25 Ekim 2009 Pazar

Heebirneebir

Cuma günü uyandım, üstümde bir ağırlık. Annemin çıkardığı yün yorgan olsa gerek dedim kalktım. Otobüste midem bulanmaya başladı. İşe gittim, titriyorum, üşüyorum, halsizlikten kırılıyorum. Biri dokunsa "Beni öldürmeye mi çalışıyorsun" bakışları atıyorum. Saat 1 e kadar zor dayandım atladım taksiye eve döndüm. Attım kendimi kanepeye, üstüme aldım yorganı, dedim yolun sonuna geldim kızım. Millet arıyor "Domuz gribi olmuşsundur sen koş koş hastaneye" deyip kızıyorlar bana. Beni bilen bilir ben her hastalıkta hastaneye doktora koşmam, ilaç da almam hemen. Vücudum önce kendi kendini tedavi etmeye çalışsın diye beklerim. "Vücut zaten mücadele edememiş ki hasta olmuş cahil" demeyin fena yaparım. O bayıla bayıla koştuğunuz antibiyotiklerin vücuda ne tür zararları var biliyor musunuz? Ya tylol hot? Apranax ? Çok mu faydalı? Neyse efem. Sürüne sürüne banyoya gidiyorum, klozet bile buz gibi soğuk geliyor, domuz gribi belirtilerine bakmak için zar zor neti açıp bakıyorum anam diyorum belirtiler aynı işte. Yok diyorum kızım daha önce de böyle oldun sen. Pimpirik yapma. Uyudum uyandım. Saatin kaç olduğunu içerden gelen seslerden anladım. Uyudum uyandım Derya'lı günler var, hmm daha erken. Uyudum uyandım yemekteyiz var. Hmm akşam oluyor. Uyudum uyandım Thriller çalıyor! Orda kaldım. Ondan saati bilemezdim. Sırf merakımdan gebere gebere tv başına geldim, Popstar Alaturka 'da dansçılar falan var. Herhalde iyice ateşten aklımı oynattım diyip yatıyorum. Uyandım Hanımın Çiftliği var. Kalktım yemeği zor yedim. Sardı korkular beni. Ya domuz gribiysem, ya sabaha ölü bulurlarsa diye. Öte yandan da her yerim ağrıyor kim gidecek hastaneye bana ne ben iğne yaptırmam diyorum. (İğneden çok korkarım, en son çocukken oldum daha da yaptırmadım.)
Baktım başım dönüyor atladık taksiye gittik. Gitmesem annem döve döve götürecekti kuşkusuz.
Hastayken huysuzum ne yapayım içimden geliyor. Gittim, herkes maskeli. Muayene ettiler falan. Teşhis: Akut faranjit. Hebirnebir değilmişim yani gözüm aydın.
Daha yeni iyiyim. Şu anda da başım ağrıyor ateşim var ama iyiyim diyebilirim.
En kısa zamanda aşı olmam lazım. Normal grip aşısı. Hesap ettim geçen yıl 4 kez böyle ağır hasta olmuşum. ( Neye göre ağır bir de o var dimi. )
Şimdi sevgilime geldim. O bakıyor bana. Biraz iyi oldum koştum hemen ona. Almaya gitti bana pasta. Pastayı yiyince kocaman sarılacağım ona. Ohh yeaah. Rap bile yapacak kadar iyileşmişim işte.

13 yorum:

Elalemin Akıllısı dedi ki...

geçmiş olsun, ben de çektim, hala da atlatma aşamasındayım, h1n1 korkusu beni de sardı hatta bi ara.. en kısa zamanda iyileş inşallah..

Robin Goodfellow dedi ki...

elalemin akıllısı: teşekkür ederim ^_^

Gidi Kuzgun Güdük Fare dedi ki...

Senin bu kendi kendime iyileşeyim triplerin beni öldürecek.Adamlar 6 hatta 8 sene okusunlar , sen kendi kendine iyileş :P
Geçmiş olsun,Mualla korkusu h1n1'den daha korkunçmuş onu anladım ben bu yazıda hahah :D

Robin Goodfellow dedi ki...

gkgf: kızım alt tarafı grip, sanki ender görülen bir hastalık da hemen doktora koşacağım. grip işte 45156165 kere geçirdiğim grip :D

Damlo dedi ki...

mmslerin neden cwpsız kaldı şimdi anladım kuzu :( iyi olll yahuu daha görüşeceğiz

defne dedi ki...

geçmiş olsuun..grip aşısı da kalmadı depolarda hiç, ist.de eczanelerde daha çoktur ama tahminim :)

Primarima dedi ki...

Anaaan neler olmuş sana...gerçi şaşmamak lazım her sene bir kere bu tip bir hastalığın oluyor senin hatırlıyorumda taaaa simsforum zamanında kulaklarının arkası şişmişdi doktora gıtmemişdin ve kulak kanserıyım dıyordun:)))

Deliii...geçmişler olsun canım.

Robin Goodfellow dedi ki...

damlo : mmslerin başka bir şeye kurban gitti yavrum anlatırım onu bilahare ^_^ yoksa ölüm döşeğinde olsam yine de mmssiz bırakmam seni :)

defne: teşekkür ederim. neyse zaten bendeki enfeksiyonun geçmesi zaman alır, bu kafayla :D

primarima: yaa hastayım diyorum inandıramıyorum :) ya evet hatırlıyorum o olayı :D teşekkür ederim canım :)

Unknown dedi ki...

gecmıs olsun cnmmm

Adsız dedi ki...

üff aman bee teşhisi okuyana kadar yüreğim pörtledi... çok şükür, bi domuz gribi vakası daha duymayı kaldıramıycam.. çocuğum okula gitmiyo nasılsa, ben de evden pek nadir çıkıyorum bu aralar ohh bee benden rahatı yok... mu acaba?...
şaka maka ödüm kopuyo valla bu hastalıktan..
neyse canım çok çok geçmiş olsun. gerçi geçmiş bile.. bu arada ben de hasta olunca hemen doktora koşmayıp evde kendi kendime iyileşmeye çalışanlardanım. ille başedemiycem y da canıma tak edecek te öyle gidicem.. ama Egemen için aynısını yapamıyorum. O başka....

Robin Goodfellow dedi ki...

ozge sipahioglu: çok teşekkürler ^_^

gülcan: iyileştim bile gülcancığım, bak geçti gitti dimi ne gerek avr doktora hemen koşmaya, normal ağrı kesici kullandım, ıhlamur, nane limon derken iyileştim 2 günde.

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Geçmiş olsun, yazının sonunda domuz gribi olmadığınızı öğrenince sevindim...

Leah dedi ki...

Öncelikle geçmiş olsun Robin inş hastalığı kısa sürede atarsın üstünden. Sanırım yanlış bilinen bir şeyler var. Domuz gribi herkesi öldürmüyor. Tamamen metabolizmaya bünyeye bağlı. Zayıf kişiler daha çok ölüm riski taşıyorlar.
Ayrıca da grip aşısı için geç kalmış olabilirsin. Eylül ayında vurulmak etkili. Ama emin ol onun da yan etkileri var. Geçen gün TV'ye Amerikalı bi kız çıktı. Milyonda görülen bir hastalığa yakalanmış Grip Aşısı yüzünden.

Hem ben yıllardır oluyorum bu zımbırtı aşıyı, hep de hasta oluyorum. Hatta vurulmadığım zaman daha az hasta oluyorum :D