4 Haziran 2010 Cuma

Yaz yaz yaz bir kenara yaz


Yaz geldi! Motor zamanı açıldı! Kışın motorla bir yere gitmek eziyet; üşüyorsun, kat kat giyiniyorsun vs.  Sonra zaten üşeniyorsun da. Ama yazın büyük rahatlık. Trafikte millet arabasında kafayı yerken sen kenardan kenardan hooop gideceğin yere varıyorsun.
Yazın her bir boku ayrı güzel. Bir kere karpuz var, işten dönüşlerde soğuk suyun altına girip keyif yapmak var, incecik hafif çeşit çeşit elbiseler, penyeler var. Benim gibi kışlık olan her kıyafetten nefret eden biriyseniz incecik penyelere bayılırsınız. Çıplak ayak kumlarda, çimenlerde dolaşmak var sonra. Meslea yeni keyfim, iş dönüşünde içinden geçtiğim parkta ayakkabılarımı elime alıp çıplak ayak çimenlerde yürümek. Sanki bütün günün stresi rahatsızlığı ayaklarımdan akıp gidiyor.
Yazın deniz var, havuz var, kendime yeni aldığım gözlük var, mis gibi güneş kremi kokusu var, itimle rahat rahat kuru yerlerde gezmek var, serin çarşaflara ayağını sürterek uyumak var, soğuk limonata var, öğrencileri parka götürmek var, suyla oynatmak var, babetler var , var da var...
Geçen haftasonu şahaneydi. Önce Sütlüce'de Dragon festivaline katıldık. 2000 yıllık kürek karışı bu. Büyük şirketlerin patron, müdür, personel, şoför demeden aynı takımda yarıştığı bir festival. Çok eğlenceliydi. Görme engellileri destekleyen ve görme engellilerin olduğu Bisse'ye alkış diyoruz.
Oradan rahmetli babamın fotoğraf makinesini tamirden almak için Sirkeci'ye gittik. Makine henüz tamir olmamıştı ama biz de fırsat bu fırsat gezelim dedik. Sirkeci, Eminönü gez babam gez. Ara sokakları, seyyar satıcıları, petshopları ( onlarla ilgili de yazmak istiyorum bi gün) , bisikletçilerin olduğu sokağı, Doğubank'ı, motor dükkanlarını gezdik babam gezdik. Gezmemiz bununla da bitmedi, akşamı da Yeniköy'de Uzi'nin arkadaşlarıyla okey oynayarak geçirdik. Söylememe gerek yok elbette biz yendik.
Yazın hava geç kararıyor, güne güneşli dinç başlıyorsun daha güzel var mı?
Bu havada çalışılır mı ?
Bu havada yatılır.
Tatile 7 hafta kaldı.
Gel artık tatil geeeeeeel.

2 yorum:

Nihan dedi ki...

Bende tatil için geri sayım yapıyorum minnoş; gel artık hadi geeel :)

Robin Goodfellow dedi ki...

samtin niho: birlikte gidelim haydi :D