12 Aralık 2009 Cumartesi

Karar

Zamanla hayatta verdiğimiz kararlar bizi nasıl etkiliyor değil mi? Bir gün acaba verdiğimiz kararın yerine başka bir karar verseydik neler olacağını,nasıl bir hayatımız olacağını öğrenecek miyiz?
Geçen gün Marilyn Monroe'nun hayatını anlatan bir film izledim. Eğer Marilyn Monroe olmasaydı da Norma Jean olarak kalsaydı, veya beyzbol oyuncusu kocasıyla evli kalsaydı nasıl bir yaşamı olurdu. Bazı insanlar "özgür ruh" tur. Ne yaparsanız yapın onunla ilgili olacakları değiştiremezsiniz.
İnsanlar verdikleri kararlar doğrultusunda hayatlarını idame ettirirler. Ve onların arkasında durmazlarsa da ölünceye kadar mutsuz olurlar. Hep derim kendime derim ki ; "Hayatım başka türlü olabilirdİ. " Bu zamana kadar verdiğim kararlara sadık kalsaydım, şimdiye ressamdım, tiyatrocuydum, au pair olmuştum, interrail yapmıştım, evlenmiştim belki de, belki nişanlıydım, anaokulu öğretmeni olmuştum, event ajansta çalışıyor olurdum, bir spor kulübünde koç olmuştum, aldatılan biri olmuştum vs. . Ama olmadım, ama biliyorum ki yine olabilirim, yine bir karar verip hayatımı değiştirebilirim.
İstersem, karar verirsem her şeyi yapabilirim. Herkes gibi...

10 yorum:

Nihan dedi ki...

Şekerim seni "Sliding Doors" izlemeye davet ediyorum :-)

Robin Goodfellow dedi ki...

peki izleyelim bakalım :)

Adsız dedi ki...

kelebek etkisi geldi alıma senin yazına başlayınca ilk olarak hep ordaki gibi düşünürdüm bende benim içiçn önemli kararlara verdiğimde diğer yoluseçsem nasıl olurdu diye..

Robin Goodfellow dedi ki...

asyaselda: o da ne güzel filmdi :)

Jones dedi ki...

Somethin' Special,hala bir otobüsü,vapuru falan kaçırdığımda Sliding Doors geliyor aklıma :)

Nihan dedi ki...

Benim de valla Jones :-)

Damlo dedi ki...

olm bizim beyinler bir sanki. boşuna sevmedim seni

Robin Goodfellow dedi ki...

damlo : seviyorum seni ^_^

Profösör dedi ki...

medya ilitişim sanatlarında başarılı olabilirsiniz. sizde sanırım bu yetenek açığa çıkıyor.

Robin Goodfellow dedi ki...

profösör: teşekkürler hiç böyle düşünmemiştim.