22 Ekim 2009 Perşembe

Kendi kızını öldürür müsün?

İşyerinde bir veli var. Sık sık kuruma uğrar, öğrenci bulur falan. Dün de geldi. Bir tanıdıklarının kızı kocaya kaçmış. Bizim Antakya'lı psikoloğa soruyordu "sizin orada kocaya kaçanı vururlar mı? " diye. Kendisi G.Antepliymiş. "Bizim orada vururlar" dedi. Ben önce güldüm falan. Şaka yapıyor zannettim. "Hadi canım" dedim olur mu öyle şey. "Ne var ben de vururum ki " dedi. "Kendi kızım kaçsın ellerimle vururum hatta" dedi. Kanım dondu birden.
"Aile toplanır en az cezayı alacak erkek vurur " dedi. "14-13 Yaşında erkek kardeş varsa o vurur" dedi. "Niye vuruyorsunuz ki ?" dedim kaçtıysa kaçtı evlenir oturur, evlat öldürülür mü dedim. Ya benim öbür kızım da kaçarsa benim öldürmememden cesaret alıp dedi. Ne diyeceğimi bilemedin kaldım. Karşımda her zaman bize karşı nazik, saygılı olmuş, 15, yıldır kuruma gelip giden, çocuklara şefkat gösteren ağır engelli kızı olan bu adam kendi evladını vurur mu? Ve bunu sonuna kadar savunur mu? Bu nasıl mümkün? Hep gazetelerden okuruz, tv den izleriz ya. Sanki o adamlar çok uzak gibi gelir. Sanki o adamlar dağda köyde doğuda yaşar ama hayali bir imge gibidir ya. O adam kanlı canlı gerçek imiş onu anladım.
Ama dedim Allah seni affetmez, kimseyi öldürme diyor Allah. Nasıl çıkarsın dedim karşısına sonra. Güldü bana. Allah affeder bir şey demez dedi. Allah affetmez dedim. Sen kendi evladını öldürmüyorsun Allah'ın bir kulunu öldürüyorsun dedim. Bir şey olmaz dedi. İnsan namusu için yaşamaz mı dedi. O da benim namusum kirletirse öldürürüm dedi. Şok edici dimi. Ne cehalet yarabbim. Bu adamın kızı olsaydım çoktan mezardaydım. Eminim onun namus kirletme gördüğü bir sürü şey yapmışımdır. Bu adamın erkek çocukları da böyle büyüyor, onlar da belki böyle evlatlar yetiştiriyor.
Pes doğrusu.

9 yorum:

Damlo dedi ki...

erkekler dediğimiz güruhu da bunlar yetiştirior işte. azıcık insanlık yeşermeye başladıysa da çiğneyiveriolarr. all sana koca bi cehalet.

Elalemin Akıllısı dedi ki...

inanılır gibi değil, dilim tutuldu adamın rahatlığı karşısında..

Davudi dedi ki...

Maalesef okumuş cahiller var ki, en zararlısı bunlar...

Haydins dedi ki...

Mantığa bak, ya onu öldümedim diye öbür kızım da kaçarsa ..İnsan gibi konuş çocuklarınla kimse bir yere kaçmaz o zaman..Cahil adam!!

Primarima dedi ki...

Bazı insanlardan midem bulanıyor!!!!!

Robin Goodfellow dedi ki...

damlo: cehalet ki ne cehalet!

elalemin akıllısı: yaa dimi, ne kadar rahat, öz evladını canını kanını öldürecek.

davudi:doğru diyorsun.

haydins: ya diim, bir kızını öldürürse öbürünün de kaçmayacağını düşünüyor, canıyla korkutuyor otorite sağlıyor yani aciz adam.

primarima:hem de nasıl.

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Maalesef büyük şehirlerde de var böyle adamlar artık :(

Adsız dedi ki...

valla o adamın kızı olsaydım mezarda olacaklardan biri de ben olurdum.. kaçtım ben yahuu.. babam falan da öldürtmeye kalkmadı beni.. nedir bu? nasıl bi mantıktır? insan evladına kıyar mı?
hem önce şunu düşünmek lazım "bi kız neden sevdiğine kaçar?" azıcık kendinde ara suçu bakalım.
kaçırtmayın kızınızı kardeşiiiimm...

Robin Goodfellow dedi ki...

bizde kız kaçtı mı annesi babası bir süre konuşmaz, sonra da dayanamaz barışırlar, valla şükrettim halime ya o aileye doğmuş olsaydım :S