4 Ocak 2011 Salı

Batman- Superman- Spiderman



Dün akşam tv8'de Batman Return vardı. Biraz izledim, yeni nesil Christopher Nolan'ın çektiği seriden ne kadar farklı dedim kendi kendime. Çünkü yeni nesil Batman filmleri tam da benim sevdiğim gibi karanlık bir atmosterde geçiyor. Komedi unsurları yok denecek kadar az. Halbuki eski filmlerde mutlaka komik bir karakter oluyordu. Meslea eski filmde penguen vardı, başka filminde joker vardı. Jack Nicholson'ın oynadığı mesela, o bile arıza olmasına rağmen komik bir adamdı. Ama yeni nesil Joker çok karanlık bir karakter, insan gülemiyor bile.
Neyse gelelim konumuza. Hep kendi kendime süper kahramanları karşılaştırırım. Erkeklerin çoğu sevmez ama ben kesinlikle en güçlüleri olarak Batman'i  buluyorum. Çünkü diğer kahramanlar aslında zekadan yoksun ve ezikler normal hayatlarında, yani kendilerine bahşedilmiş süper güçleri olmasa hayatta bir yerleri olmayacak. Oysa Batman süper güçleri olmadan zekasıyla bir kahraman oluyor. Evet sanırım erkeklerin sevmeme nedeni serveti . İyi de öbür kahramanların süper güçleri onları bir yere oturtmadığı gibi normal hayatlarında bile bir hayatları yok. Oysa Batman servetini de kötüleri alaşağı etmek için kullanıyor zaten, zekice planlar yaparak.
En iyi donanım da kıyafette onda bana kalırsa, eh ben de erkek gibi yaklaşacak değilim olaya , tabi ki kıyafetine tipine bakacağım.
Velhasılı kelam, ben Batmanciyim arkadaş.
Adam karizmatik .

9 yorum:

Uzay dedi ki...

Bence en güçlüleri Superman. Tartışılmaz :)

Ayrıca onu diğerlerinden ayıran en büyük özelliği ise günlük yaşantıda kostüm giymesi. Diğerleri ise kahramanlık yaparken kostüm giyiyorlar. Superman günlük yaşantısında gizlenmeye çalışıyor :)

Batman dediğin herif; yarasadan korkan aşağılık bir köpek sadece

Joker'den selamlar :D

minyatürkalem dedi ki...

Adam kahraman olsa ne olur tayt var altta.

Robin Goodfellow dedi ki...

uzay: nasıl yahu superman da günlük hayatta kostum giyiyor spiderman da , ikisi de gizleniyorlar ikisi de ezik hatta. superman güçlü çünkü öyle doğdu, dolayısıyla ona güç demem ben, batman aklıyla zekazıyla güçlendi aslanım benim :D

minyatürkalem: tayta takılma :D

Uzay dedi ki...

Superman gizlenebilmek için "günlük kıyafet" giyiyor. Gözlük takıp, takım elbise giyip, özel olarak ezik taklidi yapıyor...

Diğerleri gizlenebilmek için "süper kahraman" kıyafetlerini giyiyorlar. Elleri yüzleri kapalı falan.

Superman'in gerçek hali kahraman. Diğerleri sonradan görme :)

Superman güçlü doğdu ama gidip de maden ocağında taş parçalamıyor ki. Veya boş zamanlarında dağı kaldırıp ovaya atıp, ovayı kaldırıp göğe atmıyor ki :) O da zekası ile birşeyler yapıyor.

Üstteki kısmı anlatabildim mi?

Robin Goodfellow dedi ki...

uzay: nedir bu superman savunuculuğu karrdeşimmm.
superman'i sevmem,, kahraman doğmasa da gelebileceği maksimum yer gazeteci clark kent olacaktı zaten hıh, hem o kıyafetlerin içinde super kahraman kıyafeti sığmaz ki yemezler

Ful yaprakları dedi ki...

superman'i tek geçerim :))
bi kere o kendi uçuyor, ayrıca bir şeye ihtiyacı yok ehehe, ama spiderman'a da saygım sevgim sonsuz:))

Robin Goodfellow dedi ki...

ful yaprakları: batman forever :D

Jones dedi ki...

Wolverine diycem ben :D
Adam yakışıklı, karizmatik, mutant :D Asi, cool, isyankar.
İçgüdü desen onda, iyileşme desen onda.
Sonra kullanışlı. İster al et doğrattır ister şiş yaptır.
Alayına isyan hulen. Örümcekten yarasadan adam olmaz.

Robin Goodfellow dedi ki...

jones: forza wolverine :d