kursam:):):):)

bende yapmam diyip saçma buldugum çogu şeyi yaptım:)

çocuk tüm tabuları yıkıyor inan
bi gün çoucugun oldugunda aynı yazı ve o anki durumunu yazmanı istiyorum:):):):)

sevgiler

ama çocugu dünyanın odağı haline getirnleri sevmiyorum çocuk canımız ama herşeyi bir kenara atıp tüm dünayaı hayatımzıı unutmamıza sebep değil...

aysencifci dedi ki...

Hay ağzını öpeyim mi desem, seveyim mi desem??:))
Ama başına gelir inşallah o zaman bakalım fikirlerin nasıl olacak.
Tespitlerin O KADAR yerinde ki, eklenecek virgül bile yok. Kalemine sağlık!
Sevgiler,

mermaid dedi ki...

gülmekten karnımı tuta tuta okudum. ne kadar isabet tespitler:) bir de bizim velilerde çok duyduğum bir kelimeydi, "çok hiperaktif" allahııııım!

bu yazı da super super super! sen böyle gözlem yazıları yaz hep puck!

lale kunt dedi ki...

:)) çok alemsin :))
anacım bak bütün bunları düşünüp hissetmeseler o yaratıkları nasıl çekecekler bi düşün. hayatlarını her türlü alt üst etmiş bir varlığa tapıyolar? akıl karı değil ki, doğanın mucizesi diyelim yoksa insan ırkı yok olurdu :)

Mimmi dedi ki...

Benim çocuğum pek yetenekli pek duygusal pek bi lider ruhlu pek bi pek yani görsen bi aylık haliyle evdeki herkesi etrafına pervane etti.. :)

Kızım kargaya yavrusu bilmemkim gözükürmüş normal yani insanların çocuklarına olduklarından fazla değer yüklemeleri sonuçta biz köpeklerimize bile bu değerleri yükleyebilen insanlarız bakalım ben ne kadar abartıcam bu bok böceğinin durumunu..

Ama çocuum oldu kucağıma aldım allahım tüm dünyam değişti artık tüm dünyam o yalan yahu.. O dünyanın değişmesi için o veledin gece yarısı nedensiz ağlaması susmaması köpeklerin o ağlıyor diye havlaması senin bu esnada belinin tutuk olması falan lazım işte dünya değişmesi o anda gerçekleşiyor rahat batmış popoma diyorsun naptım ben lan diyorsun.. Yoksa çok bi farkı yok evdeki 4 ayaklı çocuklardan.. Biri fur baby diğeri skin baby :D

Robin Goodfellow dedi ki...

asya selda: ne olur o cümleyi kurma :D en büyük korkularımdan biri bir sabah kendimi öyle bir anne olarak bulmak :D

aysencifci: bir gün çocuğum olursa tükürdüklerimi sanırım zevkle yalayacağım anneler öyle oluyor dimi :) o anın mutluluğundan görmüyorlar bile.

mermaid: ay o hiperaktif durumu yok mu deli ediyor beni. "bizim çocuk çok zeki, hiperaktif!" yahu o bir problem zekayla ne ilgisi var peeh!

uyuz cadı: allah gözlerine perde indiriyor sanırım :D

sheena: harbiden dimi ya, bizim itleri de millete anlatırken böyle öeh falan diye bakıyorlar, demek çocuk olunca da paso onu anlatıyorsun boku bile güzel geliyor :D

Adsız dedi ki...

sene sonu :)görüşmeye gelen bir veli...

çocuk aşırı ilgisiz ,ne yapsan boş yani..sınavın var oglum sakın gelmemzlik yapma diyorsun
uyuya kaldım öğretmenim cevabı veriyor ertesi gün..

dediki arkadaşa ''yav bizim çocuk aslında çok zeki ama çalışmıyor hiperaktif derse yogunlaşamıyor''

arkadaım kimbilir bu lafı kaç defa duymus gergin sinirli

kadın gitti

ya kardeşim tüm çocuklar zeki zehir gibi ama çalışmıyor
eee öyleyse bukadar salak çocuk kimin yaaaaaa

salak lafı tamam hoş değil ama napsın burnuna gelmiş ...
zeki ama çalışmıyor lafı:)

Damlo dedi ki...

bugün enişteye yeğen siparişi verdiğimde (hehe evet benim yoluum pek uzun diye, ümidim uzun vadede yok die onlara baskı kurmaktayım) en güzel çocuk başkasının çocuğudur dedi. orda kaldım. ama şeyy yanii falan fülün. bakacaksan yapalım hemmeeen dedi :) oysa bi bilseler ekşide 'yeğen' yazınca neler çıkoor :Pp

neyse efendim biz böyle saf saf çocuk sevdasına düşelim böyle kül yutmaz arkadaşlarımız bize doğru yolu gösterior ne de olsa arada sırada.

başarılarının ve gözlemlerinin devamını diliorum puckingen ;)

Damlo dedi ki...

beni multimedia msj ile uyandıran parmaklarını(hem oynayan hem yollayan :Pp) yerim.