15 Haziran 2011 Çarşamba

Yeni evli kafası

Evlendik efendim.

Koşturmaca koşturmaca koşturmaca. Nikah gününe dair aklımda kalan en belirgin şeylerden biri koşturmaca. Nikaha nasıl yetiştik, masaya nasıl oturduk, hepsi hayal gibi. Son dakikalarda bile sürekli her işe yetişme telaşındaydım. Merak edenlere, ayağıma Uzi bastı. Beni katakulliye getirdi.
Sabah erkenden saatim çalmadan uyandım. Daha kimse uyanmamıştı, aldım köpeğimi dışarı çıkardım. Uzun uzun gezdirdim, koşturdum Nancy'yi. Eve döndün, iki lokma yiyemeden yallah kuaföre gittik. Saç ve makyaj konusunda zaten kararsız olan ben tam bir gestapo olan kuaför sayesinde biraz gerildim . Önceden adam gibi model bakmamanın sonucu işte.  Saçım makyajım yapıldı sonra ver elini Yıldız Parkı. Uzi'nin arkadaşı profesyonel fotoğrafçı, fotolarımızı o çekti. Ne zormuş modellik arkadaş. Şöyle dur böyle bak kafanı eğ gül yapay oldu bir daha gül, birbirinize bakın gülün vs. Zor iş vesselam.
Fotolar çekildi, eve döndük ben dinlenirim iki dakika su da içerim derken bu kez evdekiler salya sümük eşliğinde fotolarımı çektiler haydaa bir kez daha. Evden çıkma vakti geldi, Uzi'nin motorcu grubu da bize eşlik ettiler. Bir dolu motorcuyla nikah salonuna gittik. Annem , ablamın nikahına trafikten dolayı geç kalmıştı, çok üzülmüştük. O yüzden bu kez ya annem yetişemezse diye epey gerildim. Neyse ki benimkini görebildi.
Evetler denildi, tebrikler edildi koca bir ekiple eve döndük. Dinlendik kaynattık, bu kez de fasıla gitmek için evden çıktık. Biz düğün yapmadık. Onun yerine Beyoğlu'ndaki Teras Pera'ya gittik.

Sevdiklerimiz canlarımız yanımızdaydı. Çok güzeldi çok eğlendik, doyasıya giydim gelinliğimi de. Gerçi gelinlik sonradan beni dağladı , pişirdi ama olsun.  Yine nişandaki gibi hissettik Uzi ile. Vay be dedik ne çok sevenimiz var. Mutlu olduk. Sevindik.
O gece eve döndüğümüzde tam anlamıyla yorgunluktan ölüyordum. Yürüyecek dermanım yoktu, üstüne üstlük krepe yapılan saçlarım açılmadı, alışmadık şeyde don durmaz misali takma kirpiklerim gözüme battı, banyoda hem ağladım hem saçlarımı açmaya,kirpiklerimi çıkartmaya çalıştım :)

Ertesi gün balayımıza gittik. Bodrum Torba Zeytinada Otel. Herkese tavsiye ederim harika bir otel. Çok memnun kaldık. Yemekleri, odaları, hizmeti her şeyi dört dörtlüktü. Okullar kapanmadığı için kalabalık değildi Bodrum, hava bunaltıcı değildi. Yine motor kiraladık. Doyasıya gezdik, dinlendik. Çok çok iyi geldi bu tatil.

Ve eve dönüş. İstanbul gelir gelmez hasta etti beni. Havasından mıdır nedir günlerdir hastayım. Ateşim de var başım dönüyor.
Pazar günü oy kullanmak için annemin evinin (artık annemin evi oldu) oraya gittik, oy kullandıktan sonra da anneme gittik. Şimdi neden gelinlerin ağladığını anlıyorum. Çok zor geldi. Yabancı gibi o evden Uzi ile evime dönmek zor geldi. Annemin hazırladığı yemekleri bile görünce ağladım. Ben ki öyle ana kuzusu değilmdir ama demek ki öyleymişim. Herkes normal zamanla alışıyorsun kendi evine diyor. Tabi ki alışacağım insan nelere alışıyor. Mutluyum, sevdiğim adamla evlendim, ikimiz bir yuva kurudk aile olduk bu çok mutluluk verici. Sevinçle uyanıyorum sevinçle işten eve dönüyorum ama o burukluğu üzerimden atamıyorum. Hemen burnum sızlıyor . Hemen bi ağlama isteği oluyor.
İşte durumlar böyle.
Yanımızda olan, yardımları dokunan herkese teşekkürlerim var. Şebo'ma, Ebru'ma ,aileme, herkese ama herkese teşekkürler ediyorum yavrularım benim.


not: Fotolarımız için Selçuk ÖZEKEN'e sonsuuuz teşekkürler.

25 yorum:

tosbagalar dedi ki...

Çok hoş olmuşsun, daha çok fotoğraf bekliyoruz

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Çok tebrik ederim. Harika görünüyorsunuz. Mutluluğunuz hiç bozulmasın....

Bukle dedi ki...

insanın kendine ait evi olması da apayrı bir keyif be! dimi ama? güzeldir her açıdan. yeni yeni eşyalarda yaşamakta güzeldir :) heveslendim sen evlenince ayşegül :))) ama hüzünlü olması çok kötü ya.. üff hüzün istemiyorum

Robin Goodfellow dedi ki...

tosbagalar: teşekkür ederim eklerim bir ara ;)

boogie: teşekkürler, amiin inşallah ^^

bukle: her açıdan güzel bişey tabi sürekli ay şuyumuz ne güzel buyumuz ne güzel deyip duruyoruz. ama hüzün de var işte :(

Adsız dedi ki...

Hep mutlu olun. Gelinlik çok yakışmış:) Evet bir hüzün oluyor ben de bir tuhaf olmuştum. Zamanla geçiyor. Kendi evinize alıştıkça.. Sevgiler..

stickman dedi ki...

tebrik ederim puck :) mutluluklar! maaşallah çok yakışıyosunuz birbirinize. düğün yapmadığınız için de ayrıca tebrik ederim.

Robin Goodfellow dedi ki...

little penny: teşekkür ederim, alışacağım elbet ama zaman istiyor tabi.

stickman: teşekkürler stick , düğün olayını mantıksız buluyorum ben, böyle gidince herkes parasını verdim bari eğleneyim diyor en azından :D

Elalemin Akıllısı dedi ki...

mutluluklar dilerim :)

Robin Goodfellow dedi ki...

çakma çalıkuşu: teşekkürler

aysencifci dedi ki...

Tekrar tekrar tebrik ediyorum. Bir ömür boyu mutlu olun.

Adsız dedi ki...

ayşegülüm ben de senin geinlikli fotonu ilk gördüğüm anda burnum sızladı gözlerim doldu. ilk tanıştığımız günler geldi aklıma. vayy bee. dedim :)) çok güzel olmuşsun bi gelin çok..

anne evi meselesi çok ilginç. bi kez evlenip çıkınca o evden, artık misafir oluyosun, yabancı oluyosun. insan alışıyo tabi zamanla ama.. ne biliyim işte tuhaf bişey.. karar verdim ben kızımı evlendirmiycem. ya da içgüveysi alıcam ehehe :)))

Robin Goodfellow dedi ki...

aysencifci: teşekkürler ^^

gülcan: evet ya hayat ne ilginç dimi nerden nereye, daha sadece bi kez yüzyüze görüşebildik ama ne sevinçler yaşadık, çocuklar, evlilik sonra kayıplarımız da oldu. uzakta da olsa birilerinin yanımızda olduğunu bilmek nefis bir duygu.

Piggyto dedi ki...

Okurken ben niye agladim bilmiyorum. Bende son 2 seneye kadar kendimi tas kalpli, duygusuz sanirdim ama gelinlikler,nikahlar ve dugunler icin beklermis meger gozyaslarim. Mutlluklar'

Piggyto dedi ki...

Ben niye agliyorum ama okurken? Rezil oldum ofistekilereeee

Robin Goodfellow dedi ki...

banu: ay zaten ben de günlerdir ekşi suratla geziyorum her an ağlamaya hazır :(

Adsız dedi ki...

ederim takip ama yazmak adetim değildir.. hiç bir bloga kayıtsız kalamadım.. çok çok mutlu olun insallah.

tuba

Robin Goodfellow dedi ki...

adsız: çok teşekkür ederim, sevgiler.

Ful yaprakları dedi ki...

ne güzel bir gelin olmuşsun sen öyle maşallah :)))
aynı burukluk bende de olacak eminim :S
ama alışılır zamanla ne yapalım,
çok mutlu olursun inşallah cnaım, bir ömür aynı yastıkta:))

Robin Goodfellow dedi ki...

ful yaprakları: teşekkürler
alışılıyor yahu, evim de çok uzak değil zaten, uzak olsaydı daha zor olurdu tabi ki ama alıştım. size de bir ömür mutluluklar ^^

Noni dedi ki...

Oyyy ne güzelsin ne mutlu gözüküyorsunuz böyle mutlu hikayelere bayılıyorum ben de okurken ağlayacaktım nerdeyse iyice sulu gözlü oldum çıktım bu aralar :) zamanla yeni evine alışırsın canım merak etme, çoook mutlu günleriniz olsun yüzünüzde hep bu gülümseme olsun! öperimmmm taze gelini ;)

Robin Goodfellow dedi ki...

Noni: teşekkürler ederim, alışıyorum yavaş yavaş, o başlardaki sulugöz halim kalmadı pek ;)
sevgileeeeeeeeeeer

birkadin dedi ki...

robincim, sanki pek bi gec bu guzel haberini aldim ama coook guzel bi gelin olmussun, kugu gibi :)
omur boyu mutluluklar diliyorum, aranizda o guzel sey hic azalmasin!
sevgiler,

Robin Goodfellow dedi ki...

görkem: merhabalar nerelerdesiiinn
çok teşekkürler bu arada kocaman sevgiler ^^

Sycorox dedi ki...

çok güzel gelin olmuşsun ya, tebrik ediyorum öpüyorum yanaklarından ^.^

Robin Goodfellow dedi ki...

sycorox: çok teşekkürler ediyorum. sevgiler :)