1 Şubat 2010 Pazartesi

Cehennemin dibine kadar yolunuz var!!!




Yine itlaf , yine cinayet! Beykoz'da onlarca köpek zehirlendi! SUSMAYIN! SUSMAYIN! SUSMAYIN!!!

Bu kaçıncı ya! Yazacak kelime bulamıyorum. Yazsam da nafile artık. Çok geç onlar için. Of of off!!!
İçine edeyim sizin kültür başkentinizin, belediyecilğinizin, hayvansevmezliğinizin!
Başa çıkamıyorsunuz, adam gibi kısırlaştıramıyorsunuz, kontrol edemiyorsunuz, kendi basiretsizliğinizin cezasını bu garipler çekiyor! Yazıklar olsun yazıklar olsun!!

O öldürdüğünüz anne köpeğin dört yavrusunun bakışlarına da mı aldırmadınız be! Ölmüş sizin insanlığınız!

Sessiz kalmayın!
İlgili haber:

http://www.cnnturk.com/2010/turkiye/02/01/beykoz.ormanlarinda.yine.kopek.katliami/561829.0/index.html

Tepkiniz için dilekçe örneği:

stanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık Makamına;
Sn Kadir Topbaş,

İstanbul'un dört bir yanından küpeli köpekler de dahil olmak üzere tüm sokak hayvanlarının toplandığı bilgisi, küpe numaraları ve ilgili toplayan belediyeler tarafımızdan bilinmektedir. Bildigimiz tüm belediyeler bunu yapmakta ve emrin yukarıdan geldiğini telaffuz etmektedir. Kadıköy, Üsküdar'ın çok sayıdaki yerel hayvan koruma gönüllüleri ve sayıları çok fazla olan mahalle korumacıları sokaklarında sahiplendikleri küpeli köpeklerin toplanmasına isyan etmektedir.

İstanbul'un Kültür Başkenti seçilmesi, bu yönde en büyük temizliğin yine sokak hayvanlarımızdan başlaması ne yasa ile ne de vicdan ile kabul edilebilir bir durum değildir. Tarihi eserlerin pislik içinde olması, yolların delik deşik olması,çöplerin toplanmaması,kültürümüze işlemiş ama sokak hayvanlarının varlığı, ne yazik ki, temizlikte yıllardır ilk sırayı almaktadır…

5199 sayılı yasa ve 26166 sayılı yönetmeliğinin ilgili maddeleri sokaktan toplanan küpesiz hayvanların, rehabilite edilerek sokaklarına dönmelerini emreder.

Yasa ve yönetmeliği işine geldiği gibi kullanan yerel yönetimlere neden barınağınız boş dediğimiz de biz yasanın emrettiğini uyguluyoruz, alıp sokaklara bırakıyoruz diye kendilerini savunanlar, bugün aynı sokaklarda tek tük kalan sokak hayvanlarını yine toplayıp, olmayan barındırma merkezlerine götürüyoruz diye halkı kandırmaktadır.

En iyi ihtimalle ormana atılan sokak hayvanları bile Beykoz, Tayakadın, Bolluca, Akfırat ormanlık alanından bile yok edilmektedir. Yasayı çıkaranlar da sizlersiniz, çıkardığınız yarım yasayı ihlal edende siz yerel yönetimlersiniz..

Bu uygulamaya asla izin vermeyeceğimizi, hayvanseverler olarak geniş bir kamuoyu kampanyası ile bunu tüm yurtta duyuracağımızı, sokak hayvanlarımızdan elinizi çekene kadar devam ettireceğiz.

İtlaf zihniyetinin yüzyıldır geleneklerinize işlemesinin ceremesini sokak hayvanlarımıza ödettiremezsiniz.

Osmanlıdan kalma,tarihi eserleri Kültür Başkenti olan İstanbul da ,gelecek turiste göstermek için çaba harcarken, Osmanlı nın sokak hayvanlarına merhametli yaklaşımını, hayvanlar için kurulan vakıf ve hastaneleri, kedi ve kuş evlerini, mezarlarımızda kuş suluklarını göstererek KÜLTÜRÜMÜZE DAHA FAZLA SAHİP ÇIKARDINIZ..!

Sokak hayvanlarımız için yapılmasını istediğimiz doğal alanları onlardan esirgediniz. Yasada bu uygulama yok dediniz. O halde yasayı uygulayın ve sokaklarımızda yaşaması gereken, küpeli ve aşılı köpeklerimizi
emirler vererek yok etme eyleminizden derhal vazgeçiniz.

İstanbul'un Kültür Başkenti seçilmesi sebebiyle gelecek olan yabancı konuklar, emin olun ki, bu ülkenin sokak hayvanlarına sizlerden daha merhametli davranacaklardır.

Sokak hayvanlarımızın kaderi, sizlerin iki dudağı arasında değildir.

4982 ve 3071 sayılı bilgi edinme hakkımıza istinaden yukarıda yazdıklarımıza ve aşağıda sorumuza yasal süresi içinde cevap vermenizi arz ederiz.

13 Kasım 2006 da Kültür Başkenti ilan edilen İstanbul'da, 2010 için sokak hayvanlarını toplayıp öldürmekten başka ne gibi çalışma yapılmıştır?

İsim
Soyisim
TC kimlik no
gönderilecek adresler
baskan@ibb.gov.tr
info@istanbul.gov.tr
basin@icisleri.gov.tr
mahalli@mahalli- idareler.gov.tr
teftis@icisleri.gov.tr
bilgiedinme@ibb.gov.tr
mahalliidareler@istanbul.gov.tr
mahalli.bilgiedinme@icisleri.gov.tr
bilgiedinme@tbmm.gov.tr
beyazmasa@ibb.gov.tr
veteriner@ibb.gov.tr
fahrettin.cerrahi@ibb.gov.tr
recep.zafer@ibb.gov.tr
istanbul@cevreorman.gov.tr
bilgi@istanbulcevor.gov.tr
"Telefon: +90 (216) 322 25 04
Fax: +90 (216) 331 05 23

11 yorum:

cemo dedi ki...

Yazıklar olsun ne istiyorlar bu biçare hayvanlardan

Nihan dedi ki...

Çektim faksı :'-(
Burdaki herkese de imza attırttım!
Teşekkürler Ayşegülcüm, yol gösterdiğin için :'-(

Fifi Croissant dedi ki...

Ben de yollamistim, facebook'tan haberim oldu.
Beykoz her sene her sene takrar ediyor bu isleri. Insan filan degil bunlar, cehennemlik pislikler. Allah topunun belasini versin. Nedir bu dunyanin cektigi insanlardan be.

Nily dedi ki...

benim kalbim gercekten dayanamiyor bu manzaralara artik...
dengem sarsiliyor...
:( ama sessiz de kalamayiz, biliyorum...
gereken yerlere yazacagim ben de...
nilufer

JERRY dedi ki...

Böyle canilik olamaz. Köpek öldürmenin insan öldürmekten bir farkı olmadığını nasıl anlayamıyorlar.Nasıl bir insan, bir köpeğin o acıklı bakışlarına aldırmadan canına kıyabilir.?

Mimmi dedi ki...

Türkiyede köpek sahibi olmak çok zor..
Köpek olmak daha da zor..

Robin Goodfellow dedi ki...

yorum yazan herkese teşekkürler, tepki gösterip bunu ilgili yerlere iletenlere ayrıca teşekkürler :( ben de sizin gibi çok üzgünüm :(

elif ada dedi ki...

Merhaba,
Bugun kesfettim sitenizi ve hemen izlemeye aldim. Ben de hayvanlara, hele de köpeklere asigim. Hamileligimden beri gereksiz bir mucadele icindeyim. Bebekle kopek ayni evde olbur mu diye. Oluyor iste. Isteyen herkesi Ada'nin sitesine davet ediyorum. Dilekceyi gonderdim ama pek de umutlu degilim. Asil bizim birseyler yapmamiz lazim. Ben ikinci kopegimi, kizimi, barinaktan aldim. Bir ev hayvani almak isteyen herkes, keske petshoplar yerine barinaklardan alsa. Ve insanlara bir hayvan teslim edilmeden once keske bir yeterlilik testi uygulansa... Yazilacak cok sey var aslinda... Cok sevindim sizinle tanistigim icin.
Sevgiler
Umur

Noni dedi ki...

Offf içim cız etti :(
ben de kaç dilekçe yolluyorum ama neden bir işe yaramıyor? daha etkili ne yapmak lazım acaba?

Robin Goodfellow dedi ki...

elif ada: hoşgeldiniz sayfama.çok güzel bir şey yapmışsınız barınaktan köpek sahiplenerek. çoğu insan "evet çok üzücü oradaki köpeklerin hali ama işte ben eğitmek istiyorum" gibi sözlerle hiç bir şey yapmamayı tercih ediyorlar kutlarım sizi.

noni: yine de minik adımlarla da olsa bir ilerleme olabileceğini düşünüyorum, en azından artık sesini çıkartan daha çok kişi var.

Damlo dedi ki...

hakkaten yeter.