25 Mart 2010 Perşembe

Ne olacakti ?

Acaba bir gün bize başka seçimler yapsaydık hayatımızın nasıl olacağını gösterecekler mi? O yoldan değil bu yoldan girseydik ne olacaktı, o uçağa binmeseydik ne olacaktı, şu konuşma yapılmasaydı ne olacaktı, az daha sabretseydik ne olacaktı diye merak ediyorum sık sık.
Kendimden örnek vereyim, kiracımız aniden evden kaçarcasına çıkmasaydı ve biz o eve apar topar taşınmasaydık ve evin karşısındaki köpeği görmeseydim ne olacaktı? Veya Msm'e gitmBeseydim ne olacaktı? O cocker sitesi buluşmasında Şevo ile tanışmasaydım ne olacaktı? Başka bir şehirde tartışma olmasaydı ne olacaktı? Lisede özel eğitim veren bir kurumda staj yapmasaydım ne oalcaktı? Aort damarı 2. kez patlayan babama 5 gün mide kanaması tedavisi yaparak zaman kaybetmeselerdi ne olacaktı?
Yaşadığımız hiç bir şeyi geri alamayız, en fazla yaşadıklarımızdan kendimize pay biçerek bir sonuç çıkartırız.
Ama hep şunu düşünüyorum, bu güne bütün bu olanlar sayesinde geldim. Yaşadıklarım, ilişkilerim, hayal kırıklıklarım, biten arkadaşlıklarım, ailevi, işsel durumlarım, depresyonlarım beni bu günkü Ayşegül haline getirdiler. Dolayısıyla o yoldan değil de bu yoldan gitseydim veya öyle değil de böyle yapsaydım veya o köpeği görmeseydim başka bir Ayşegül olacaktım ben. Daha mı iyi daha mı kötü bunu da tecrübe etmeden söyleyemeyiz.
"Yaşadıklarımdan çok pişmanım" cümlesini kullanan insanlar bana kendilerine ihanet etmişler gibi gelir hep. Zaten yaptığın kötü şeylerden üzüntü duyuyorsan bile artık yapacağın bir eşy yoktur, olan olmuştur yaşanan yaşanmıştır. Artık sadece -dan sonra kısmı için bir şeyler yapabiliriz.
Yaşadıklarımdan pişman değilim. Yaşadığım olumlu ve olumsuz tecrübeler sayesinde bu bilince erişebilmiş olmaktan mutluyum. Sonuçta bu tür tahlilleri yapmak da kişisel gelişimim açısından önemli bir durum bence. Zamanında kötü şeyler yaptım cümlesi bile umut vaadedicidir kanımca. Çünkü hem bunun zamanında olduğu yani geçmişte kaldığı vurgusu, hem de yaptıklarının kötü olduğunu bilmek de bir adımdır neticede daha iyi biri olmak için.

8 yorum:

Primarima dedi ki...

Güzel konu olmuş valla...benimde zaman zaman düşündüğüm olur biliyormusun bunu mesela Sims sitesi haha :)
sana taaaa o zamanlarda 6 senemi oldu kız? buluşmayı teklıf etmeseydım nolucakdı ya sen kabul edıpte taa oralardan modaya gelmeseydın nolucaktı?

Haydins dedi ki...

Bunu bende düşünürüm sık sık..

Nihan dedi ki...

Sliding Doors şekerim :)
Birde olan herşeyin bizim için en iyisi olduğunu kabul etmek zorundayız ya da yaşanması gerektiğini. Şems' in de dediği gibi, hayatım alt üst oldu cümlesini silmeliyiz lügatımızdan. Ne biliyoruz altının üstünden daha kötü olduğunu? Tevekkül bebişim, tevekkül...

Mimmi dedi ki...

geçmiş bizi biz mi yaptı şimdi?
ben elimde olmayan nedenlerle başıma gelen şeyleri değiştirbilmeyi isterdim açıkçası, şu anda nerede ne şartlar altında olabileceğimi görebilmek adına..
bak depresyona girdim şimdi ben düşününce :(

Robin Goodfellow dedi ki...

ebru ne olacaktı? belki de rubi ile arkadaş olacaktım :D

haydins: ilginç bir şey bu.

niho hala izleyemedim şunu yahuuu

şinaa bence geçmiş bizi biz yaptı evet.

Gidi Kuzgun Güdük Fare dedi ki...

Sen ben ablam aynı kafadan olmasaydık ne olucaktı?Gelmiş geçmiş en güzel videolardan biri olan Nuran'ım videosu olmayacaktı :P

Annanemin en sevdiğim özlü sözlerinden biridir OLSA'YI BULSA'YA VERMİŞLER.HİÇ DOĞMUŞ :)

Yani öyle olsaydı böyle olsaydı diye düşünmekten hiç doğar :D

Robin Goodfellow dedi ki...

gkgf: hahah o videoyu nete koysak türkiye sallanır :P

Adsız dedi ki...

kelebek etkisi diye bir film vardı .aynnı böyle geriye dönüp şöyle değilde böyle davransaydım ne olurdu diyerek değiştiridi yaşamını.
bundan sonra uzun süre böyle düşünmüştüm.
etkisinden kurtulamadan:)
ve pişman olmak mı o da ne:)
ohh iyikide yaşamışım diye inadına söylerim ben:)