30 Nisan 2012 Pazartesi

Evlilik işleri

Sevgili evlenmek isteyen, pembe panjurlu ev hayalleri kuran arkadaşlarım, yavrularım.
Evlenince bütün bir gün göz göze bakışacağını, sürekli el ele, kondüsyonuna göre bütün günü yatakta geçireceğini düşünen aklıevvellerim. Şimdi size çok gerçek bir şey söyleyeyim: öyle bir şey yok. Bir kere bütün günü birlikte geçiremiyorsunuz. Çalışıyorsunuz bi kere iş diye bir şey var. Sonra bütün haftasonunu yatakta geçirirseniz ev leş gibi olur, çamaşırlar dağ olur, evin içinde vahşi batıyı aratmayacak tüy topakları dolaşır. Aman ha. Ne yapacaksanız evi temizleyin öyle yapın.

Ki benim Uzi gerçekten çok az erkeğin yaptğını yapar ve bir çok ev işi yapar. Gocunmaz. Yardım eder demiyorum dikkat haşa yardım ne demek. Kim diyor benim önceliğim de yardım ediyor. Hayır efendim. Bu evi o da kirlettiği, onun da tabağı, çamaşırı olduğu için o da yapacak. Bu erkekleri böyle alıştırmayın, işlerini yapıp durmayınız , oğullarınızı böyle yetiştirmeyiniz lütfen.

Ben biraz fazla ev işi yapıyorsam o da 3 gün çalıştığım için oluyor. O da ortada haksız bir durum yaşatmasın diye.
Şimdi size geçenlerde instagram semalarında paylaştığım fotoyu gösteriyorum. Sıradan bir pazar günü fotosu

                                                                                                                           

Biz iki kişiyiz evde dikkatinizi çekerim. Bu kadar çamaşır nasıl birikti, kim katlayacak bunları? Eh şimdi yarın iş günü, hadi göz göze bakışalım bütün günü el ele geçirelim. E bunların ütüsü lazım katlanması lazım.

Tamam kabul ediyorum, eve birini çağırırsın, temizlik de yapar ütü de yapar. Ama her gün yapılması gerekenler var. Sonra öyle zırt pırt birini çağıramazsınız.
Mesela yemek, mesela bulaşıkların dizilmesi, mesela sağa sola attığın eşyaların ortadan kalkması.
Sevgili kadınlar, ev işi yapan biriyle evlenin. Bu ev işleri çok zor. Öyle sevgiliyken :" ben sana yardım ederim aaşşkkığğğm" diyen, "alırız  bir yardımcı haftada bir geliiiir" diyen erkeklere kanmayın. Hepsi evde sularını bile analarından istiyorlar, odalarını onlara toplatıyorlar. Yemezler. Valla bu işler böyle. Sonra demedi demeyin.

2 yorum:

aysencifci dedi ki...

Anacım çooook ararlar ev işi erkek! Kolay kolay çıkmıyor bu memlekette o çeşit adamcağız. Çoook haklısın bu evlilik beklentisi ve realitesi konusunda. Hatta bunu daha açarak yaz ki gözü kör aşıklar azıcık bilinçlensin:)D

Fatoş dedi ki...

Kenan da çok yardım eder bana hep derli toplu hep düzenli. tek bıraktığı şey akşam kahve içtikten sonra cezveyi ve fincanı suyla doldurup lavoboda bırakmak.. o böyle düzenliyken evin işinde de yardımcı oluyorken işlerin bitmemesi beni sinir ediyor. mesela çamaşır hiç bitmiyor. bulaşık makinesi her gün boşaltılmalı. çamaşır yıkasan asılmalı toplanmalı yıkamasan ne giyicem derdi. anne evi ne rahattı. gece yatmadan önce ocağın üstünde ne kalmış diye bakmıyorduk.
iki üç hafta ütü yapmadım sonra birken 15 gömlek ve 5 pantolonu verdim ütücüye misssssssss!!! ütülemiş asmış. ikinci ilikten iliklemiş. sırayla bi astım dolaba. bunalıma girmedim. hayata isyan etmedim ben ütü için mi dooooğduuum :( demedim.