28 Mayıs 2010 Cuma

Gına


- Bak ben dobra konuşurum her şeyi çat çat yüzüne söylerim.
- O bana gıcık bu bana gıcık şu laf çarptı o iki yüzlülük yaptı , çok iyi niyetliyim de herkesi kendim gibi sanıyorum.
- Benden ne istiyorlar yaaağğğğ
- Oysa ben onun için bıdı bıdı bik bik bik
Gına geldi bunlardan GI-NA!

Etrafımda çok fazla görür oldum bunlardan. Böyle diyorlar diyorlar birbirlerinin arkasından konuşuyorlar. Herkes herkesle iyi hoş güzel ala, arkasını döndüğü an sana dönüp biliyor musun şöyle böyle. Öf  be! Kime sorsan herkes iyi niyetten çatlayacak maşallah, ama kendi iyi niyetini sana pazarlarken başkasıyla yaşadığı kötü deneyimi de aktarmadan geçemiyor. Ben de onları dinlerken şöyle düşünüyorum : "hmm demek benim ona anlattığım özel şeyleri de başkasıyla paylaşıyor. " Çünkü o kişilerin yüzlerine gülerken de görüyorum o kişileri.
Kime ne diyeceğimi, güveneceğimi şaşırdım arkadaş. Birine bişey diyorsun düşünüuyorsun, acaba ne çıkarımlarda bulundu kendi kendine diyorsun. Dediğin laf, suya attığın taş gibi dalga dalga yayılıyor etrafta.
A diyorsun BOIGÇŞLRTYHJŞDFCOPDSĞ gibi algılanıyor. Ve bu BOIGÇŞLRTYHJŞDFCOPDSĞ üzerinden olayı anladığı için küçücük akıllarıyla öyle mi dedi böyle mi dedi bunu mu demek istedi tahminlerinde bulunuyorlar. Onu bunu şunu demedim ne dediysem onu dedim ne eksik ne fazla.
ÖF!
foto

2 yorum:

mermaid dedi ki...

ben özellikle "çok iyi niyetliyim herkesi kendim gibi sanıyorum" geyiğinin 12 yaşta bırakılması gerektiğine inanıyorum. Bir yaş sınırı konsa hepimiz rahat ederiz. "ama saçımı çekip duruyooor"dan farkı yok. mağdur edebiyatı direk. e demek ki sen hep yanlış seçimler yapıosun, ve sen aslında o karşılaştığın kötülüklerin ta kendisisin. Ayrıca "dobra konuşmak" nedir? dilimin ayarı yok, aklıma geleni söylüyorum, beynimi yormuyorum. Ha bir de şeyler var "ben çok vericiyim, sonra böyle oluyor" hıhı evet, aslında sen, çekilmez, yanlış, dengesiz bir insan değilsin bütün evren sana karşı kahretsin! hep iyi niyetinden oluyor yazık! gene az önceki posttak konuya dönmüş olucaz, bu versiyonların bir de durumu hayatlarında erkek/koca/nişanlı gibi şeylere aksettirme-şikayet etme durumu var. Böyle bir ekip çalışması, kötülerle savaş hali:))) Puck farkında mısın bu tespit yazıların, genelde salak kadın davranışlarını içeriyor, sahiden erkeklerin bu tür saçmalıkları pek az bence, ne dersin? -buradan "ben erkeklerle daha iyi anlaşıyorum" klişesine bağliyim mi heheh-

Robin Goodfellow dedi ki...

mermaid: evet bunlar ne acı ki kadın davranışları , ben yazıyı yazarken de düşündüm bunu, ya dedim bu tür bir yazıyı hiç bir erkek yazmaz. çünkü onların başına böyle şeyler gelmez, böyle konular yoktur hayatlarında. klişseyse klişe, ben erkeklerle daha iyi anlaşıyorum :D:D