5 Şubat 2009 Perşembe

Kadın kısmının dergileri

Geçenlerde Şebo blogunda cosmolu falan kadın dergilerinden bahsetmişti. Demişi ki : "Yani şu tuhaf neden mesela o dergilerde sanki bütün kadınlar aynı olmalıymış gibi bir şey var. Aynı şeylerden hoşlanıyomuşuz gibi hepimiz. Ama değil öyle değil. Kimisi hiç kırmızı ruj sürmez mesela, kimisi polisiye okur her daim, kimisi erkek sevmez kimisi kadın:) kimisi güzeldir kimisi fena çirkin, kimisi anlayışlıdır, kimisi kafa ütüler, kimisi arkeologtur, kimisi yönetmen, kimisi güzel yemek yapar kimisi yüzme şampiyonu...vel hasıl kelam o dergilerdeki gibi değildir ki kadınların hayatı. Aksine oldukça gelişkin yaratıklarızdır biz kadınlar. "
Bir ara da kendisi bir tez konusu bulmuştu; kadın dergilerinin gözüyle kadınlar-erkek dergilerinin gözüyle kadınlar.
Bana da bu tür konular,kadın-erkek ilişkileri ilginç geldiği için beğenmiştim bu konuyu. Geçen gün de sevgilimle böyle bir kadın dergisini inceleyince şundan emin oldum: bizlerin ne istediğimiz hakkında hiç bir fikrimiz yok! Ciddiyim. Yahu bu nasıl iş? Biri diyor ki :"İlişkilerimde bağlılığın ve sadakatin önemini hep ilişkinin en başında belirttim, ama şimdi de sıkılıyorum,biraz nefes almak istiyorum"!! Bir başkası diyor ki : " Kocam beni aldattığında çok üzüldüm,çok ağladım ve ondan ayrıldım.Şimdiki sevgilim evli ve ben çok acı çekiyorum. Çünkü ben evde onu beklerken o karısı ve çocuğuyla birlikte!" Ben anlamıyorum arkadaş. Bir de gerçekten bizi çok sığ gösteriyor bu dergiler. Tamam çalışan,ayakları üstünde duran (!) ,modern (!) kadının dergisiyiz falan diyorlar ama aslında dergi buram buram tek tip kadın yapıyor bizi. Bunu giyeceksiniz,bu parfümü kullanacaksınız, buraya giderken bu çizmeleri giyecek ,buraya tatile gidecek,sevgilinizle-partnerinizle ( bu da ayrı bir yazı konusu ya neyse ) böyle sevişeceksiniz hatta sevişirken bunu giyeceksiniz, ona bu hediyeleri alacaksınız, bu testte başarısız çıkarsanız sevgiliniz-partneriniz bir öküz, bağlanmaktan korkuyor,uyumsuzsunuz, kıskançsınız şöyle davranın böyle edin vs. vs. ...
Bunu reddediyorum arkadaş! Tamam biz bu şehirde bu şartlarda doğudaki gibi (mesela) fiziksel,psikolojik baskı görmüyor,yapmayacaksın etmeyeceksinlerle karşılaşmıyoruz ama aslında kendimizi yine bir türe, bir gruba veya hadi bir sınıfa diyelim sokmaya çalışıyoruz. Bu nedir yahu?!
Daha da vahimi buradaki erkek tespitlerini,ilişki tavsiyelerini okuyup ona göre davranan,yaptığı testte öküz çıkan sevgiliyi terk eden var mıdır ki?
Benim kadın dergilerinde en sevdiğim olay dergiden çıkan ürünlerdir. Bayılıyorum. Bana göre sürpriz yumurta gibi bir şey.
Toparlayacak olursak - ki şu an için toparlamaktan vazgeçtim. Bu konuya döneceğim mutlaka.






a.o.

11 yorum:

Camilla dedi ki...

aynen ya ben de çok değişiyorum. ama karsıdakiyle alakalı biraz bu. yani ben önceden baska seyler isterdim, simdi karsımdakinden baska seyler bekliyorum mesela.

Digital Sevgi Kelebeği dedi ki...

Ya itiraf olsa gerek ki, ben bayılıyorum kadın dergilerine.. Onları anlamam için çok güzel ipuçları oluyor:))

Ayrıca mimledim seni eğerkim ilgilenirsen.. :)

feanor dedi ki...

hihi teoman'ın şarkısı geldi aklıma okurken, "kadın dergileri testlerinde her soruya yanıttım.."

"öküz sevgili modeli çıkma" konusunu çok beğendim ben XD vardır mutlaka ayrılan birileri :P

sevgilerle puck!

lale kunt dedi ki...

bence de, aynen katılıyorum yazdığın herşeye.. bir de ben o dergileri almaktan, alsam da okumaktan vazgeçtim çoktandır. fotoğraflara, saç-baş-makyaj-takı dörtlüsüne bakıp sonra da çöpe atıyorum.. çünkü dediğin gibi yazanların hepsi saçmalık.

Primarima dedi ki...

Bir zamanlar, daha doğrusu bir yaş dönemimde çok severek takip ettiğim bu dergilerden, nefret ediyorum şu anda...verilen paraya acıyor ve o zamanki banada acıyorum:)İçinden çıkanlarıda sevmiyorum ki ben bozuk bi tuğaf kokan rujlar,uyduruk ajandalar,el kadar kremler bilimum ıvır zıvırlar!severmiş hadi ordaan ...hangi dergiden bahsediyorsun söyle bakim sen?güzel hediye veren bi dergimi var benmi bilmiyorum yoksa.

gwen dedi ki...

çünkü çalışan, ayakları üstünde duran, modern (!) kadın anlayışında da, dergiler de pompalanmak istenen aynı şey... fütursuzca tüketen insan...

A.Ş.K dedi ki...

valla bu yazdıklarını çok güzel hareket olarak değerlendiriyor ve seni canı gönülden kutluyorum.. hepsi çok doğru , kadınlarla ilgili yazılanlar senelerden beri aynı ki değiştik değişiyoruz ve sadece biz değil erkeklerde evrim geçiriyor kanımca :))) eski klişeler kalmadı artık..

Üfürükten Prenses dedi ki...

harika saptamalar,tebrikler :)

Pilli-Cadi dedi ki...

puckcim bi de bütün kapak konulari aynidir bütün bu dergilerde.
100 adimda daha iyi seks
partnerinizi yatakta daha iyi taniyin


yani bunlara mi düstü kadinlara cinsel hayat dersi vermek:D

Robin Goodfellow dedi ki...

camilla:ama yine de insan kişiliğinden ne derece taviz verebilir ki.hayata karşı bir duruşun tavrın vardır bu değişmez.
digital sevgi kelebeği:işte demek istediğim de bu.O dergilere bakarak bizi anlayamazsınız biz o kadar sığ değiliz çünkü:)
bu arada mim yazmıyorum çünkü mim işini pek sevmiyorum yine de çok teşekkür ederim:)
feanor:o testlere göre ayrılana da pes! :D
uyuz cadı:aslında para vermeye değmez ama işte...
ebru:valla ben kaç kez öküz boy kremler peelingler aldım dergiyle sen şansına küs hehe :D
gwen+cats: bloga hoşgeldin,haklısın:)
gofrett:erkeğin evriminden ne olacak bizimkilerin yanında:P :P
üfürükten prenses: teşekkürler:)
pilli cadı : evet ya mutlaka ama mutlaka kapakta bu tür şeyler olur :D

nur dedi ki...

bence de kadın dergilerinin bu, kadınları fabrikadan çıkmış gibi belli bir forma sokma çabaları çok yersiz. ama daha komik olanı, kadınların da farklı olmaktansa aynı olmak için çaba harcamaları malesef.