3 Aralık 2009 Perşembe

Köpeğim hır hır der

Geldi kucağımıza sevilmek için, ben huysuzluğunu biliyorum ya, indirdim onu. İkinciye gelmek istedi, aldık kucağımıza, tam yatmış mutlu mutlu uyurken ben sevmek için dokundum ve hır haııırğğğğaah! diye atıldı. Bir süre sevgilimle başında ona ne ceza vereceğimizi düşündük. O da minderde bize dişlerini kuduz köpek gibi gösterir halde idi. Gittim motor eldivenlerimi giydim. Oturdum koltuğa gel buraya dedim. Hırlaya diş göstere geldi. Tuttum ensesinden ısıracak atılıyor bıraksam elimi kopartacak, bırakmadım ensesini, ağzına terlikle vurdum, vurdum, ağzı köpürdü havlamaktan, atılmaya çalışmaktan. Tam bir kuduz gibi. Terlikle bir vurdum, ıykladı. Bırakmadım. Bastırdım yere, yan yattı. Sakinleşene kadar tuttum. Sonra kalk dedim defol.
Gitti koltuğun altında şu an. Ben de ağlıyorum :( :( :(

23 yorum:

Haydins dedi ki...

Ya benim kedi de beni kudurtuyor 2 gündür, küstük şimdi bizde temas yasak!!

Robin Goodfellow dedi ki...

haydins: :( bana da yasak şimdi.

lale kunt dedi ki...

ay kuzu yaaa niye öyle oldu? vurma annesi ama kızma. hepimizin öyle delirdiği zamanlar olmuyo mu? ben de kocama hırlıyorum bazen, kedimle didişiyoruz. sevmek istiyorum o bana kızıyo gidiyo, o sevdirmek istiyo üff git diyorum.
hepsinin deli deli halleri var işte, insan gibiler ne de olsa. psikolojiler farklı, belki sevgilini kıskandı ne bileyim bu akşam daha fazla gezmek istedi sıkıldı. benim tatlı nancy kızım yapmaz öyle şeyler, bence ilgi istiyo. azıcık huyuna git, sevdiği şeyleri ver yesin şımarsın, biraz gezdir hava alsın, oyun oynayın ne bileyim alttan al yani. ama vurma annesi :(

Robin Goodfellow dedi ki...

uyuz cadı: daha önce de ısırdı beni be cadı, bir keresinde el sinirlerime bile zarar verdi bu ara yine heyheyleri üzerinde, maalesef köpek söz konusu olunca şımartmak kötü etki yapıyor dominasyon gösteriyor. ben de vurmak istemedim ama ya o benim elimi paralayacaktı ya da ben onu korkutacaktım.
ama hala içim paralanıyor o ayrı :(

Fifi Croissant dedi ki...

İnsan öfkesine yenilince ne fena hissediyor di mi...
Aklında olsun, dominasyonun dışında korkudan da saldırganlaşabilir zaman zaman. Yere yatırmakla iyi etmişsin ama bir daha vurma olmaz mı... Yine kendini sağlama alıp (eldivenle) sırt üstü yere yatır, bir elle enseden tıt sıkıca, diğer elle de göğsünden yere "çivile". Debelensin, ama sen bırakma. Dili burnunda dolaşıp açıkça yalanana, gözlerini kaçırıp hırlamayı kesene dek durun öyle. Ses de çıkartma, konuşma. Bunu yaparken öfkeli değil ama kararlı ve disiplinli hissetmen lazım. Bu patronluk meselesi sandığımızdan kolay da biz insan gibi düşünüyoruz devamlı... Geçmiş olsun, ağlama, köpeklerin iyi tarafı duygusal hafızalarının anlık olması :) Uzatmayın yani küslüğü, o senin neden kızgın olduğunu şu an anlamıyor bile. Sadece kızgın olduğunu anlıyor, ama nedenini değil. Ah saçaklı.

Adsız dedi ki...

al işte.. çocuklarla uğraşmak gibi desene bu iş te.. pek anlamam köpek eğitiminden ama acaba özel bir dönemde falan olabilir mi? ya da psikolojisini etkileyecek bişeyler mi oldu son günlerde? onların da insanlardan bi farkı yokmuş duyduğum kadarıyla.. Allah kolaylık versin canım..

Robin Goodfellow dedi ki...

kedili cadı: evet korkuya bağlı agresyon da gösterdiği oldu ama bu seferki şımarıklıktı normal değildi . saçaklı şimdi de etrafımda geziniyor serseri.

gülcan: ama vurmak olmadı be gülcancığım üzüldüm çok, bütün gece dert oldu içime.

Nihan dedi ki...

Ayşegülcüm, terbiye etmek için biz benim melek olmuş Kıpır'ımı terlikle yere vurarak eğitmeye çalışırdık çünkü elinle hem sevip, hem vurursan şaşkoloz oluyorlar.
Öyle naçizane işte benimkisi.
Öptüm, üzüldüm :(

A.Ş.K dedi ki...

benimde gözlerim doldu okurken.. malesef bazen böyl esaldırganlaşabiliyorlar.. Tarçın beni kaç kez ısırdı şimdiye kadar.. bir keresinde bacağımdan öyle bir ısırdıki kocaman bir morluk bırakmıştı geriye.. kıskançlık ta olabilir.. bir dhaa olmaz umarım :(

Robin Goodfellow dedi ki...

somethin special: eğitmen bana demişti ki, ilk sahibi dövdüğü için ele olan güvenini kaybetmiş özellikle de benim elime, o yüzden terlikle vurdum burnuna ama yere vursam biliyorum ki terliğe atılacaktı.
bilmiyorum :( vurduğum çin üzgünüm :( benim nancy bir değişiktir :(

gofrett: benimki sadece bu zamana kadr beni ısırdı, bir keresinde iki tırnağımı birden deldi dişleriyle hatta. hem dominasyon yapıyor hem şımarıklık işte :(

Mimmi dedi ki...

Ayşegül, ilk defa en ciddi halimle yazacağım hazır mısın? Sakın ama sakın alfa roll denen sırt üstü yatırıp karnını sana açacağı bir pozisyona getirme köpeğini. Bir köpek diğerini bu duruma sadece öldürmeye niyeti varsa getirir, bu patronluk taslamak değil resmen tehtittir, yapma zararı faydasından çoktur. Yapman gerekenleri burada uzun uzun yazasım yok açıkçası, boot camp olayı diyorum, temel eğitime geri dönüyorsun acilen. Hayatta hiç bir şey bedava değildir metodu, komut ödül komut ödül başlıyorsun bildiği komutlarla, mama mı yiyecek otur ödül bekle ödül sonra ye ve yemek de zaten ödül, sokağa mı çıkacak, bekle ödül sen bu arada oyalan o hala beklesin ödül, sevecek misin, pati ver sev (ödül) öpücük ver sev (ödül) gibi gibi.. her ödülden önce mama ya da sevgi ya da aferim de olabilir bu komut gelecek bu eşeklere otorite 7/24 lazım, tatil matil yok bize.
Ayrıca, vicdan azabı çekme, neden çekiyorsun ki bak nancy unuttu gitti, köpekler bizim gibi geçmişte yaşamaz. Ama sana bir tavsiye daha, hissettiğin an, olayın uzamasını beklemeden önlemini al, sana diş mi gösterdi, gel buraya de, gerekirse geldiği için ödül ver başka bir yere götür sana zarar vermesin kendi de zarar görmesin.
Üzülme, bunlar "altı-üstü" köpek kuzum... Bizim bu diyardan gideceğimiz yok gib o nedenle deveyi gütmeyi öğrenmemiz lazım..
Şimdi, bırak pişmanlıklarını bi kenara, akşam eve giderken senin serseriye bir tenis topu ve çorap al, topu çoraba geçir ve hediye et.. Geçmişin hakkatten geçip gittiğini göreceksin.
Öptüm seni...imza iki sene boyunca köpeği tarafından hırpalanan zavallı :)

Robin Goodfellow dedi ki...

sheena: nilf yeniden, akdeniz in tuzu gibi :D
ben de öyle düşünmüştüm ıtırişko, temel eğitim sil baştan, bak dün o kuduz halde bile gel dedim hırlaya gürleye başını eğip yanıma geldi, ben alfa roll yapmadım aslında ben enseden tutup terliği vurunca kendini sırt üstü attı dilini de yana koydu, bizimki pek işaret vermiyor artık başkasının yanında şımarıklık oldu bu, durduk yere atıldı resmen istemediği şeyi hırlayarak ifade eder oldu. bir süredir ben sevgilimdeyim düzeni değişti ya durumu gergin, onu da anlıyorum ama atılmasını bu kez hoşgöremedim,zaten hafıza balık bellibu sabah oynaya oynaya yanıma geldi it.
tavsiyelerini yapıcam yavru, ne de olsa sen koca 2 dana ile aynı evdesin :D it ve köpek sahibi birisin :D

allımorlu dedi ki...

barıştınız mı?burdan çok mazbut duruyor..yavrum ya şimdi nasıl masumdur.. insan sonra kendini nasıl kötü hissediyor bende burdaki kediler bana çok yapışınca aaa çekilin filan diyorum sonra içime dert oluyor..
barışın artık..

Robin Goodfellow dedi ki...

allımorlu: daha eve gitmedim henüz barışmadık :(

Fifi Croissant dedi ki...

@Sheena, "Bir köpek diğerini bu duruma sadece öldürmeye niyeti varsa getirir" sozune katilmiyorum - bogazina yapismak evet, ama sirtustu yatirmak boyun egdirmek icin yapilir? (Kopekler/kurtlar arasinda demek istiyorum)

Tehdit tabii ki. Zaten patronluk taslamak da tehdit iceren birsey degil mi? Bence boyun egdirmek/patronluk taslamak/tehdit hepsi ayni sey.

("Hayir, benim dedigimi yap" demek icin soylemiyorum bu arada...)

Damlo dedi ki...

yaaa yaaaa nie böyle yaptı şimdi nensi

Robin Goodfellow dedi ki...

kedili cadı: sanırım olay şu, ben sahibi olarak onu ölümle tehtid edersem bana güvenini kaybeder ve daha kötü olabilir. amaç burda liderliği almak. nancy bu atıldığında kendini en son yere sırt üstü attı ve teslim oldu.

Robin Goodfellow dedi ki...

damlo: nensi de böyle bir it damlom.

Fifi Croissant dedi ki...

yokyok, benim katılmadığım, sırtüstü yatırmanın ölüm tehdidi olduğu zaten...

Robin Goodfellow dedi ki...

magissa: yeniden magissa mı oldun kedili cadı :)
hmm bilmiyorum aslıdna bu konuda, bazı eğitmenler alfa roll u öneriyor bazısı önermiyor, ne yapacağımı şaşırdım yahu :S

Fifi Croissant dedi ki...

evet, pozitif eğitim verenler karşı, haklısın. ben de uzmanı değilim neticede. ama mesela onların diliyle bizimkinin farklı olduğu savına inanıyorum. ..

hazır istanbul'dasın da, şu star dogs'a bi başvursan, yardım alsan? süperler onlar.

Robin Goodfellow dedi ki...

magissa: evet aylar öcne star dogs ile mailleşmiştik, nancy böyle bir köpek çünkü, önceki sahibi onu terk etmiş ve kötü davranmış o yüzden sorunları var, danışmanlık almıştım oradan.

Mimmi dedi ki...

magissa, doğru teşhis, ben pozitifçiyim :) ondan karşıyım alfa rolla...
bir de kurt / köpek olayına karşıyım ama bu tamamen bana has bişi işime gelince kullanmıyorum değil ama biri bana kurt köpek diyince sadece ve sadece pislik olsun diye biz de maymunlardan evrimleştik bana da maymun gibi davransana demek geliyor içimden ama şimdi demeyeceğim uslu kızım ben...
alfa roll ve diğer yöntemlerle ilgili uzun uzuuuun konuşabilirim ama zaten güven sorunu olan bir köpekte ben liderliğin daha kibar alınmasından yanayım, çünkü ben köpeklerinin potansiyelinden korkan ve köpeklerinin ondan korktuğu için değil saygı duyduğu için dediklerini yapan bir sahip olmak istiyorum. Sonuçta nancy ısırdığında sadece ısırır belki en fazla dişi geçer ama benimkiler ısırdığında beni bir daha bulur musunuz pek emin değilim, o yüzden önemli olan küçük sıyrıkla atlatmak değil hiç ısırılmamak benim için... (korkuyom köpeklerdennn :) )