13 Ocak 2012 Cuma

huzur valla huzur

Benim bütün olayım çok çalışmakmış yahu. 6 gün çalışırken deli enerjisiyle dolanıyordum. Şimdi haftada 3 gün çalışıyorum huzura eriyorum. Pazartesi- salı çalışıyorum sonra çarşamba çalışmıyorum. Perşembe iş ve haftanın sonuna geliyorum. Şahane bir şey. Şükürler olsun şükürler olsun bu duruma. Bir şirkette falan çalışsaydım delirirdim herhalde. Tabi delirmezdim de kuduz köpek gibi olurdum :P
Bu enerjim Nancy köpeğe de yansıdı. Bu yıl agresif döneme girmedi. Çok mutluyum. Iısırlmadım, sayko bakışlar tavırlar olmadı yaşasın. Normalde Ekim ayı gibi Nancy köpek manyak tavırlar içne girer, en az bir kere ısırır, bu böyle bahar aylarına kadar devam ederdi. Şu an regl döneminde ve gayet normal.
Son dönemlerde epeydir boş olan ev duvarlarıyla ilgilendim ve bir kaç resim koydum. Babamın yaklaşık 60 senelik dikiş makinesinin (babam terzi değildi) üst kısmını söküp eve getirdim ve odanın ortasna koydum çok da güzel durdu. Annemlerin kedisi 2 oldu. Bir tane daha kedi bulduk ve onu da eve getirdik. Biber hanımla birlikte artık Mırıltı'da onlarla yaşayacak. Bu yeni kedi Ece'nin kedisi. Evde 2 kedi süper bir olay. Sürekli oyun, yuvarlanma,yaramazlık ve birbirlerini yalama hallerindeler. İzlemeye doyamıyorum. Nancy olmasa eve en az 2 kedi alırdım.
Tefal actifry aldım. Hani şu bir kaşık yağ ile patates kızartan alet. Eve getirdiğim ilk gün hemen patates ve biber kızartması, armut tatlısı ve tavuklu bir yemek yaptım. Patatesler sıcakken süper oluyor sonra haşlanmış tadında oluyor (dondurulmuş patatesle denemedim henüz belki onda farklı olur) , armut tatlısı güzel oldu, biber kızartması biraz yavan, tavuklu yemekse biraz fazla pişirdiğim için gevrek oldu. Ama daha sonra yaptığım etli tas kebabı süper oldu. Olmuş yani Uzi yedi ben yemedim. Güzel bir alet sevdim.Sadece patates yapımıyor yani bir sürü yemek hatta tatlı yapabilirsiniz. Tavsiye ederim.
Bir parti planlıyoruz. Bizde olacak. Temalı bir parti. Daha önceki 80'ler partisi gibi. Bu değişik ve matrak olacak. Detaylar netleşince yazarım.
Nancy 'nin eşyalarımı kaçırıp minderine götürme huyundan nasibini bu tişörtüm almıştı. Geçen gün de kendime ördüğüm atkıyı şişleriyle beraber alıp minderine götürmüş. Ödüm koptu görünce. Komik köpek.

5 yorum:

Leah dedi ki...

Ben bu yazıyı çok sevdim. Huzur sevdiğim için herhalde.

Bi de yeni başladığın işini de çok sevdim. 3 gün şahane. Nasıl bir iş hangi alanda acaba bu ben de öğrenebilir miyim şu sıralar 'nolcaağm beeeeğn' diye ağlanıp duruyorum da. :D

Mimmi dedi ki...

kestane yap actifry da.. Kestaneleri ciz suda beklet. sonra at actifry a 15 dakikaya kur cikart ye.. Bayiliyorum su aletin ben dururken calismasina..
bu arada saksuka da pek guzel olmuyor cunku biz cok yaglisina aliskiniz :( Menemen guzeldi tavsiye ederim, yumurtali patates ise sahane oluyor takdir edersin ki.. Boreklere gelince, geliyim mi, geldim, sigara boregi tipindeki boreklerin tipi kayiyor, ama muska boregi gibi olanlar gayet basarili. Kofteler super.. Benim de hedefim irmik helvasi yapmak ama haaalaaa cesaret edemedim :(

Robin Goodfellow dedi ki...

leah: özel eğitim alanındayım, zihinsel engelli, özel eğitim gerektiren çocuklarla çalışıyorum. böyle bir avantajı var :)

sheena: ya evet ürünle gelen kitapta da var kestane çok da merak ediyorum. bu alışverişte alacağım kestane. çocukken sobanın üstünde yediklerimden sonra bir daha yememiş olabilirim çünkü.

Gizem dedi ki...

Kestaneyi al, yaparız. Konsepte de uydururuz artık soba üstü kestane gibilerinden.

Mimmi dedi ki...

irmik helvasi yaptim robinim igrenc oldu, sen sen ol, irmigi iki kat miktarda digerlerini ayni koyma..