13 Ocak 2010 Çarşamba

İnsanlarla uğraşamıyorum ne yapayım


Beni de böyle yaratmış Allah ne yapayım şimdi. İnsanlarla uğraşamıyorum, geçinemiyorum, insan sevgisi denen şey yok gibi birşey bende. Psikolojik bir rahatsızlık da olaiblir tespit eden olursa kabul ederim ama olmuyor olamıyor. Politik olamam, lafı evirip çeviremem, insanları idare edemem, yangına bırak körüğü bir varil benzinle koşarım, naz niyaz çekemem, ısrar sevmem, sinsiliğe gelemem, samimiyetsizlikten nefret ederim, fazla samimiyet de canımı sıkar.
Bazı işler vardır ;satış danışmanlığı, müşteri temsilciliği, tıbbi mümessilik, tele marketing, call center elemanı vs. . İşte o işler benim hiiiiiiiiç yapamayacağım işlerdir mesela. Bu gibi işleri yapanlar bütün gün sokakta görse belki yüzüne tükürecek tipte insanlarla muhattap olabiliyorlar. Benim odunla dövmek istediğim insanlarla uğraşıyorlar. Geçen gün Ceyda yazmıştı işyerine yaşadıklarını. Okuyunca kafayı yemiştim. Ben de anaokulu öğretmenliği canavar öğrenci P. yüzünden öğretmenlikten bir süreliğine kendimi emekli edince Back-up 'ın servisinde 1 hafta çalışmıştım. 1 Haftadan fazla dayananlara Allah sabır versin. Arıyorsun milleti, hı hı diyor dinliyorum devam edin diyor başkasıyla konuşuyor, müsaitim buyrun diyor tv. izliyor gülüyor sen orda mısın değil misin umrunda değil, iyi günler bile demeden yüzüne kapatıyor, küfür ediyor, sarkıntılık yapıyor, yüzsüzlük yapıyor, yapıyor da yapıyor. 1Hafta zor durmuş, sonra da ayrılmıştım.
Benim kozmetiklerimi aldığım bir yer var, oradaki kadın çalışanın ağzı o kadar iyi laf yapar ki, sanırsın bu iş için yaratılmış, herkese ayrı ayrı cevap verir, ürünle ilgili bilgiler verir, milletin nazıyla saçmalığıyla uğraşır, yüzü de güler, canım bebeğim diye laubali de olmaz, işini de öyle güzel yapar ki bir rimel almaya girersin far, yüz yıkama jeli, saç boyası, göz kalemi alır çıkarsın, e böylesine de şapka çıkartırsın.
Bizim müdür mesela, yani kaypaklık mı desem ne desem bilemiyorum ama o ağzına sonradan fotoşopla eklenmiş gibi duran ağzına yayılan gülümsemesiyle bütün velileri idare eder, bizi idare eder ( icraatsiz ama sadece lafla boş boş laflar) ,hatta bizi teftişe gelen müfettişleri bile 2 saat sonra kurumdan yollayacak kıvama getirir -ki normalde teftiş günler alır.
Anladım ki arkadaşlık ilişkileri dahil her ilişki politika gerektirir. Kimse kimsenin babasının oğlu değil karşılıklı alışverişe dayanıyor belki de. Biri size bişey verdiyse sizin de vermeniz beklenir, biri sizin doğum gününüze geldiyse sizin de gitmeniz gerekir, düğününüze geldiyse sizin de gitmeniz gerekir, eğer kötü bir günüyse siz o sırada çalışıyor olsanız bile telefonda hazır ve nazır olmanız beklenir. Çok yorucu bir şey. Ben hayatımda "Beni neden aramadın hayırsız" lafından tiksindiğim kadar çok az cümleden tiksinirim. Böyle bütün kanım çekilir sıkıntılar basar. Sanki bütün dünyam sırayla arkadaşlarımı aramak sormak üzerine kurulu. Sanki hiç işim, gücüm, hobilerim, bencil zevklerim olamaz. Sanki özlemenin , sevginin ölçütü budur arkadaşlıkta.Ben aramadıysam sen de aramadın beni dimi ama. Neyse ki gerçek arkadaşlıklarım var araşamasak da, görüşemesek de görüştüğümüzde hiç lafı edilmeden aynen güle oynaya devam edebildiğimiz.
Anlıyorum ki blog aleminde de işler böyle karşılıklı alışverişle dönüyor. Bu yüzden izleyici listem bir artıyor bir azalıyor. Çünkü millet izlemeye alıyor, sanıyor ki ben görünce hemen o okurun bloguna koşup yorum yazacağım, onu izlemeye alacağım. Bakıyorlar ki olmuyor hop takipten çıkıyorum. Veya yorum yazanlar, yorum yazıyorlar yorum bekliyorlar. O kadar yazdım bir yorum yazmadın küstüm sana diyen var ya. Ya ne ilginçtir bu arkadaş.
Neyse . Konuyu dağıttım ama blog benim keyif benim kime ne :P

13 yorum:

Adsız dedi ki...

yav ok kadar yazı yazdım bi gelip yorum yazmadın he....
üst tarafları okumadım sanma bende hayatta yapamam bidefa ağzım okadar laf yapamaz benim.
bide okumadan sallayanlar var :)son satırla yada yapılan yorumlara bakıp:)
hadi bay bizede gel yorum yap küserim izlememi keserim ona göre

Nihan dedi ki...

Sana mail yolladım, cevap vermedin niye?
=)
Bu hafta sonu gitmek zorunda kaldım, bunu telafi edeceğime söz veriyorum. İste ben geleyim oralara, atayım kızları arabaya =)
Olar mı?
Özrüm kabul görür mü?

Gidi Kuzgun Güdük Fare dedi ki...

hahahah ya süper yaa.senin şu devlet meselesinden girip kral tv pop 10 listesinden çıkan yazılarına bayılıyorum :D

Damlo dedi ki...

ya hankı birine bi şi yazayım. olmm delisin sen. yaa şu an uykum var ve senin de dediğin gibi posttan uzun yorum yapma ihtimalim var korkarım. susayım di mi susaayım.

ama 'yüzüne tükürmeyeceğin insalarla konuşabilmek' erdem değil dediğin gibi sadece polita ve profesyonellik. sikimde değilsiniz die bağırmak istiyorrum!

Robin Goodfellow dedi ki...

asyaselda: zaten o kadar yorum yapacak vaktim de yok ki benim. bunun için bir kod mu bulmak lazım ne. Geldim gördüm beğendim butonu olsa keşke :p

niyan: maili aldım kız cevap bile yazdım :S hatta şarkı bile söyledim :D

ceyda: bende konu nasıl başlayıp nasıl bitiyor anlamıyorum. işin komiği anlatmak istediklerimi pek anlatamamış oluyorum :D

damlo: sesli bağır herkes duysun:)

Nihan dedi ki...

Ahaa! Bana gelmedi =)
Bidaa, bidaaa yolla nolur.

Mimmi dedi ki...

uyyy strese soktun beni yahu :(
ben de anlaşamıyorum valla ama modumu değiştirdim rahatladım :)
dünya minare artık bu moddayım
kapris yapmayacaklarsa, sonuna kadar yanlarındayım yapacaklarsa s.kme kadar valla kimse kusura bakmasın
uyh daraldım ya
(bunun üzerine bloguma yorum isterüm, ama güzel olsun öv beni çok öv, şahanesin sen de, nasıl bi yaratıksın hayranım de, falan yani hadi çabuk, çok bekletme küserim bak)
daralmam geçti :)

lale kunt dedi ki...

nerden girmiiiş nerden çıkmış :) her iki konuya da katılıyorum, insanları nedense sevemiyorum ya. çekemiyorum daha doğrusu. yaradılış meselesi galiba.
benim de listem azalıp çoğalıyo zaman zaman, komiğime gidiyo valla. öyle herkesi okuyacak vaktim yok ki zaten, hem sıkılırım vs vs.
azıcık blog okuyorum, isteyen izlesiin istemeyen izlemesin napim yani.

PoLLy dedi ki...

aha al benden de o kadar... valla çok yoğunum demekten kanım çekildi yıllardır.. yoksa ne yoğun olcam arkadaş.. sevgilimle vakit geçirmeyi daha çok seviyorum! bana bunlarla gelmeyin :)

Robin Goodfellow dedi ki...

sheena: ben de modumu değiştirmek istiyorum ben de! şina sen şaane bir insansın bloguna bayılıyorum videolarına bitiyorum :D

bu yazıyı seninkine de yazıcam :D

uyuz cadı: insanlarda bir tuhaflık var :P hayvan sevmek daha güzel cadı :D

polly:vet bir de o kısmı var , yok diyorsun sevgilimle olucam bu haftasonu, ne yapacaksınız diyorlar hiiç tembel haftasonu özel yapıcaz işte diyorum bozuluyorlar :D

mermaid dedi ki...

"Ben hayatımda "Beni neden aramadın hayırsız" lafından tiksindiğim kadar çok az cümleden tiksinirim. "

fazlaca katılıyorum. benim bir de şey "neden haber vermedin mutlaka gelirdim" cümlesi vardır. oysa hani yakın biri zaten duyar, bir de arayıp; hastayım/mutsuzum/sorunum var/bir yakınımı kaybettim vs demen beklenmez. "ay haber verseydiiin" hıhı evet.

meltem dedi ki...

abooow haddim olmayarak ben bu yazının altına imzamı çakarım hayatımın bu şekilde heba olmasından perişanım ve de mutsuzum
canımın istediğini yapamamaktan acaip huzursuzum
çenemi tutamaktan kelli bana yapıştırılan sıfatlardan delirmek üzereyim
kimseye sitem etmem a.g ama herkes bana eder.
lafımı hiç sakınamam iğne dilli derler, insanları tabi ki severim ama kardeşim herkesi sevmek zorundamıyım anasını satiim, saçma salak bişey yaptığında bunu söyledim diye niye deliriyon ki beğenmiyorsan oynama gözünü seviim benle yaaa.insanların nabzına göre şerbet mi vercez sürekli? nerden geliyo ki bu şerbetin bolluğu
yok neden aramadın, neden sormadın, neden haber vermedin vs vs.
evleniyorsun hoooop birileri geliyo annen baban oluyo, oldu gözlerim doldu...
bütün histerik hareketlere susayım, eyvallah mı diyiiim, her geldiğinde 1-2 ay kalıyorlar diye siz de çok uzun kalıyorsunuz dedim diye terbiyesiz oluyorum e 2 ay çok kısa ne olur biraz daha mı kalın diyim
ben kalıyomuyum kardeşim kimsenin evinde bu kadar uzun,
lütfen bana sürekli ne yapacağımı söylemeyin!! demiyim mi? deyince nefret edilen demeyince kendinden nefret eden mi olayım?
ay ben ne boook yiyim yaaaaaaaaa

ben bana asla yorum bırakmasada bıraksada okuduğum insanı okumaya devam ediyorum sevdiklerim var onlara yorumda bırakıyorum bana yapılmasına kızdığım gibi kimseyede sitem asla etmiyorum edenede lafımı çakıyorum
rahat bırakın insanı yaaaa

çok dolmuşum hee kusura bakma, sayende içimi döktüm iki kuruş daha çok şey varda susayım bari ama 10 numara yazı olmuş inan
ben de uzun süre birileriyle yapamıyorum anneme göre geçimsizim bana göre pratiğim, saçma sapan sorulara 10 saat uzatılan konulara, saçma sapan detaylara tahammülüm yok napiim, keyifde benim kahyada benim
sevgiler

Robin Goodfellow dedi ki...

mermaid:evet bir de o var, yaa buraya kadar gelmişsin neden haber vermediiin, veya yaa bizsiz mi gittiniz niye aramadııın? yahu yuh!

meltem: oh valla ne güzel döktürmüşsün ben daha yazardım da tanıdıklarım da okuyor alınırlar bir de alınganlıkla uğraş . bazen diyorum böyle istediğim gibi çemkirebileceğim bir blog mu açsam gizli gizl, ordan sayıp döksem :)
başkalarının hayatını yaşıyoruz sanki dimi ya, onu yapma bunu deme sen şöylesin böylesin, beğenen arkadaşlık eder, beğenmeyen etmez bu kadar arkadaş!