20 Ocak 2012 Cuma

Hey bilincaltim ne ayaksin ?


Son bir kaç yıldır düzenli olarak apokaliptik rüyalar görürüm. Yani bir hastalık gelmiş dünya nüfusunun yarısından fazlasını silmiş çoğu zombi olmuş ve bizim gibi normal az kişi kalmış türü rüyalar. Yemin ediyorum haftada en az 2 gece bu tarz rüya görüyorum. Bak dün gece yine gördüm. Bir felaket olmuş ( detaylar şu an net değil ), insanlar bir şeyden kaçıyorlar. Gizlenmemiz ve yiyecek stoklamamız lazımmış. Ben de bir evde saklanıyorum (safe house). Yiyecek depolamak için markete gidiyorum market yağma olmamış henüz tv yayınları ve elektrik kesilmemiş. İp mip görüyorum lazım olur diyorum kavun falan görüyorum alıyorum. Herkes şimdiden gruplaşmaya başlamış falan. Hayır yani nedir bendeki bu rüyaların anlamı. Çoğunda bir şeylerden kaçıyorum, saklanıyorum. Eğer o kötü şeyler beni yakalarsa uyanıyorum.
Bazıları da bilim kurgu filmlerine taş çıkartır resmen. Bak bir tanesini anlatayım. Ablamla ve yeğenimle bir zaman yırtığından geçmişiz (!). Tabi bu öyle cuma pazarı gibi gidip geçebileceğin bir şey. Ama buna suyun içinden geçiyormuşsun.
Neyse geçiyoruz başka bir evrene geliyoruz ama kaçıyoruz. Bu yeni dünyada her şey düzenli temiz ve teknolojik. Orada burada gezinen tekno-minibüs gibi araçlar var insansız. Makine kendi kendini yönetiyor yapay zekası var. Kaçarkan onlardan birine biniyoruz. 100 Dolar istiyor , makine değil nataşa mübarek. Neyse veriyoruz parayı o haraket etmeye başlıyor. İçerisi karavan gibi. Tv , çamaşır ve kurutma makinesi, mini buzdolabı, banyosu falan var. Sırayla banyo yapıyoruz. Sonra kıyafetleri yıkamak için atıyoruz. Daha kurumamışken camdan bir bakıyorum koyu yeşil uzun arabalar. Yani onlardan kaçmalıymışız. Hemen ıslak saçlar ve giysilerle dışarı fırlıyoruz. Hemen karşımıza bağ-bostan işleyen bir çift çıkıyor. Adamın üstünde siyah takım elbise (kravat yok) var beyaz saçlı ve beyaz buruk ince bıyıkları var. Karısı da Amish kadınlar gibi giyinmiş. Ama bizden hoşlanmıyorlar bizi ihbar edecek gibiler. O yüzden hemen aşağı denize doğru koşuyoruz. Orası Battlefield 3 'deki Wake İsland ahritasına benziyor şimdi de. Sonra uyandım. Evet saçma ama bu tarz kaçmalı saklanmalı felaketli rüyaları sürekli görüyorum.
Bu rüyalara bayılıyorum üstelik çünkü bu tarz filmlere, kitaplara, oyunlara bayılırım. Yani daha ne isteyeyim ki kaç gece bu macreayı yaşıyorum.Ama bütün bunları görmemin nedeni bunları izlemem-okumam-oynamam olamaz veya basit bir "kıçın açıkta kalmış kızım" durumu olamaz dimi. Bir defter edinip başucumda anında yazmak istiyorum bunları. Kitap bile çıkartabilirim. Komik olur.
Ama bilinçaltım bana ne söylüyor? Bunu bilmek istiyorum.
Bak mesela geçen gece de annemi zombi olmuş görmüştüm. Annem annem değilmiş ve ben kaçmak zorundaymışım. Ama anneme onun zombi olduğunu bildiğimi belli etmemeliymişim. Ekip arkadaşlarım (!) annemin yemeğine ilaç koyuyorlar o bayılınca kaçacağız. Ama ben annemden korkuyorum, elime soda şişesini aldığım gibi annemin kafasına bir koyuyorum BAAMM! Annemin kafası kırılıyor. Yığılıp kalıyor. Ben başlıyorum dövünmeye "annneaaaaaaaaa annem öldüğğ" diye. Hay yarabbim.
Hah bak dün gece bi de paranormalli rüya gördüm. Zaten apokaliptik rüya görmediğim geceler paranormalli rüyalar görürüm. Ruhlar, cinler, şeytan meytan . Dün gece 2 varlık varmış biri iyiymiş biri kötü evil, cinli minli. Ama yüzleri yok ikisi de gölge. Sonra apokaliptik konuyla birleşti ve onlardan kaçmaya başladım.
Şu an dünyaya bir bok olsa inanın hepinizden daha tedbirliyim. Aranızda haftanın bir kaç gecesi tatbikat yapan olduğunu sanmıyorum. Belki bir gün "Dünyanın başına bir felaket gelse yapılacaklar" veya "Zombilerin olduğu bir dünyada hayatta kalma yolları" adlı kitaplar yazar, halkı bilgilendiririm kim bilir.

4 yorum:

Bukle dedi ki...

allah allah.. gidip bilen birileriyle konuşsana bu durumu? yani bu konuda uzman biriyle..sebebini gerçekten merak ettim..

Robin Goodfellow dedi ki...

bukle: bir bilene danışmak lazım ama kime?

Gizem dedi ki...

"Ama ben annemden korkuyorum, elime soda şişesini aldığım gibi annemin kafasına bir koyuyorum BAAMM! Annemin kafası kırılıyor. Yığılıp kalıyor. Ben başlıyorum dövünmeye "annneaaaaaaaaa annem öldüğğ" diye. "
Bildiğin 4-5 tane kahkaha attım şurada :D
Ben geçen gün rüyamda bir arkadaşımla bir konuşma yaptım. Sabah da gerçekten anlattım arkadaşıma. "Bunları sana ben mi söyledim yoksa rüyanda mı gördün cidden" dedi :D Çocuğun aklından geçenleri birebir görmüşüm :D

Robin Goodfellow dedi ki...

gizem: senin rüyaların ayrı bir tez konusu :D