19 Mayıs 2011 Perşembe

Home


Bize yuva olan Dünya... Cömert, gizemli, muhteşem Dünya... Muhteşem bir dengede, ahenkle hareket eden, her şeyin birbirine bağlı olduğu Dünya'nın belgeseli bu. İnsanlık olmadan önce milyonlarca yıl var olmuş, eksilmemiş aksine çoğalmış Dünya'nın biz geldikten sonra ne hale geldiğini anlatan harika bir belgesel Home. iz var oldukça o ahenk bozulmuş, yıkıma uğramış, bir çok tür yok olmuş ve olmakta. Çok çarpıcı görüntüler ve çok çarpıcı bir anlatımla tokatlar atıyor bize. İzlerken "işte" dedim "kıyamet, öyle birden kopmayacak, kıyamet bu, sonunda petrolümüz , suyumuz bitecek. Topraklarımız zehirlenecek, hayvanlarımız tükenecek, ağacımız da tükenecek. O zaman sonumuz tıpış tıpış gelecek. " 
Belgeselin sonuna doğru iyice karamsar olmuştum ki "karamsar olmak için çok geç" diyerek bir parçacık umut kırıntıları gösterdi bu kez bana. Aslında tüketim ve yıkım o kadar hızlı ki o bir parçacık umut bile son çırpınışlardan başka birşey değil. Yine de yapılan iyi şeyler var. Bizim dahil olmadığımız, ülkemizin aptal projelere harcadığı paralara tutulan alkışlara bakılırsa da asla dahil olmayacağımız "iyi şeyler" den bahsediyorum.
Mutlaka izlenmeli.

Home

4 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Bu tür belgeselleri ilgi ile izliyorum. Çünkü ders alınması gereken pek çok konuya dikkat çekiliyor. İnsanoğlunun duyarsızlığı ve ileriyi düşünmemesi pek çok sıkıntıları adım adım getirmekte. Bu tür yapımlar oldukça uyarıcı ve dikkat çekici oluyor. Ben de şu günlerde History Channel2de İnsanlardan Sonra adlı belgeseli izliyorum.

Robin Goodfellow dedi ki...

begonvilli ev: aslında bir yanım bilinçlenmemiz açısından iyi oluyor diyor bir yanım da aslında bunları izleyip dikkate alması gerekenler birşey yapmadıkça bizim bilinçlenmemiz bir halta yaramıyor diyor. bizler en fazla kullandığımız ürünlere ve hayatımızda dikkat edebiliriz.

Delfina ; dedi ki...

Yüreğimi dağlıyor böyle belgeseller ama daha özenli ve dikkatli olmamızı,değişmemizi de sağlıyor.Sonuçta bu hale getiren bizleriz...Merak ettim, izlemeye çalışacağım teşekkürker...

Robin Goodfellow dedi ki...

delfina: aslında sorumlusu biz olduğumuz için mutlaka izlememiz gerekiyor hatta keşke okullarda da izletilse.