6 Nisan 2010 Salı

Kadınsı olmak veya Yıldız Tilbe olmak !

Kadın olmak zor değil de kadınsı olmak zor. Ben büyüdükçe ve lisedeki zıttırık ilişkiler yerine düzgün ilişkiler kurmaya başladıkça anlıyorum ki kadınsılık zor iş.
Ben bu kadınsılığın doğuştan geldiğini düşünüyorum, hani küçük kız çocukları vardır böyle uzun saçlı, prenses olmak isterler, etek giyerler, büyürler böyle oje sürerler ergenliğe girerler hemen soluğu çamaşırcıda alırlar sutyen takarlar, sonra bir an önce topuklu ayakkabı giyerler, lisede fondoten kullanırlar, allık falan, renkli lens kullanırlar, kollarında spastik gibi çanta taşırlar ( el bilekten ve dirsekten bükülü) , saçları upuzun ve muhakkak boyalıdır, ne giyerse giysin havası kadınsıdır falan filan.
Bir de bana bakalım, çocukken saklambaç oynarken çişim gelirse ağacın altına ederdim, saçlarımı toplamaz toz içinde yıkatmazdım, pantolon ve tişört giyerdim, gözlerimde zaten gözlük vardı, havalı değildim , büyüdüm bırak sutyeni yarım atlet giydim, külotlarım hello kitty, bett boop vs. idi, Lise mezuniyetime kadar makyaj yapmadım ( bir ara mor far kullanıyordum arada) , parfümümü yoktu cosmo girl o ay hangi deodorantı verirse onu sıkardım, ben kokusuz nivea kullanırdım. Bir ara file çorap merakım vardı onun da altında converse ayakkabı giyerdim. İlk topuklu ayakkabımı lise mezuniyet balosunda giydim gecenin ilerleyen saatlerinde de çıkarttım.
Şimdi kendime bakıyorum da, bir topuklu ayakkabım var, parfüm kullanmaya yeni başladım, bir mini eteğim bile yok var olan eteklerim de güllü dallı veya spor şeyler, trençkotum yok, spastik tutulması gereken çantam yok hepsi çapraz asılan veya omuza takılan cinsten, kumaş pantolonum yok , skinnyjeans aldım ama converse ile kullanıyorum, saçımı sadece beyazlarım yüzünden binde bir boyuyorum çünkü kokusundan nefret ediyorum. Manikürümü kendim yapıyorum ama fazla uğraşmıyorum, hala fondoten kullanmıyorum, dolabımda bir Victoria Secret ürünü yok, kozmetik rafım ağzına kadar makyaj malzemesi yerine cilt bakım ürünleriyle dolu çünkü cilt bakımı yapmaya bayılıyorum ama makyajı sadece mecburiyetten yapıyorum ( felsefem makyajla değil doğal cilt güzelliği olsun) , hayatımda bir kere röfle yaptırmışlığım yoktur (zaten esmerim) , bir kadının olmazsa olmazı kot ceketim, topuklu çizmelerim, minik siyah elbisem yok, beyaz gömleğim yok . Saat, küpe, yüzük, kolye takamam , elimde kolumda hiç bir şey takılı duramaz fenalık gelir. Çalıştığım iş yerinde de formal giyinme yok ki kot tişört yeter. İşyerinde kumaş pantolon falan giyme zorunluluğu olsa sanırım bu şık giyinme işine girişeceğim.

Bazen benden küçük kızlara bakıyorum da çoktan gelişimini ve kadınlığını tamamlamış gibi görünüyorlar. Bense onların yanında Yıldız Tilbe gibi görünüyorum yani sanki ne yapsam tıss.
Sonra sadece giyim kuşamla bitmiyor ki iş.
Havan, edan kadınsı olacak. Mesela bizim Ebru, ne giyse yakışır, eşofman giysin spor, elbise ve topuklu giysin kadınsı olur, basit bir aksesuar bile onu hemen o havaya sokar. Saatleri çok sever mesela. Koca koca saatleri var, ben taksam kolumda iguana varmış gibi eğreti durur. Ama yook, ben topuklu giysem yürüyemiyorum, eşofman giyiyorum çiçekçiye benziyorum ne yapacağımı şaşırdım.
Şuh bakış atamam, sevgilim de şahit , komedi de geyik te harikayım ama romantik ve benzer durumlarda İzzet Altınmeşeyim!
Ne olacak bu halim bilmem.
Ben ölürsem insanlar "ay çok tatlı kızdı, çok sevimliydi, minyon bi tatlılığı vardı vs." diyecekler ama "Hükümet gibi kadındı, sokağa çıktı mı bütün mahalle cama çıkar güzelliğini izlerdi, saçlarını savurdu mu efil efil..., çok zarifti , zerafet kelimesinin yanında fotosu bulunurdu" demeyecekler.
Çocuklarım gençlik fotolarımda babalarıyla bana bakıp ; "hangisi sensin anne?" diyecekler.
Bu böyle gitmez. En kısa zamanda bir imajmeykır bulmak farz oldu bana :P

15 yorum:

Lütfi Mutluer dedi ki...

Merhaba arkadaşım! Çok güzel bir blog başarılarının devamını dilerim. Benim blogada beklerim. www.anindayorum.com
iyi günler!

Nihan dedi ki...

Deliii :)
Sabah sabah herkes bana bakıyor kahkahalarımdan :)
İmajmeykırın olayım yavrum :)))

Fifi Croissant dedi ki...

Allah iyiligini versin :))
Ben de hafiften senin "minyon olmayan" versiyonunum galiba.

Haydins dedi ki...

Hahha.. olsun varsın böyle kal canım.. O kokoş giyinen minik kızlar çok yaşlı duruyor farkında değiller..Geçen caddede banka oturduk benim kocayı bekliyoruz ablamla, her geçene bir kulp taktım.Sonuçta iyi ki bağdat caddesi üzerinde bir evde oturmuyorum camın önünden ayrılamazdım herhalde dedim..Ya da apartman kapıcısı gibi sokağa bir sandalye atardım elimde de battaniyem ..Ahhaha..Sabah sabah hayallere bak :)

Robin Goodfellow dedi ki...

lütfü mutluer: yorumunuz ve güzel sözleriniz için teşekkürler .

niho: ol canım ol yazık bana.

magissa: ben de az daha kilo alırsam minyondan tavuğa geçeceğim.

haydins: :D:D bend e kulp takıyorum ama benimkisi kıskançlıktan :P

Damlo dedi ki...

olaya direkt ben de yarım bodyle başladım, hatta soyunma odasında sütyen görünce utanırdım, hiç parfüm kullanmadım taa ki üni 2-3 yıllarına kadar. hep bi cansıns beybi oşın kokardım. nerde öyle baharatımsı, vanilyalı kokular. hiçbi zaman güzel anlamlı bakışlarım olamadı, dershanede bi kız öyle bakılmaz böyle bakcaksın diye niyetlenmişti bana kadınsılığı öğretmeye.
lisede sınıf arkadaşlarım sen erkek gibi kızsın yahu derlerdi, aslında hoşuma da giderdi. erkek gibi yürüme bari dediklerinde de çok içerlemişim ki hala öyle miyim diye kontrol ediyorum kendimi.
topuklularla hiç sevişemedim, dün bile mülakattan çıkıp konverslerimi bi köşede değiştiriverdim. alakaya maydonoz olma pahasına.
sevgilime hiç cilvelikler yapamadım, hiç cilveloy biri olamadım, aptal kaprislerle gerçek bi bağğyan gibi davranamadım. hala ama hala sırt çantası ve çapraz çanta kullanıyorum, mümkün olduğunca spor giyinmeye çalışıyorum, ne zaman şık giyinmek zorunda kalırsam da hep bi kendimi yadırgıyorum, evet evet kadınsı olunmaz doğulur bence de.

tosbagalar dedi ki...

izzet altınmeşeye bittim. Olsun seninde bir tarzın var. Demekki öyle olmak ve öyle yaşamak istiyorsun

sergun dedi ki...

"aynı ben aynı ben" diye diye okudum, süper tanımlamışsın:))

Robin Goodfellow dedi ki...

damlo: benim öyle doğmadığım kesin.

tosbagalar: aslında daha kadınsı olmak istiyorum yani hoş şık görüneyim her zaman. ama alışmamış totoya don durmuyor :D

sergun: yazık ama bize :)

Primarima dedi ki...

Çatlak manyak deli :))
Araya benide katmış bide.Sana öyle geliyor Ayşegül be :)
bak aklıma ne geldi başımıza hani yemeni bağlayıp dua ettiğimiz fotograf varya...ordaki halimi unutma:))
Çok klasik olucak ama seninde tarzın bu zaten.Kadınsılık ve seni aynı anda dusunemıyorum sen pembe converselerın ile çok daha hoşsun bence:)
Bu arada izzet altınmeşe benzetmesine bayıldım.

Jones dedi ki...

E ama bu tarife göre ben kadınsıyım?!
Eskiden beri topuklu ayakkabı severim, Selin'in doğumgünündeki ayakkabılarımı hatırla yeter :) Hatta kendime iyice işkence olsun(!) diye dolgu topuk,platform falan da giymem, ince topuklu olacak. 4-5 kotum, 15-20 civarı mini eteğim,4-5 tane mini elbisem ve 2 tane falan normal boy(diz boyu) elbisem var.
Renkli lens takmaya heveslendim beceremedim :D
Saçlar zaten biliyorsun kızıl kızıl :)
Allah'tan spastik gibi çanta taşımıyorum, hatta çanta taşımayı sevmiyorum.
Şimdi ilk cümleyi tekrarlıyorum,"e ama bu tarife göre ben kadınsıyım?!"

Robin Goodfellow dedi ki...

epru: o fotolarla bırak kadını erkeğe bile hatta insana bile benzemiyoruz (bkz. perdeye yapışmış fotolarımız ) . bak sen de beni kadınsı düşünemiyorsun :,(

cons: kadınsısın o zaman :D

Mimmi dedi ki...

ya ben çok özeniyorum valla yaa...
Şimdi düşündüm de ben ilk ciddi makyajımı evlenirken yaptım :( Hayatımdaki en fazla elbiseye hamileyken sahip oldum (hehe 100bin kilo olup hiç bişiye sığamamamla alakası yok kesünlüklen) ve şimdi üzerimde bir adet tişört (izmire yaz geldi) bir adet kadife pantolon ve adidaslarım var saçlarım at kuyruğu şeklinde, gram makyajım yok hatta melisin tırmaladığı yer yüzünden yanağımda yara kolumda da aresin ısırık izi var, ve ben sözde bu iş yerinde müdürüm
aboovv utanasım geldi şimdi kendimden.. Ama etek bende güzel durmuyo valla bak bacaklarım zaten futbolcu bacağı gibi aradan şina geçer, elbise direk aynı nedenle cortluyo.. Hatta bi keresinde etek giymiştim (diz seviyesinde) özenip ablamın eteği ablamın diz altı çizmeleri falan, kendimce şekil yapmıştım bana etek giyme ciromuz düşüyo demişlerdi eski iş yerimde.. O derece güzel olabiliyorum.. Ve kıskanıyorum hulen kendine bakan, bakıp da yakıştıran insanları..
Benim neyim eksik diyorum, bulmak da istemiyorum :D

Robin Goodfellow dedi ki...

şiina: demek olmayınc aolmuyo abi bak bende de olmuyo işte, böyle sevgilim arasa üstünde ne var olayına girsek yalanın bini bir para :D

Benin halleri dedi ki...

evet şu anda aynı problemi yaşıyorum çok sade hatta bir parça sertlik,erkeksilik var.Sorunlu muyum diye düşünüyordum ki bloguna rastladım,çok güzel bir yazı olmuş (: