4 Mayıs 2011 Çarşamba

Bir canavar yarattınız tebrikler

Canavar var içimde. Kocaman, koca sesli. Olmadık zamanda ininden çıkıp höraaaaaaaaaaaağğğğğğğh diye hedefe nokta atışı yapıyor. Ama yakında tazmanya canavarı gibi döne döne yıkıp geçeceğe benziyor az kaldı.
Aylar öncesinden listemizi yapmışız, işlerimizi planlamışız tıkır tıkır halledip üstünü çiziyoruz. Kendi planladığımız işlerimizi aksilik olmadan gidip yaptık. Amaaaaaaaaaaa bizim insanımızı hesaba katmamışız. Yaparız ederiz diyen, Türk işi iş beceremeyen insanları unutmuşuz. ( şimdi milliyetçiler hiç bikbiklenmesinler çekemeyeceğim Türk işi işte "hallederiz yaparız". )Bir yatak başlığı alıyoruz, olay oluyor, önce yanlış getiriyorlar, biz bunu takalım doğrusunu getiririz diyorlar, haftalarca bekletiyorlar, önce yanlış renk getiriyorlar, sonra da yine yanlış boy olanı getiriyorlar. Bu arada şu gün geleceğiz bu gün geleceğiz diye bizi evde tutuyorlar. Onlarca kere arıyoruz, ay not alıyorum söylerim tamam diye oyalıyorlar. Neyse getirdiler düzgününü, bir de hediye yatak pedi ve nevresim takımı. Sus payı herhalde.
O bitiyor, mutfak dolap kapakları yenilenecek. Yönetici geliyor not alıyor. Bu yaklaşık bir ay önce oluyor. Bir görevli gelecek banyoyu halledecek, sonra o mutfak için usta getirecek  ben de mutfak eşyalarımı yerleştirip ajandamdan o maddeleri sileceğim. Ama yoook hangi iş zamanında olmuş ki. Bir çok kez arıyoruz yine aynı mesela bakıcaz yapıcaz. Politikacılar gibi boş vaat. En son pazar günü güya görevli gelecek ustayı getirecek. Arıyoruz "haa şey ya mutfak için usta gelmiyor" ya nasıl arkadaş. Niye haber vermiyorsun. Sen gelecektin sen niye gelmiyorsun. Kem küm. Bu insanlarla uğraşamıyorsun, laf anlatamıyorsun,senin zamanını çalmayı saygısızlık etmeyi düstur edinmiş çünkü bunlar. Bu tür adamlara mecbursun bir de. Yüzüne tükürsen yarabbi şükür diyecek adamla takışırsan senin başka işini aksatacak çünkü. Yaparlar böyle bunlar.
Temizlikçi geldi cuma günü. Evli evi halie sokulacak ev camlar dolaplar banyodur köşe bucak temizlenecek. Hanımefendi önce geç geldi. Çayını sigarasını içti. ( Ben sigara kullanmıyorum bu arada ) . Ağır ağır ağır ağır aaaağğğğğğğğğğğğğııııııııııııır işlere başladı. Bir baktım, leş gibi terliğini yatağıma dayamış camları siliyor, yetmiyor aynı leş terlikle yemek masama basarak cam siliyor, yetmiyor beyaz sandalye mindemime basıyor. Leş viledayı bej koltuklara sürüyor. Banyonun küveti lavaboyu küveti bana temizletiyor, tozu bana aldırıyor, mutfak dolaplarını bana toparlatıyor. Dolabımı açıyor senli benli konuşuyor. "Oldu mu bak bakim gı?" diye beni çağırıyor. Ben de bir dakika ya nerden senli benli olduk, bu koltuğun yatağın minderin hali ne, bu banyonun hali ne, sen mi iş yapacaksın ben mi, parayı da kırışalım o halde demiyorum diyemiyorum. İyi olacağım ya, o kadın bu şekilde ekmek kazanıyor diye ukalalık etmeyeceğim ya. Ezmiş gibi olmasın ya. İyi bok yiyorum. Kocası geliyor ayakkabılarıyla yerlere basıyor iz yapıyor ve yüzsüzce siz de basıyorsunuz diyor. Benim evim burası ayı !
Bir perde dikilecek, adam alıyor not, şöyle olacak böyle olacak. Sonra da tamamen kendi kafasına göre böyle daha güzel olur diye farklı dikiyor. Ya sana sorduk mu be adam sana sorduk mu? Benim işimi hop bir hafta daha aksatıyor.
Türk kafası bu işte. Yeni tanıştım. Bu kafayla da bizden bir halt olmaz. İşini düzgün yapan işine saygı duyan adamlar olmadıkça bir halt olmaz bizden. Lafa gelince laf çok ama iş yok. Tıpkı başımızdakiler gibi. E böyle adamları da böyle dangalaklar seçiyor zaten daha ne.
Ben gerçekten salağım sanırım ya. Demek ki, böylelerini ezmek gerekiyormuş emretmek gerekiyormuş.
Beni evlilik işleri değil bu dangalaklar strese sokuyor.
Hıyarlar !

7 yorum:

Bukle dedi ki...

Adam gibi yapsın işini yoksa parasını hakettiği kadar verirsin olur biter. Bu ezmek falan değil ayrıca. Herkes ekmek derdinde bu devirde. Hepimiz eşşek gibi çalışıyoruz para kazanalım diye. Neden haketmediği parayı alsın ki? Kimse bana haketmediğim parayı vermiyor valla. O yüzden hiç alttan alma. Temizliği kendin yapacaksan o kadına ne gerek var? Ya da diğerlerine? Kibar olmayacaksın böyle insanlara karşı benim fikrimce. Herkes adam gibi çalışsa kimse kimseyi ezmez. Kolay gelsin arkadaşım.

Robin Goodfellow dedi ki...

bukle: diyemiyorum işte onlar öyle yüzsüzce davranıyor ben davranamıyorum off :@

elif ada dedi ki...

Ah ah... Yarama bastın. Söylemek istemem ama nasıl olsa başlamışsın. Bir de bu adamların yaptıkları iğrenç işlerin sonrasıyla uğraşmak var. Çok değil üç yıl önce taktıkları muslukların tamamen Çin malı, uyduruk şeyler olduğunu acı bir biçimde keşfedip, neredeyse evi yeni baştan elden geçirmek zorunda kaldık biz. Car car konuşurlar, itimize köpeğimize laf sokarlar ama kendi işlerini yapmazlar bu ahlaksızlar. Sakın parayı peşin verme,. Önce işi bitirsinler sonra alsınlar paralarını

Robin Goodfellow dedi ki...

elif ada: zaten dilim yandı bir dahakine ben de açıkgöz olacağım.

Mimmi dedi ki...

Nisanda teslim ettik evi, eylulde nikahtan bir gun once salonumuzda oturup islerin tamamlanmasini bekliyorduk :(( ve ayni anda karsida baslayan apartman yikimi ve yerine yenisinin dikilmesi daha kisa surmustu yani :(((
Allah muhtac etmesin, bunlarin hepsi resmen sabir sinavi

Robin Goodfellow dedi ki...

şina: kafayı yemek üzereyim , görmelisin :@

Ful yaprakları dedi ki...

off çok fenaymış:((
ben o işlerde şanslıydım, tanıdık kadın vardı anahtarımı verdim 3 günde sakin sakin köşe bucak istedikleri gibi temizleyip anahtarımı teslim ettiler, ben elimi sürmedim, çok kötü olmuş ya tahmin edebiliyorum cinnet seviyeni:((
zor zamanlar ama geçecek yalnız değilsin :))