6 Aralık 2008 Cumartesi

Adisin blog! Ve hayvanlar alemi

Çok güzel bir de bozuldun ha puğ sana.Niye çıkmıyor tık-din kısmım müziklerim gebertirim seni.
Ellemedim bir şeyini ne istedin,derdin nedir sevgili blog?
Bir açtım eve gelince çerez merez bir şey diyor sil dedi çerezi sildim tamam canım dedi açtı daha ne?
Keyfimi bozmana izin vermeyeceğim blog,çünkü muhteşem tatilim başladı.Kendim için alışveriş yaptım dün ve bugün.Artık hep yalnız giyeceğim kıyafetler aldım.Sus Ayşegül sus aa.Filmlerime göz gezdirdim.Olağan şüphelileri izlemeye karar verdim bu akşam.Geç yatmaya da karar verdim.
Bugün okula bir koç geldi,geçen gün gidilen programdan yollamışlar.Geldiler tam da odamın camının önüne koydular hayvancağızı.Nasıl da güzel.Düşündüm durdum.Düz mantıkla insanlar bu hayvanı öldürüp etini yiyor.Atan kalbini durduruyor,kafasını kesiyor.Vejeteryan olabileceğimi sanmıyorum.Malesef hayvanlar hakkında bu düşüncelerime rağmen whooper dan ve nar gibi kızarmış tavuk kanatlarından vazgeçebileceğimi sanmıyorum,halbuki kırmızı et sevmem,yemem de.KFC nin bir videosunu seyretmiştim peta nın sitesinde tavukların hali içler acısıydı,ağladım hatta ama bana mani olamadılar.İnsanoğlu ne acayip.Yemekte et yemem,kıymalı yemek yemem,et ağzımda sakız olur midem bulanır yiyemem .Ama vejeteryan olsaydım herhalde vegan olurdum.Öyle ya etini yemiyorum ama kendisini sömürüyorum ve faydalanıyorum.Hoş bu o hayvanın hayatına mal olmuyor.Öyle çeke çeke getirdiler bağladılar ot yedi durdu,arada da yoldan geçen arabalara insanlara baktı.Bayramın birinci günü kesilecekmiş,okuldaki zor durumdaki ailelere dağıtılacakmış.
Çocukken babam benim sürekli hastalıklar yaşamamdan dolayı kurban kestirmişti hatırlıyorum.Ama biz hayvanı görmedik.Çocuk yuvasında kestiler orada kaldı.Görmeye de dayanamazdım zaten.
Ayrıca yine çocukken bir sürü hayvan beslerdim.Kedi,köpek,kuş,tavuk,horoz,ördek,hindi,tavşan,bıldırcın vb.
Babam tavuklar (veya ördekler bıldırcınlar vs) büyüyünce başlardı bunları keselim yiyelim demeye.Ben de gözyaşları içinde poposu kakalı,çıplak boğazlı tavuğuma sarılır itiraz ederdim.Babam da eceliyle ölene kadar bakacağımızı söylerdi.Bir gün eve gelirdim hayvanlar yok.Babam gezmeye gittiklerini dönmediklerini kaçtıklarını söylerdi.Halbuki buzluktaydı kendileri.Yolunmuş ve temizlenmiş olarak.Her yılbaşı aynı dram yaşanırdı.Babam eve hindi alır kesip yemek için.Biz hindiye isimler takar ve duygusal olarak bağlanırdık.Malum olayın olduğu zaman evde durmazdık.Yılbaşında ben hariç herkes hindi Makbule'yi unutmuş afiyetle yer olurdu.
Civcivim düşünmeye başladığında sorardım.
-Baba niye civciv düşünüyor?Ne düşünüyor?
-Ölecek kızım o ondan öyle,hasta.
-İyi de ne düşünebilir ki?
-!*^^%=+%

Ne düşünebilir?Civciv hastayken,koyun kesilmeyi beklerken,hindi Makbule bize son kez glu glu yaparken ne düşünebilir?

Beklenen olmuş civciv ölmüştü.Arkadaşım dedi ki
-Ben duydum ki ölüleri yıkayıp bir beze sarıyorlar öyle gömüyorlar.
Ben de aldım civcivi havuza attım.Bir güzel yıkadım kaskatı olmuş hayvanı.Sardım bir mendile.Gömdüm bahçeye,bir de taş diktim.Üç kulhuvallah bir elham yallah gitti civciv.
Bu bayram da her bayram olduğu gibi kişisel protestomu sürdürüp et yemeyeceğim (zaten yemiyordum),hatta kurban etinden yapılmş köfte bile yemeyeceğim.İnsanların hayvanları kan revan içerisinde beceriksizce boğazladıkları görüntüleri izlemeyeceğim okmayacağım.



Yine aklıma düştün blog,ah ah müziklerim de gitti.

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Olağan şüpheliler süper bi film canım iyi seçim yapmışsın. ben çok beğenmiştim.
bu tık-din kısmını blogger ın gadget'larından mı ekledin? başka bi siteden mi? şayet başka bi sitedense sana yamuk yapmasını doğal karşılıycam da...

Jones dedi ki...

Kurbanlıklar konusundaki hislerini anlıyorum,hatta ben de yazacağım o konuda bir yazı.

Kurbanda kesilenlerin etini ben de yemiyorum.Duygusal olduğu kadar,sağlıklı bir karar da zira et dinlenmiş oluyor.

Bukle dedi ki...

hindi makbuleyi yediler desene.. civciv için düzenlediğin merasimi okuyunca aklıma küçükken sokakta bulduğum ölü bi civcivi alıp eve getirdiğim gün geldi. hergün kedi köpek getirmeme alışmıştı annem ama civcivi görünce kadının tansiyonu fırlamıştı..

ölen bir güvercinime de kefen sardığımı ve gömdüğümü biliyorum. sanırım zaman zaman psikopata bağlıyorum ama itiraf etmek istemiyorum ayşemgülüm :)

Robin Goodfellow dedi ki...

gülcan:evet nasıl oldu dah daha önce izlemeyi düşünmedim ki,hep aklımdaydı hiç fırsat olmamıştı biraz geç olsun izleyeceğim,esaretin bedeli de öyle olmuştu geç izledim hayıflandım sonra.
bu arada o şey başka siteden ekledim ama bir çok kişide var öyle yamuk yapmıyo onlara:(
jones:sen damak tadını düşünüyosun hay allaam,sen iflah olmaz bir etobursun,senin vejeteryan olduğunu görme ihtimalim herhalde benim bir gecede marilyn monroe olma ihtimalimle aynı.
bukle:sen de az değilmişsin valla :D

Primarima dedi ki...

Puck bendede yok o zımbırtı ve bugun bakdığım bir çok kişidende yok olmuşdu o tık-din zımbırtısı canım sorun sadece sende değil sanırım.

Jones dedi ki...

"jones:sen damak tadını düşünüyosun hay allaam,sen iflah olmaz bir etobursun,senin vejeteryan olduğunu görme ihtimalim herhalde benim bir gecede marilyn monroe olma ihtimalimle aynı."

Ahah görmedin mi Bodrum'da etoburluğumu?Günde 3 öğün et yeme potansiyeline sahibim. :D

Robin Goodfellow dedi ki...

ebru: hadi ya tüh:(
jones:o zaman yazma bakim kurbanla ilgili hıh.

lale kunt dedi ki...

ben tam 14 sene et yemedim, ama hayvanları sömürmeye devam ettim. yani vegan değil de vejetaryendim.
neden şimdi et yiyorum? salaklığım yüzünden. hem et yemedim hem de sağlıksız beslendim.. sonra çok hasta oldum, iki yıldır yememe rağmen hala tam olarak kendime gelebilmiş değilim. düşünüyorum, salak kafam nasıl yiyiosun hayvanları diye..
bir yaman çelişki yani, ne diyeyim...

Adsız dedi ki...

gözün aydın canım çalışıyo senin şu tık-din zımbırtısı... :) Yoksam sen mi düzelttin? :S

Robin Goodfellow dedi ki...

oh evet çalışıyor yaşasın,ben ellemedim kendi düzeldi.
uyuz cadı: ben de çelişkilerdeyim ne diyeyim :)

Seyyah dedi ki...

:) Kedi'ye bıraktığınız yorum sonrası kendimi evinizde buldum.İyi ki getirmiş beni buraya ayaklarım,pek bi gülümsedi yüzüm :)
Diğer yazılarınızı şimdiden merak ettim.Fırsat buldukça okuyacağım.Şimdilik hoşçakalın efenim.

Robin Goodfellow dedi ki...

merhaba elv79 bloguma hoşgeldiniz,güzel sözleriniz için teşekkürler umarım hoşça vakit geçirirsiniz :)