12 Ekim 2009 Pazartesi

Mezhebim genis var mi diyecegin?

Benim aklımda ne varsa genelde dilimde olur. İlişkimi, birisi- bir olay- durum hakkında düşündüklerimi anında anlatırım. Sevgilimle birlikte uyumamız, onda kalmam, birlikte tatile gitmemiz bazı bünyelerde tuhaf etkiye sahip oluyor. Kendimi bildim bileli insanların ne düşündüğünü çok fazla umursamadım. O ne düşünür, bu ne der diye kendimi kısıtlamadım. Her zaman doğrularımı da yanlışlarımı da kendime göre yaptım ve onların arkasında durdum.
Bazen, iş yerindeki kızlarla ilişkilere dair konuşurken gözlerinde "Ayşegül senin mezhebin geniş, senin de ailenin de" bakışını yakalıyorum. Paranoya olduğunu zannetmiyorum çünkü bu belli oluyor tavırlarından. Evet sevgilimle birlikte uyuyoruz, bazı haftasonları onda kalıyorum, gece dışarı çıkmama ailem bir şey demiyor, orada kalmama da bir şey demiyor artık haberleri de var bu durumdan vs. Anormal olan bu mu acaba bilmiyorum ki.
Bana kalırsa , yüzde yüz eminim ki, fırsatı olan, sevgilisini seven, güvenen, ailesi müsaade eden her kız ama her kız bunları yapar. Kınayan, cık cıklayan fırsat bulamamış insandır bana göre. Birbirimizi kandırmayalım. Kızlar arasında cinsellikle ilgili mevzular konuşurken , kızların "ay ben korkuyorum" , "ay ben hiç çıplak görmedim ki nasıl bir şey bilmiyorum ", "ay acaba evi nasıldır bilmem ki" laflarını ve tavırlarını ilgiyle gözlemliyorum. Kimse kimseye bir şeyi kanıtlamak zorunda değil ki. Her bokumuz başkaları için. Başkaları benim hakkımda ne düşünür, kaşar mı der motor mu der ne der. Sevgili olursun, başkaları ciddiye alsın diye "artık resmiyete dökelim sözlü diyelim" derler söz keserler, ama insanımızı söz de kesmez, nişanı olur "millet bohça görsün" derler bohça yaparlar.
Adetlerimizin çoğu başkalarının hayatı düşündükleri ettikleri üzerine farkında mısınız?Evleneceksinizdir. Düğün istemediğini her yerde söylersin . " Aaa olur mu öyle piç gibi " Kime karşı? "Elaleme". Hay edeyim elaleme. Elin oğlu kızı düğünümde eğlenecek beni kınamayacak diye bir servet harcayacağım, kıçı kırık iki çeyrek altın takacaklar diye gönlünü yapacağım. Dikkatinizi çekerim evlilik de yine başkaları tarafından kabul edilip çift olabilmek için yapılır. Hatta birlikte yaşayamayan, hayatlarında birlikte uyuyamamış, aynı evde bir an geçirmemiş ve bunu namustan nimetten sayan nice gencimiz bunun için evleniyorlar ilginç. Ben o adamı evde kendi doğal ortamında görmeden evlenemem ki. Akar mı kokar mı, sabah nemrut mudur neşeli mi? Benimle buluşmaya gelirken özenli düzenli, peki ya evde?
Evde adam bir özenir iki özenir üçüncü de kendi haline özüne döner.
Saptamalarıma göre o adamı öyle seversen her türlü seversin.
Belki adam gökgürültüsü gibi horluyor, belki mikrobun teki diş fırçası yetmiş yıl öcnesinden kalma, belki bir sapık dolabında hayvanlı çocuklu pornolar bulacaksın. Türlü türlü insan var.
Bir de ne bileyim ben böyle iyi niyetle safça anlatıyorum. Millet anlatmıyor neler neler yapıyor, yapsın bana ne ayrıca. Ben böyle anlatırken aklından olumsuz düşünceler geçiyorsa bu o kişinin ayıbıdır diye düşünüyorum hep. Kimseye bir şey yapmıyorum, mutlu olduğumu anlatıyorum neticede. O kişinin bu mutluluktan bir maraz çıkarması benim midemin genişliğinden mi yoksa onların içinden mi? Mesela geçen bir tanesi dedi ki "çeyiz yap yarın öbür gün adam evlenirken bir şey getirmedin der" dedi. Nasıl yani dedim desin ne olacak ki, çok mu önemli, o bunu evlendiği kadına diyebiliyorsa onun ayıbı. Bunu diyen yarın öbür gün zaten evlenmeden bende de kaldın evime geldin de der dedim. "Eee bu işler böyle" dedi. Nasıl ya bu ne anlamsız iş. Demezler mi bunu diyen adama ben seni seviyorum sana aşığım yanında olmak mutlu olmak için geliyorum sen altında fitne fesat arıyorsun mendabur herif! Seninle evleneceğime köpeğimle evlenseydim!
Neyse ne. Ben böyleyim, mezhebim geniş var mı diyeceğiniz?
Son oalrak bir şarkıyla bitirmek istiyorum. Bu şarkı bile milletçe bizi anlatıyor aslında.
Aman kimseler duymasın
Aman kimseler görmesin
Sonra düşeriz dilleree...
Vay be!

19 yorum:

Leah dedi ki...

En yakın arkadaşlarımdan birisi ilişkisinin inciğini cinciğini pozisyonlarına kadar anlatır bana ve ben bazen bunları duymaktan rahatsız oluyorum. Bazı şeyler dozunda güzeldir. Ayıplayanlar, kınayanlar her zaman olur ama bi kızın erkek arkadaşıyla kalması birlikte uyuması kadar doğal bir şey yok. Böyle mi mezhep geniş oluyormuş? Boşver Robin, onlar yanlış biliyor, kimsenin suçu değil bu, onun suçu değil bu, kader oyunu değil bu, bu benim suçum :P

Adsız dedi ki...

eveett aynen öyleee.. aman kimseler duymasın, yoksa düşersiniz dillere.. bizim toplum bu kadar rahat bir hayat yaşayan insanı kaldıramaz. çünkü toplumda her zaman kızlar istekleri, duyguları, hisleri bastırılarak yetiştiriliyor. böyle yetişmeyen insana da uzaydan gelmiş muamelesi yapıyorlar. :)
bu arada yarın bigün evlendiğinde adam şöyle der, böyle eder, yüzüne vurur muhabbeti de doğru. öyle çok örnek var ki etrafımda. hem de "yok canıım" diyeceğim insanlar. ben onlara kısaca şerrefsizler diyorum :)) naparsın kışkırtılmış erkekler, bastırılmış kadınlar mevzusu.. böyle bi kitap vardı.. :)

siminya dedi ki...

adamdan bahsederken akar mı kokar mı dediğin yerde :)) akar anam onlar pis pis kokarlar dere yatağı gibi :)

bıraynk milleti yav bitti onların saltanatı şimdi kendi hayatımızı yaşama zamanıdır ayşegül

absalom dedi ki...

boşver be robin takılma...
herkes bişi der zaten.
illa der.

ben yıllar önce "başkaları ne der aceba" mevzuundan kurtuldum...

adım herşeye çıktı :)
hala da çıkık...
öle çıkık çıkık dolaşıyorum ehi.

mutluyum :))

Robin Goodfellow dedi ki...

leah: yahu iciğimi ciciğimi anlatmıyorum ki, misal haftasonu ne yaptın diyorlar sevgilimde kaldım diyorum, geceyatmadan önce şunu şunu konuştuk diyorum mesela normal şeyler yani :) şarkı da iyiydi, demek senin suçun :P

gülcan : iyi diyorsun şerrefsizler, 2 r ile, ben bastıramıyorum yahu ağzım durmuyor :)

siminya: ahaha dere yatağı gibi, bak bu aklıma gelmemişti :D gün benim gibilerin günü!
absalom: yok ben kurtuldum çok şükür bu dertten, maksat toplum bilinçlensin :)

A.Ş.K dedi ki...

canım, malesef yargılayan, eleştiren , dedikodu yapanlar çok var etrafta..başkasının mutsuzluğuyla mutlu olanlarlar, bununla ruhunu besleyenler çok fazla ve giderek amip gibi ürüyorlar.. ama ne demişler "it ürür kervan yürür" :)))

Hiçbirkonuda uç konularda yaşamadıktan sonra kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok bence.. Toplumu rahatsız edecek şeyler değil ki bunlar ayrıca.. herkesin bakış acısı farklı olabilir.. ama onlar sen mutlu olduğunda seninle mutlu olmuyorlarsa bakış açılarınında senin için bir önemi olmasın.. ancak sana değer veren insanların görüşleri önemli olmalı bence..

öptüm, nancy'i de tabiki :)))

düşümdeki dünya dedi ki...

süper özetlemişsin durumu arkadaşım..yürü beh...:)

Adsız dedi ki...

benimde mezhebim geniş o zaman :)

frambuazlı ruh pastasıyım dedi ki...

bu genis mezheplilikse, bizden olamayanlara oh olsun, sefam olsun hatta:))
o kinayan bakislari ben de cok gordum, ama hic kaale almadim.
bilirim ki %90i aslinda imrenerek bakti.
bilirim ki laf soyleyenlerin cogu bilinmeden gorulmeden, saman altindan ne haltlar yedi.
bilirim ki, yapacak yüreği olan ama yaptiginin arkasinda duramayan bir sürü korkak var.
aman sen kimseye bakma, nasil mutluysan oyle davran.
ister koca, ister sevgili olsun adı.
adam aynı, duygular aynı,
sen doyasıya yaşa hayatını:)

Primarima dedi ki...

Ben bu konuya burdan değil yanyana geldiğimizde cevap veririm ancak:)

Robin Goodfellow dedi ki...

gofrett: evet aslında dimi, ben mutsuz olunca benimle mutsuz olmayacak insanı ne diye önemseyeyim ki gerçekten.

düşümdeki dünya: yürüdüm gitti!

nalan: toplanalım biz, halkı eğitelim.

franbuazlı ruh pastası: evet aslında bence de imreniyorlar ama inkanları olmadığı için kedi-ciğer mundar eğrisini yaşıyorlar :)

primarima: niye ki? merak ettim şimdi bak.

Unknown dedi ki...

Ben hayatı sonuna kadar yaşıyorum çok mutluyum :)
O cık cık cı zihniyet aman başkaları ne der diye düşünmekten hayatlarını yaşıyamıyorlar. Kendi bastrılımış hayatlarınıda ancak başkalarının dedikodusunu yaparak yaşıyorlar :) olsun hayat bize güzel :)

Damlo dedi ki...

kuzuum hepimiz geniş mezhepliyizz rahatsız olan varsa söle bi tane çakayım alnının ortasına :Pp

zaten bi geniş mezhepli vardır bi de gizli geniş mezhepli vardır hepimiz robiniz hepimiz geniş mezhepli

Stil Direktoru dedi ki...

Aman be anacım bana lay lay lom yapıyorum diye bok atanlar kendi boklarında boğalıyorlar. Salla ya bırak ölümlü dünya bak 2 gündür cenaze evindeyim inan değmiyor, havlayan köpek ısırmaz ÇOK DA FİFİ de geç ben hep bu moddayım

Mimmi dedi ki...

BEnim de mezhebim genişmiş yahu kimse bu güne kadar bunu bana söylemedi. Ama hakkatten bunu hazmedemeyen yaşamamış insanlar var. Misal şunu yaşadım ben, doğurmuşum yorgunum 3 günlük bebek var evde kocamla uyumak istiyorum yattım uyudum da gayet, uyandırmaya kıyamamışlar bizi, görümcem anneme demiş ki "bunlar evlenmeden önce de böyle sürekli sarılır uyurlardı annem girme kızım abinin odasına ayıp derdi" demiş. Kazık kadar hatun bunu söyleyen. Maksat fitne fesat. Annem birşey dememiş tabi ama bana bak milletin gözündeki imajına işte dedi. Bunu kalkıp bir anneye söylemedeki mantık nedir çözemedim. Hani annem bilmese bir dert bilse başka bir dert, çok sıkıldım sinirlendim.
Evliliğe de yasal sevişme izni olarak bakıyorum ben. Bir gece önce yaparsan orospu olma ihtimalin yüksekken bir gece sonra çatır çatır millet göbekler atarak seni sevişmeye uğurluyor. Var mı böyle bişi ya? Baba kız karşılıklı göbek atıyor oh oh bu gece kızım yasal olarak sevişecek oh oh babacım hem de nasıl.. Bu mu??
Düğün yapmadım yapanı da anlamadım. Queen for a night fool for a lifetime (eheh çevirdim özlü sözü)
Ha bir de şu geldi başıma (zaten başıma ne geldiyse doğurunca geldi) benim kız 1 ay erken geldi. Doğuma tebriğe gelen densizin biri " iyi ki evlenir evlenmez hamile kalmamışsın yoksa herkes evlenmeden şaaptığını (!) düşünecekti" dedi. E pes. Bir onun adı şaapmak değil yani bir sürü ismi var en kötü ihtimal üremek dersin. İkincisi sana ne be kadın, istersem şaaparım istersem kapar bacaklarımı otururum..
Ay durdurun beni çok sinirlendim. Bence daha yazmıyım ben..
(bu arada iyi ki evlenmişim len, seviyom ben bu adamı, birlike olmayı, birlikte yaşlanabilme ihtimalimizi ve aldığım 8 liralık vergi avantajını :P)

Robin Goodfellow dedi ki...

mia: en güzelini yapıyoruz yapamayan da çatlasın ne yapaıym :D

damlo: biz açık geniş mezhepliyiz :)

stil direktörü:oh be ne çokmuşuz meğer, rahatladım.

sheena: ay allahım bu tür laflara resmen kuduruyorum. o kadar art niyetli fite fesat hareketler ki, ulan benim sevgilimde kalmam mı daha kötü senin böyle pis görmen mi daha kötü diyesim geliyor. ben de yasal sevişmek için evlenecek miyim yani :D

Prima Donna dedi ki...

sana değil de çevrene inanamadım hala "çeyiz yap kız" diyen cinsler kaldı mı. aa ne getirmiş mi diceklermiş haha incik boncuk kime kimee sana bana diye de beklerler o zaman:) birlikte olmak-olmamak başka da, tuhaf tuhaf bakmak konuşmak hasetten başka bişey değil. en büyük sapıklıklar da namuslu namussuzlardan çıkar zaten insna küçük dilini yutuyo kazara sabah evde zap yapıyorsan. sonra herkes mutsuz.

Robin Goodfellow dedi ki...

prima donna: ohoo o kadar çok var ki işyerimde onlardan. ben onlara derdimni anlatmaktan sıkıldım onlar sıkılmadı :) gerçekten de en büyük sapkınlıklar bu tür kendini bastıranlardan çıkar zaten.

Mimmi dedi ki...

yok kuzum yasal sevişme izni için değil 8 liralık vergi için :)
senin de aklın fikrin sevişmede canım amma genişmişsin :P
oh ben de yaptım
anlamsız bi hismiş :D