24 Mayıs 2010 Pazartesi

Slr alan doğumhaneye koştu!

Yer gök doğum fotoğrafçısı ! Kocasından doğum günü hediyesini kapan kadınlar ya doğuma ya kırlara koşuyor. Bana gına geldi pıtırak gibi çoğalan doğum fotoğrafçılarından. Geçenlerde kendimi güzel havayı fırsat bilip çimenlere atma gafletinde bulundum ama heyhat! Türk kadını kapmış makinesini yatacak yürüyecek oturacak yer yok. Oraya oturuyorsun "pardon hanfendii fotoğraf çekiyoruz daa"  buraya uzanıyorsun " az ileri kayar mısınıığğzzz?". Arkadaş bunları peynir ekmek fiyatına mı satıyorlar? Ha evet sizin peynirleriniz ezine peyniri değil de o leş gibi kokan ateş pahası peynirlerdense bilemem de normal insan evladının zınk diye alamayacağı pahada makineler değil mi bunlar. 
Bir de bir orijinalliği olsa fotoların gam yemeyeceğim. Doğum fotoğraflarına bakıyorsun minik bir ayak, bir bebek kıçı, yüzü amniyo sıvısına bulanmış ilk ağlamasını yaşayan bebek, anne ile bakışan baba veya ayaklarından tutulan bir bebek. Biraz yaratıcı olun yahu. Kafayı çıkarken çekin, kan çekin, ıkınma çekin, hiç bişey çekemiyorsanız plasentayı çıktıktan sonra çöpte çekin. Topuktan kan alırken çekin, kıça derece girerken çekin. Stüdyoda çekilmiş evlilik fotolarından ne farkı var ki sanki çok doğal fotolar onlar. Bok doğal. Bir kere fotomodel falan olmadığın sürece fotoğrafın çekilirken doğal olamıyorsun. Ben olsam normal doğursam o hınçla beni çekmeye çalışana bi tekme koyarım al sana doğal doğum fotoğrafı.
Ben bu ev hanımlarının Slr makine hevesini iphone görgüsüzlüğüyle birlikte görüyorum genelde. Be kadın, sen evden işe mi bakıcan, maillerine mi bakıcan, uzaktaki bilgisayarına mı bağlanıcan ( en uzak bilgisayarın yan odadaki çünkü ) , borsayı mı takip edicen nedir olay ?
Slr merakı da böyle birşey. Kocası alınca kadının değeri de artıyor eşe dosta hava yapıyor, halbuki fotoğrafçı mı oldun arkadaş, makineyi kullanmayı bilmezler verirler kendilerini fotoşopa, e öyle fotoyu ben telefonumla çekerim.
 Bu kadınların arkadaş meclisinde hava yapma merakı beni öldürecek.

20 yorum:

lale kunt dedi ki...

içimdekileri dökmüşsün yaa. her 2000 liralık makinesi olan fotoğrafçı, her photoshop'u kuran tasarımcı ya.
iki tane iplik üstüste koyuyolar tasarım yaptık diyolar.
münasip bir tarafımla gülmekteyim.

Robin Goodfellow dedi ki...

uyuz cadı: tasarımla ilgili fikrimi başka yazıda beyan edeceğim :D

Damlo dedi ki...

robin kızmış. kaçkaçkaççç :)

Nihan dedi ki...

Minnoş, bu doğum fotoğrafçılarından biri de benim arkadaşım. Hayvan gibi paraya bir makine aldı ama bomba şudur ki; otomatik çekim yapmaktan başka bir ayar bilmiyor. Böyle bir şey olabilir mi? Tesadüf bi yerde Yavuzla bir araya geldiler de, manuel çekim ayarlarını anlatmasını istedi Yavuz' dan. Haaa birde çekim başına aldığı ücreti yazmak istiyorum, 600 tl. Bi gidin işinize yaaaa!Her şeyin bokunu çıkarıyoruz!Bana diyor ki, aaa işte istediğim çekim tarzı bu, arkasını flu yapmayı nasıl becerdin dedi bana. Bunun objektifle alakalı olduğunu ben bile biliyorum yani ama hanımefendi bana soruyor :P

Robin Goodfellow dedi ki...

samtin niho : çakma fotoğrafçılar sonra da fotoşoptan söz açılınca da alınıyorlar hehe

Haydins dedi ki...

Hhehee.. çok güldüm valla okurken.. Bende lale festivalinde gördüm slr makine modasını.. Ben doum fotoğrafı çekiyorum diyenler okusun valla tavsiyeler güzel :)

Jones dedi ki...

SLR alacak bir kocam bile yook :( (Ahaha yazıdan çıkardığım anlama bak yahu)

Şaka bir yana direkt SLRla başlamanın keyfi yok bence. Önce normal dijitallerde ayarlara alışıp, debelenip, sinirlenip, onlarca fotoğraf çekip 2-3 tanesini beğenip ondan sonra SLRa kavuşunca hem daha güzel olur hem kıymetini bilirsin.

Adsız dedi ki...

bayılıyorum ben sana ya ikinciyi doğurduğumda ki birincide de doğduktan sonnra bile fotoğrafı yok çocuğun:)

bir doğum fotoğrafçısı tutup bu söylediğin anları çekmesini isteyeceğim ki bir daha doğurmayayım:):):):)

ha birde makina dedinde benim eski çok eski bir makinam vardı manuel o ne yapıyorsa gördüğüm fotoğraflarda da o var:)
ve onu 150 tl ye almıştım:)antikaydı oysa:)

mermaid dedi ki...

kesinlikle aynı fikirdeyiz! ayrıca zaten digital makineler hepsi, ışık mışık bilgisi hak getire, kadraj ayarla pıtpıt çek bitti. mütebessim baba ve anne, fırından çıkmış çocuk. evet yaratıcılık sıfır. bi de her aktivitede foto çekilmesinden daraldım. her yerde fotocular yeter. en son hıdırellezde de öyleydi. bi kişi eğleniosa geri kalan 10 kişi foto çekme derdinde. bi de ben kızların kişisel fotoğrafçısı olan erkek arkadaşlarına ayrıca hayranım.

Robin Goodfellow dedi ki...

haydins: Lale festivali ve hıdrellez şenliği bu işin doruk noktasıydı haydins .

jones: ben de dediğin gibi düşünüyorum azcık normal makineyle uğraşıp didinip en azından iso nedir öğrenip şu aldıkları yükte ve pahada ağır makinelerini hakkıyla kullanmayı bilseler bari.

asyaselda: sen ikinciyi doğur ben sana bedava normal digital makinemi alıp gelir öyle fotolar çekerim ki bebekten soğursun :P
şaka bir yana benim de öyle babamdan kalma bi makine var 55 senelik mi ne. Onu yaptırıyorum bakalım nasıl olacak.

mermaid dedi ki...

"sponsored by koca" hobilere hepten karşıyım bi de, belirteyim.

Robin Goodfellow dedi ki...

mermaid: evet evet hıdrellez şenliklerinde de öyleydi. ben bir ara acaba nereden dağıtılıyor bunlar diye alanı falan araştırdım :P
ışık mışık bilmeye ne hacet photoscape, adobe photoshop varken ne gerek var bilmeye, eş dost makine görsün maksat.
kcoa sponsorluğunda neler gördü bu gözler anlatsam destan olur :)

mermaid dedi ki...

http://twitter.com/mormermaid

yazıyı twtrmda paylaştım, mahzuru yoktur umarım.

aysencifci dedi ki...

Puck süper olmuş! Ama o sponsor by Koca'lar hep çok sensitive'ler, hep çok kırılganlar anam, seni beni sarmaz o iş! Biz hemde it anasıyız! Ben daha SRL ne onu bile bilmiyorum, dijital foto makinem de yok, blog fotolarını cep telden çekiyorum, Allah'ım yaşlanmışım ben! Çekiliim bu blog aleminden, bu über süper anne-iş kadınları arasında benim işim ne ya!:)D

Robin Goodfellow dedi ki...

mermaid: yok canım ne sakıncası olacak.

aysenciftci: slr hani şu dev gibi makineler var ya profesyonel onlar.
biz it anaları olarak hemen it fotoğrafçısı olmalıyız :)

Mimmi dedi ki...

ya ben de slr makina istiyorum : ( farkettim ki hareketli görüntüleri süper yakalıyor e benim 3lü silahşörlerin kıçlarına monte energiser pil olduğundan fotolar hep yamuk ve de yumuk, aranızda para toplayın bana slr alın, söz hiç birinizin doğumunu çekmeyeceğim..Hadi be yapın bi güzellik :P (bu arada ayfonum var valla tuvalette süper oyunlar oynayabiliyorum tavsiye ederim : )

tuku dedi ki...

keyifle okudum çok şeker olmuş bu yazı:)

Robin Goodfellow dedi ki...

şina: benimki de öyle, en güzel pozlarını flaşsız yakalayayım diyorum çünkü en iyi flaşsız çıkıyor ama it durmuyor ki, pervane takmış.

tuku: teşekkür ederim :)

Ebrum dedi ki...

popoya derece koyarken ki foto fikri çok hoşuma gitti. Birde biri ıkınmaya çalışan kadının fotoğrafını çekmeye çalışan doğum fotocusunun tekmelendiği anı çekebilir mi hayalimdekinden eğlenceli mi merak ettim.

Robin Goodfellow dedi ki...

ebrum: ben de "eğlenceli doğum fotoğrafçısı" olacağım o halde :D