15 Aralık 2008 Pazartesi

Votka ve mide


Evet alkole dayanıksızım bunu anlıyorum.Evet ne kadar içtiğimi bilmiyorum çünkü elimde bardak durdukça içtim ve böyle günlerde de içmeyi seviyorum.Lisedeyken falandı bir yılbaşı günü eski dostumla light bira alıp içip sarhoş olmayı beklemiştik.Sarhoş olmak nasıl bir şey merak ediyorduk ama bekleye bekleye anladık ki sarhoş olamıyoruz.Sonra denemeleri extra ve dark birayla denedik,sarhoş olmasak da epey çakırkeyif olduk.Ama lisedeki aklıevveliğimizden olsa gerek içince cılkını çıkartana kadar içme gereği duyduğumuzdan limitimiz "kusana kadar içmek" ti.Kusana kadar içti mi tamamsın.Ben o günlerden olsa gerek artık bira içemiyorum,içmeyi bırak koklayamıyorum bile.Hemen midem bulanıyor.Sonra baktık ki bira bizi fena yapıyor votka alalım dedik.Gittik tekel bayiine,bir küçük votka aldık.Bir de vişne suyu ile gazoz.(Ne alaka demeyiniz).
Başladık içmeye içtikçe bir şeyler oluyor bize.O gece 2 kişi bir küçük votkayı içtik.Gece eve bir gittim yattım sanki birisi bacağımdan tutmuş beni fırıl fırıl döndürüyor.Yine de anneme çaktırmamıştım ama.
Sonra bir yaz akşamı Akçay'da votka enerji denedim.Aa o da nesi?Gece yatağıma yattım eve geldim ama uyuyamıyorum.Yatakta her türlü atraksiyonu yapacak enerjim var ama vücudum müsaade etmiyor.O gün bu gündür tercihim odur.Normal hafif geçen bir gecede kokteyl türü şeyler içerim ama güzel bir eğlence varsa votka-enerji ,votka kola benimdir.İçince öyle dağıtmam,bas bas bağırmam anırmam ağlamam sürünmem sadece çok eğlenirim ve nedense çok cesur olurum.İçkiyi öyle sünger gibi içemem ama 1 bardakta çakırkeyif olurum zaten.Gerisi bu hali sürdürmek için.
Geçen gece çok içmek istedim çünkü çok eğlenceliydi,ne kadar içtiğimi bilmiyorum fark etmedim dikkat etmedim etme gereği duymadım öyle eğlendim.Ya o değil de ben hiç bütün bir geceyi hatırlamayacak kadar sarhoş olmadım.Sadece o akşamki bazı görüntüler eksik ama uzun bir bölümü değil.Ama olmak isterdim bir kerelik.
Bugün 2 gün geçmesine rağmen hala biraz başım dönüyor,yanaklarım sıcak,midemde bir ağrı var.Her şey niye mideye vurur ki?
Şimdi midenin öneminden bahsedelim; çocukken izlediğimiz çizgi filmdeki gibi (adı neydi yahu hani vücudun içini gösteriyordu mikroplar organlar falan,yabancı bişeydi) besinler boğazımızdan girdiği gibi parçalanmıyor.O orada biraz bekliyor,eminim iğrenç görünüp kokuyordur midemiz.Sonra biraz safra biraz kasılıp gevşeme ile tahmin ettiğim çözülme oluyor,faydalı şeyler bir yere tahliye edilecekler bir yere.Mide neden önemlidir?Çünkü her şey midede başlar midede biter.Mesela aşk.Midende kelebekler uçuşur fark etmediğin bir şeyler olur midene,güzel ve mutlu bir histir.Mide de reaksiyon gösterir."Yemek yee yemek yee" der.Aynı şekilde ayrlık raddesine gelen olaylar da mide bulandırıcı raddeye gelince de ilişki biter."Çok sancılı bir süreçti" lafı buradan gelir:P Çoğu kişi aşkın kalpte-yürekte vs olduğunu söyler ama bence midede.Asıl tepkiyi o verir,aşık olursun midende kelebekler,aşna fişne yaparsın sonra karnın acıkır,kavga edersiniz karnın ağrır,seni üzer adamdan miden bulanır vs. vs. .
Mide önemlidir,midemi severim ayrıca bu yazı boyunca mide kelimesine yabancılaştım.




not:Jones'um iyi ki doğdun!

19 yorum:

Pilli-Cadi dedi ki...

:) sevindim eglenmene puckcim

Bukle dedi ki...

seni seviyorum hemde çok şirin şey!

yüzümde kocaman bir gülümsemeyle okudum yazını :)üstüste sürekli mide okununca mideler bir süre sonra midye gibi göründü gözüme :))) pisboğaz olabilirim yine de sen sev beni :)

midemidyemidemide! :p

Damlo dedi ki...

ben de ilk fırsatta içkilere olan yakınlığım/uzaklığım hakkında bi yazı yazmak istiorum, ben de biras sevmem mesela ama votka da sevmem neysee benim de hatırlayamadığım gecelerim yok hiç; ve çok isterdim. sarhoş olamıorum ya da olacak kadar içmeyi bilmiorum yine neysee mide olayında çok haklısın mide bu başka şeye benzemez: aşık ol, aç kal; ayrılık acısı çek, yine aç kal.. off off insanlar gibi kalpte beyinde yaşasak bizde ne var?

Noni dedi ki...

Ayyy ben yukardaki yeni resme bayıldım nasıl yaptın canım bunu bana da tarif etsene!

Robin Goodfellow dedi ki...

pilli cadı: ben de sevindim:)darısı başına en kısa zamanda iyi geliyor.
bukle:buklem sen ne kadar pizboğaz olursan ol severim seni birlikte saatlerce yemek konuşalım :D
eğreltiotu: tamam biz ikimiz içip sarhoş olup izlenimlerimizi blog camiası için yazalım :)
noni:fotoğraf flickr dan ben de çok beğendim nasıl yapmışlar acep?

Üfürükten Prenses dedi ki...

hiç içmedim :)
votka yani ..
ama vişne suyu cidden ne alaka anlamadım :) ne bileyim şarapla karıştırılır ya genelde..
mide iyice karışmıştır,ama eğlenmişsin,bu herşeye değer..

Robin Goodfellow dedi ki...

prenses:vişne suyu neyse de gazozla berbat yahu votka :D
evet ya bu dünyada eğlendiğimiz gerçek analr sayılı zaten bulmuşken eğlenelim dimi.

Primarima dedi ki...

manyak! bir anne edası ile yazayımmı "yazık o midene yazık ..." ayrıca votka ile enerji içeceği çok çok zararlı bunuda kafana yerleştir vişne suyu ile iç olmuyormu yani?

Böcek dedi ki...

votka kadar iğrenç birşey daha vurmadım ağzıma..sarhoş bile olamıyorum ben onunla..acaip şekilde yanıo her tarafım:D
şöle bi gece olsa da blog kızları içsek hep berabercenek cadı,prenses sen puckcum,eğrelti,bukle daha adını hatırlayamadığım bütün kızlar:PpP

Robin Goodfellow dedi ki...

ebru:yahu ben de alkolik oldum yazmadım ki özel günler dedim :D
böcek: bak süper fikir yahu acaip matrak olur :D

Noni dedi ki...

Hii hiii onu sormadım sayfana nasıl ekledin onu sordum yani blogun yeni görüntüsü nasıl oluşturuluyor ben bilmiyorum :(

bariisss dedi ki...

midenin bira için olan tepkisini benimki vodka ve içine eklene hertürlü şey için veriyor... Bir gece içinde çok fazla tüketince dahası mümkün olmuyor :)

Jones dedi ki...

Böcek votka ben de sevmem normalde ama aromalılarına bayılıyorum yahu!
Puck'ın sarhoş olduğu gece 4 bardak votka ardından 2 bira içmiştim :D

Bu arada ben alkol alma ve sonrası konusunda sanırım babama çekmişim zira bir şişe şarabı tek başıma bitirmişliğim vardır iki kere-hayır sarhoş olmadım :)
Midem de dayanıklı sanırım çünkü geçen buluşmaların birinde 3 bira-2 bardak votka-2 kadeh şarap içtim,dolayısıyla 3 türü karıştırdım ama gecenin sonunda hiç içmemiş gibiydim :D

Robin Goodfellow dedi ki...

noni: google a blog templates yazıp bulmuştum sonradan eklemedim fotoyu aslında sonradan nasıl eklenir ben de onu bilmiyorum :)
baris:hoşgeldin bloguma
jones: seninki sünger zaten :)

Damlo dedi ki...

ne zmn içoorus pekin öyleysee??

Robin Goodfellow dedi ki...

hemen bu gece :P

Jones dedi ki...

Hadi içelim bayanlar :P
Herkes kendine içki koysun ve blogunda yayınlasın :D
Böyle bir akım başlatalım,dünyaya yayılalım,herkes bizi konuşsun,Birand'la ana habere çıkalım,Ellen DeGeneres peşimizde koşsun,RTLde röportajımız yayınlansın nihahaytt (biri beni durdursuun:D )

Damlo dedi ki...

bana uyar ;))

Robin Goodfellow dedi ki...

hepiniz çılgınsınız yahu :D